Barkovljanka 2014 - morjeplovci

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

brovch
Kapitan korvete
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a brovch » Pe Okt 03, 2014 09:04

hvala Alesio,
imam le J24 prostega in nekaj gumenjakov (za ogled Barkolane).
lp G
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Okt 03, 2014 19:07

Kolk pa bi mi računal za nedeljo, da malo pojadramo na barcolani? Naredimo eno morjeplovec.net ekipo ;
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kraj: Raztez
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » So Okt 04, 2014 10:53

Marchi napisal/-a:Kolk pa bi mi računal za nedeljo, da malo pojadramo na barcolani? Naredimo eno morjeplovec.net ekipo ;

Kaj pa, če bi jaz častil H-800, sestavimo ekipo in gremo na Barcolano?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Okt 04, 2014 11:36

Tudi jaz sem nekaj razmišljal, da bi vpisal mojo palamido, potem bi bile dve morjeplovske ekipe :lol:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Okt 04, 2014 11:52

Ja, to bi bilo super, omahens, alesjo. Meni je problem z mojo pripluti iz Pule, ker nimam toliko časa, tako da bi bilo super se malo podružiti in odpeljati Barcolano.
Zaenkrat vreme kaže super ampak regata je še daleč. Če bo zmerno vreme, kot kaže, potem super, za kakšne ekstreme v mrzlem, pa tudi jaz nisem.
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » So Okt 04, 2014 17:07

Jaz sam ne grem, edino kot gledalec morda. No, če pa bi se nabrala ekipa, pa bi z veseljem ponudil mojo barko, pa še hitra je. Če ste za akcijo, lahko naredimo eno morjeplovsko ekipo, admin pa naj časti eno veliko zastavo, tota srednja se mi je čist raztrgala...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Okt 04, 2014 18:11

Pobuda je, barka tudi, morda dve. Odpeljali pa že bomo nekako :lol: :lol:
Evo, prijavljam dva morjeplovca v ekipo. Koliko članov pa sprejmeš na H-800, da ravno ne bomo hodili eden po drugemu. Kje pa imaš barko? Bi se dalo v nedeljo zjutraj štartati in priti do 10h pred Trst? Malo napiši kako predlagaš.
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » So Okt 04, 2014 22:50

Ok, torej ekipa se lepo sestavlja.

Dejstva: Sam še nisem bil na nobeni regati in bi želel, da je poleg vsaj eden, ki ima s tem izkušnje. Sicer imam barko zavarovano za regate, saj sem želel sestavit ekipo in se pričenjat udeleževat regat, a žal letos ni zneslo.

Barka je vpisana v register na jadralni zvezi:

ŠT. JADRO IME REGISTRACIJA FAKTOR K LOA VRSTA MODEL
103 SLO 353 Lenoba PI 2454 12,22 796 P H800

Pa jaz sem tudi vpisan 8) :

VERIFIKACIJA IME PRIIMEK KLUB
2861 Simon Omahen Jadralni klub PIRAT Portorož

Barka se trenutno nahaja v marini v Portorožu in bi jo bili potrebno do desete ure spraviti v Trst, lahko že v soboto, pogoj pa je, da smo v nedeljo zvečer nazaj v Portorožu (v ponedeljek me čaka pot v Bosno). Poleg mene sta torej še dva, se pravi, da smo trije, jaz bom povprašal še dva kolega, maksimalno pa nas bi naj bilo šest. Potrebno je prijavit ekipo (to lahko v nedeljo pred dirko? Ima kdo izkušnje?), predlagam, pa da se dobimo že v soboto v Portorožu, da malo potreniramo.

Cilj udeležbe na regati je sodelovati in ne nujno tudi zmagati, predvsem pa je nujno ostati cel, predvsem barka. Kakršno koli dirkanje na nož in tveganje poškodb barke se ne bomo šli, vsekakor pa imamo hitro barko, zaradi česar ciljamo na ne preveč slabo uvrstitev (beri v prvo polovico :lol: ).
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Okt 04, 2014 23:18

Sicer sem vozil Barkovljanko 3x ampak vedno je bila v ospredju zabava in varnost, tako da tudi tokrat predlagam, da tako krenemo na štart. Mogoče bo za 6 že gneča, kaj praviš. Varianta je, da se rezervira privez v Trstu ali recimo v miljah San Rocco in se tja prestavi barko v soboto. Cene priveza so znižane za udeležence. V soboto se gre najprej z avtom v Barkovlje prijavit potem pa naprej na "trening". In s trening jadranjem se odpeljemo v Milje, kjer se prespi. Odvisno od vetra in motorja, smo v nedeljo med 17h in 20h v Portorožu. Tako nekako.
Če pa je kdo pripravljen iti v nedeljo zjutraj iz Portoroža in ostalo posadko pobrati v Trstu na glavnem pomolu pa tudi ok. Več variant.
Omahens ti si gazda in malo premisli, kaj in kako in sporoči.
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Ne Okt 05, 2014 08:01

Marchi napisal/-a:Sicer sem vozil Barkovljanko 3x ampak vedno je bila v ospredju zabava in varnost, tako da tudi tokrat predlagam, da tako krenemo na štart. Mogoče bo za 6 že gneča, kaj praviš. Varianta je, da se rezervira privez v Trstu ali recimo v miljah San Rocco in se tja prestavi barko v soboto. Cene priveza so znižane za udeležence. V soboto se gre najprej z avtom v Barkovlje prijavit potem pa naprej na "trening". In s trening jadranjem se odpeljemo v Milje, kjer se prespi. Odvisno od vetra in motorja, smo v nedeljo med 17h in 20h v Portorožu. Tako nekako.
Če pa je kdo pripravljen iti v nedeljo zjutraj iz Portoroža in ostalo posadko pobrati v Trstu na glavnem pomolu pa tudi ok. Več variant.
Omahens ti si gazda in malo premisli, kaj in kako in sporoči.

Jaz sem bolj za to, da se že v soboto prestavimo v San Rocco. Torej najprej z avtom prijava, potem v Portorož in od tam trening v San Rocco. Nedelja do 20:00 nazaj je ok zame, jaz itak prespim potem do ponedeljka zjutraj v Portorožu.

6 sem mislil, da je maksimum, mislim, da štirje, morda 5 bi nas blo. Ima še kdo željo po soudeležbi? Kje se dobimo v soboto, kar morda v Portoržu, bo v redu?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Okt 05, 2014 09:32

Tako nekako, ja. Smo na zvezi čez teden. Jaz imam v sob dopoldne še neko zadevo, tako da pred 12h ne bom v akciji, ampak do večera bomo v San Roccu. Predlagam, da rezerviraš privez v San Roccu na infoport1@portosanrocco.it
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Ne Okt 05, 2014 11:32

Prijava oziroma prošnja za rezervacijo poslana.

Admin bi nam lahko zrihtal eno veliko Morjeplovsko zastavo?

Marchi, kako kaj tvoja italijanščina? Bomo verjetno skupaj delali prijavo, a ne?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Okt 05, 2014 17:53

Il mio Italiano e povero Moja italijanščina je revšna :lol:

Sicer pa, če povzamem:
Tukaj preneseš prijavnico, si jo natisneš in izpolniš, da ne bomo tam zgubljali časa. Izpolni tisto kar veš, saj je tudi angleški prevod.
http://www.barcolana.it/en/15428/Register

Potem pa imamo časa v soboto cel dan med 10h in 20h, da oddamo prijavnico in plačamo štartnino, ter prevzamemo štartno številko in sponzorske stvari. Lahko gremo prej z avtom, lahko pa popoldne kar z barko uletimo v Barkovlje. Bi znalo biti, da na šalterju srečamo kakšno mično hospodično, ki celo parla po zlovensko.

Sicer lahko vse to urediš do 8.10. tudi preko maila in bančnega nakazila, a jaz ne bi hitel, če se slučajno vreme kaj pokvari. :wink:
Če pa bo kdo hodil dol med tednom, pa lahko tudi naredi ovinek in uredi zadevo.

REGISTRATION AT SOCIETÁ VELICA DI BARCOLA E GRIGNANO (1st - 11th October):

It is possible to enter the regatta directly at the headquarters of Società Velica di Barcola e Grignano on the following days at the following hours:

From Wednesday 1st October to Thursday 9th October from 10 a.m. to 1 p.m. and from 4 p.m. to 8 p.m.. Friday 10th and Saturday 11th October 2014 from 10 a.m. to 8 p.m..

Registration must be made by 8 p.m. on Saturday 11th October, at the secretary's office of the Società Velica di Barcola e Grignano (Viale Miramare, 32 - Trieste) by submitting the registration form, filled in and signed in all its parts, together with the crew list and the registration fee.
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Ne Okt 05, 2014 19:49

Ok, dobil odgovor:

Buongiorno,
confermo disponibilità di un ormeggio per la giornata richiesta. La tariffa giornaliera è pari a 64,00 € IVA inclusa.
Per perfezionare la prenotazione ho bisogno di ricevere i dati necessari per la fatturazione, per cui, in caso di conferma, le chiederò di inviarmi, possibilmente via mail, copia della carta di identità della persona a cui emettere la fattura. Serve inoltre il nome della barca e il modello.
Resto in attesa di cortese riscontro.
Grazie e cordialità

Angleško Google translate pravi (v SLO vemo, da ne prevaja dobro):

good Morning,
confirm the availability of a berth for the day requested. The daily rate is equal to € 64.00 including VAT.
To complete the booking I need to get the data needed for billing, which, if confirmed, I will ask you to send, preferably by e-mail, a copy of the identity card of the person issuing the invoice. It also serves the name of the boat and model.
I look forward to kind reply.
Thank you and friendliness

To bom dokumente poslal tekom tedna, ko bomo sigurni. Kako pa predlagaš, da si razdelimo startnino, privez in če je še kak strošek?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Okt 05, 2014 20:37

A si napisal da smo udeleženci regate? Pravijo kao skonto za udeležece.
No ja, kaj češ. Itak da si bomo stroške razdelili, kakor boš rekel.

Sicer smo se mi vedno vezali kar na glavni pomol v Trstu ampak, je tam kar pestro in ni preveč varno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov