Od Francoske Gvajane do Guadaloupe ( Karibi )

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

Od Francoske Gvajane do Guadaloupe ( Karibi )

OdgovorNapisal/-a ECHO » Če Feb 12, 2015 10:38

Morjeplovci, ki ne plujete le po forumu.

Od 02.05. do 14.05. bova z Miranom jadrala od Francoske Gvajane do otoka Guadaloupe, z nekaj postanki na Karibskih otokih. 8)

Miran ponuja priložnost še za dva jadralca. ':P'

Pogoji so: nekaj jadralskega predznanja, vsakdo jadra na svojo odgovornost, vsakdo pokrije svoje stroške poti in sorazmerni delež skupnih stroškov na barki (hrana, pijača, gorivo, takse, ...). To ni čarter ali tečaj, zato rjuhe in brisače vsakdo prinese s seboj.

Jadra se na Skokici www.tepes.info/jadrnica_skokica.html

Takih priložnosti res ni veliko :) , ker življenje ne traja 1000 let :shock:
BosKo
Kapitan

OdgovorNapisal/-a BosKo » Sr Feb 18, 2015 10:49

Zdravo ECHO,
kako boš letel tja in nazaj?
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Feb 18, 2015 11:08

Ker sem tudi sam razmišljal o tej opciji in si dopisoval z Miranom, lahko navedem kaj sem gledal.

V grobem so tri opcije:

1) Povratna iz Pariz/Benetke/Munchen do PTP Gualdeloupe. Včerajšnja cena ORY-PTP-ORY (Pariz) je bila 530 €. Potem kupiš še enosmerno iz PTP do Cayenne (CAY), French Guiana (cena za 30.4. je cca. 300 €).

2) Kupiš dvakrat enosmerno karto: prvič iz Pariza do Cayenne (CAY), French Guiana (cene za 30.4. nekje med 700 in 1.000 €). Potem pa še enosmerna karta nazaj: PTP Gualdeloupe - Pariz (nekje od 600 € naprej).

3) Enako kot v točki 2., le da prvo enosmerno karto kupiš Amsterdam - Paramaribo (PBM), Suriname. Trenutna cena za 30.4. od 700 € naprej.

Zgornjih cenam kart je treba prišteti še cca. 5%-10% za pribitke, ki jih vidiš šele na koncu; recimo pribitek zaradi plačila s kreditno kartico (14 €), stroški posredništva strani za prodajo kart (15 €) itd. Vsaki karti bi jaz tako prištel vsaj še 50 €.

Cene letalskih kart se sčasoma precej višajo; vsak teden so dražje.

Prišteti je treba tudi še prevoz od doma do prvega odletnega in zadnjega priletnega letališča; najboljše GoOpti.
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Sr Feb 18, 2015 16:02

BosKo,

jaz štartam že prej.
Za nazaj sem vzel karto XL Airways, Guadaloupe - Pariz CDG = 320 € in EasyYet Pariz CDG - Benetke Marco polo 90 € + GoOpti cca 20€ Benetke - Ljubljana. To je z enim kosom prtljage do 23 kg in enim kabinskim kosom prtljage. Skupaj = 430 €. Če te res zanima kontaktiraj Mirana (mirante).
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Sr Feb 18, 2015 17:24

Na edreams.com je danes cena letalskih kart za 1.5. Pariz - Cayenne in 14.5. Point a Pitre - Pariz okrog 600 eur plus nekaj taks (iščeš preko multiple destinations). Do Pariza greš z Adrio iz LJU ali z nizkocenovniki iz okolice SLO.
Verjetno ti lahko pomagajo tudi v predstavništvu Air France ali v kakšni turistični agenciji, saj so Karibi in FR. Gvajana v isti regiji in je to potem cenovno za njih povratna karta, čeprav so različni kraji.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti