Zanima me, če je kdo že plul ali pa pozna pot po kanalih iz Ploč direktno na Neretvo in proti Metkoviću. Predvsem, če se da z gumenjakom pod 0,5m greza iti direktno brez, da greš ven na odprto in potem od ustja Neretve uzvodno.
Oziroma, da skrajšam. Kje je smotrno pustiti barko in iti po Neretvi z gumenjakom ali jetom na ogled te reke in njenih brežin ter krajev ob njej.
Po Navionics mapah je videti nek kanal, ki se priključi malo pred Kominom, a ne vem, če je prehoden ali so na njem kakšne ovire.
Vprašanje (Ploče-Metkovič)
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Vprašanje (Ploče-Metkovič)
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Večkrat sem se vozil mimo Ploč, Rogotina in Opuzena, naprej v ČG, seveda z mislijo, da se enkrat ustavim z jadrnico v teh krajih.
Kren, ti s svojo piksno, ne boš imel nobenih problemov, če se zapelješ po Neretvi vse do Metkoviča, kjer te nato ustavi most. Prvi most pri Rogotinu ima višino 14 m nad gladino in omogoča varno plovbo tudi jadrnicam. Iz Metkoviča pa se lahko dalje zapelješ z gumakom, ti pa svetujem, da vprašaj domačine, do kje in kaj je zanimivega.Vežeš se v Opuzenu ali Metkoviču na obalo bočno.
Za jadralce z jamborom višjim od 14 m pa je najboljši parking v Pločah, pri domačinih. Vprašaj kje lahko vežeš in ne boš imel problemov. Tisto, da lepa beseda lepo mesto najde, vsekakor drži.
Drugače je pa delta Neretve enkratna in se splača ostati kakšen dan več!
Lp hrast
http://peljar.cvs.hr/show_place_info.php?id=906&type=
Kren, ti s svojo piksno, ne boš imel nobenih problemov, če se zapelješ po Neretvi vse do Metkoviča, kjer te nato ustavi most. Prvi most pri Rogotinu ima višino 14 m nad gladino in omogoča varno plovbo tudi jadrnicam. Iz Metkoviča pa se lahko dalje zapelješ z gumakom, ti pa svetujem, da vprašaj domačine, do kje in kaj je zanimivega.Vežeš se v Opuzenu ali Metkoviču na obalo bočno.
Za jadralce z jamborom višjim od 14 m pa je najboljši parking v Pločah, pri domačinih. Vprašaj kje lahko vežeš in ne boš imel problemov. Tisto, da lepa beseda lepo mesto najde, vsekakor drži.
Drugače je pa delta Neretve enkratna in se splača ostati kakšen dan več!
Lp hrast
http://peljar.cvs.hr/show_place_info.php?id=906&type=
Hvala hrast.
To vem, da je Neretva plovna bp do Metkovića. Ampak vseeno ne bi s piksno rinu gor. Raje bi šel z gumenjakom, ker bi si ogledali še Komin, pa Opuzen in s tamalim se zavlečeš v vsak kanal zaradi pristajanja. Predvsem me zanima omenjen kanal iz Ploč direktno na reko 3 nm po delti.
To vem, da je Neretva plovna bp do Metkovića. Ampak vseeno ne bi s piksno rinu gor. Raje bi šel z gumenjakom, ker bi si ogledali še Komin, pa Opuzen in s tamalim se zavlečeš v vsak kanal zaradi pristajanja. Predvsem me zanima omenjen kanal iz Ploč direktno na reko 3 nm po delti.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- habibi Vll
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov