Sakarun

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

Sakarun

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 26, 2008 11:43

Pozdravljeni
Letos sem se odločil obiskati zaliv na severozahodnem delu Dugega otoka, saj sem slišal toliko o lepotah tega Sakaruna da sem moral preveriti osebno. Res je fantastičen sploh če imaš majhne otroke. Priporočam. Boj za privezovanje ni, sidro pa v mivki še kar dobro drži, paziti je potrebno le na popoldanske vetrove iz SZ, jaz sem imel potem do Ista kar "veselo".
lpg
Slika
https://medisken.si
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Avg 26, 2008 12:45

A to je t.i. "dalmatinska florida", ki sem o njej letos slišal? Baje naj bi iz zahodne strani preko otoka do te obale vozil vlakec... Kako je s cenami v lokalih? Baje so VISOOOOKE :)

Slika je fenomenalna, moram iti pogledat :P

LP

SS
Nazadnje spremenil ss9940, dne To Avg 26, 2008 13:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 26, 2008 12:51

Vozi tudi avtobus tako da zna biti gužva, glede cen pa ne vem dosti, piva smo imeli s sabo v potokih, otroci pa so si zaželeli palačinke in moram reči da se cene ne spomnim, torej verjetno niso bile nič posebnega.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

CopaCabana

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Avg 26, 2008 13:18

Bil tam, videl, ni kaj.. domačini pravijo, da je jadranska Copacabana.

Kar se tiče vetrov je res sila neugoden zaliv, sicer dolg ampak, kakšnega resnega vetra si tam ne bi želel.

Cene letos niso bile nič kaj drugačne kot v okolici... turizem pač.

LPE
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
dolfisi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a dolfisi » To Avg 26, 2008 15:53

Res je super, mivka, turkizno morje...Problem je lahko le južni veter, za ostale je dobro zaščiteno in tudi sidro dobro drži. Problem pa nastane zaradi prevelike gneče v zalivu, če bi močneje zapihalo iz katerekoli smeri... :)
Slika
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan
Kraj: Ljubljana

Sakarun

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » To Avg 26, 2008 19:10

Vlakec vozi iz Božave (pri hotelu)za kar si zaželi 15 kun na osebo. Pivo na "floridi" :D pa stane 18 kun, kar pomeni cca.2,5€ kar pa se lahko primerja z lokali v centru Ljubljane.

lp
Alfabeta
Kapitan fregate
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » To Avg 26, 2008 19:28

Evo, še ena slika iz Sakaruna. Res je sanjsko. Smo pa imeli tudi mi do Velega Rata kar pestro, sploh ker je kar pihalo in je bila kar gužva na vodi pri izplutju in sami plovbi

Slika

Se splača iti pogledat
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Avg 26, 2008 21:46

Ja Sakarun je res lep, čeprav je lepih še veliko zalivov po Jadranu. Je pa vedno bolj in bolj obiskan in vedno več bo v njem gužve.
pošiljam "drugačno Florido???"

Slika
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Avg 27, 2008 00:24

Ob ogledu Dolgega otoka letos smo seveda zavili tudi v Sakarun, ki je na Dugem otoku gotovo najlepši kotiček. Je pa še veliko drugih morda malo manj atraktivnih in predvsem mnogo manj obleganih kotičkov. Kdor ima možnost je vredno, da z svojo barko zavije v ta prelep zaliv.
Meni je recimo zelo lepo pri svetilniku na Velem Ratu in še kje. A ni fajn, da imamo možnost videti toliko lepih kotičkov Jadrana???
"Dalmatino povišču pritrujena"
indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Sr Avg 27, 2008 11:15

Mene vse skupaj bolj spominja na vse zalive in plaže v Evropi in južni ameriki. Vse te marele z palmami in plastične ležalnike za euro sem videl v Miamiju pred mnogimi leti.
samo morje !
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Avg 27, 2008 14:55

Uffff - a takole so že skazili ta zaliv?!

Kupi ljudi, senčniki, "mreža" za kopalce... žalost. V tale zaliv sem rad hodil včasih, ko ni bilo kupov ljudi. Maksimalno družina ali dve, barka ali dve - čisto na divje. Tisto je bilo lepo - zdaj pa vidim da bo le še za izven sezone.

Škoda da se s tem ko se veča število nas - ljubiteljev morja - tudi zmanjšuje število divjih, "neciviliziranih" kotičkov na Jadranu. Zdi se mi, da tudi domačini divje pretiravajo z gradnjo, bifeji, ipd... V družbi smo že ugotavljali, da bi bili občasno pripravljeni celo plačati za čisto divjino in mir, samo da ne bi bilo preveč betona, boj za vez bark, marin, glasne neavtohtone glasbe itd.

Kaj pa drugi mislite?
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Avg 27, 2008 15:41

Indoo, kje ti vidiš plastične ležalnike? Tip ki je dobil koncesijo nad to plažo, je zadevo opremil z lesom in trstiko. Se pravi, da je šank, ki je montiran v prikolici preoblekel v trstiko in les, da ni videna plastika. Še sode kjer ima nafto je zakril in maskiral, kajti tam ima pogonsko gorivo za agregat, ki proizvaja elektriko, katere pa ni mogel dobiti na ta del otoka, kot ni mogel dobiti vode in jo dovaža v sod velikosti 8000 litrov.

indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Sr Avg 27, 2008 16:01

Ni bilo mišljeno, da so plastični ležalniki konkretno tukaj, mišljeno je kot prispodoba za vrsto plaže.
samo morje !
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Avg 27, 2008 20:12

Se opravičujem, ker sem res proti PVC-ju kot praviš za en Euro, tu pa mislim, da so se res potrudili. Še enkrat oprosti.

indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » Sr Avg 27, 2008 21:52

Ni se za opravičevati, priznam da sem bil tam še v časih ranke Juge in je bilo močno samotno, razen tistih nekaj navtikov.
Po slikah sodeč pa sem precenil, da se dogaja podobno kot v znamenitem mivkastem zalivu na Susku, kjer pa so PVC ležalniki za 2 eura. Dobesedno.

Glede da sem se spustil v pogovor (dopisovanje) o stvari, ki je nisem že dolgo videl, jo grem preverit septembra, potem pa bom napisal svežo pripombo.
samo morje !

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta