Vprašanje (Ploče-Metkovič)

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Vprašanje (Ploče-Metkovič)

OdgovorNapisal/-a kr en » So Mar 21, 2015 15:44

Zanima me, če je kdo že plul ali pa pozna pot po kanalih iz Ploč direktno na Neretvo in proti Metkoviću. Predvsem, če se da z gumenjakom pod 0,5m greza iti direktno brez, da greš ven na odprto in potem od ustja Neretve uzvodno.
Oziroma, da skrajšam. Kje je smotrno pustiti barko in iti po Neretvi z gumenjakom ali jetom na ogled te reke in njenih brežin ter krajev ob njej.
Po Navionics mapah je videti nek kanal, ki se priključi malo pred Kominom, a ne vem, če je prehoden ali so na njem kakšne ovire.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » So Mar 21, 2015 17:25

Večkrat sem se vozil mimo Ploč, Rogotina in Opuzena, naprej v ČG, seveda z mislijo, da se enkrat ustavim z jadrnico v teh krajih.
Kren, ti s svojo piksno, ne boš imel nobenih problemov, če se zapelješ po Neretvi vse do Metkoviča, kjer te nato ustavi most. Prvi most pri Rogotinu ima višino 14 m nad gladino in omogoča varno plovbo tudi jadrnicam. Iz Metkoviča pa se lahko dalje zapelješ z gumakom, ti pa svetujem, da vprašaj domačine, do kje in kaj je zanimivega.Vežeš se v Opuzenu ali Metkoviču na obalo bočno.
Za jadralce z jamborom višjim od 14 m pa je najboljši parking v Pločah, pri domačinih. Vprašaj kje lahko vežeš in ne boš imel problemov. Tisto, da lepa beseda lepo mesto najde, vsekakor drži.
Drugače je pa delta Neretve enkratna in se splača ostati kakšen dan več!

Lp hrast

http://peljar.cvs.hr/show_place_info.php?id=906&type=
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Mar 22, 2015 05:13

Hvala hrast.
To vem, da je Neretva plovna bp do Metkovića. Ampak vseeno ne bi s piksno rinu gor. Raje bi šel z gumenjakom, ker bi si ogledali še Komin, pa Opuzen in s tamalim se zavlečeš v vsak kanal zaradi pristajanja. Predvsem me zanima omenjen kanal iz Ploč direktno na reko 3 nm po delti.
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » Ne Mar 22, 2015 08:46

Kar mi je znano, so vsi kanali plovni s čolnom, ker je marsikje edini dostop do polja po vodi. Sicer se pa drži rekla:"Čitaj kartu a pitaj seljaka".

Lp hrast
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Mar 23, 2015 19:39

Ja, že par let imam v planu to pot po Neretvi do Metkoviča.Lani sem pribluzil do Omiša,pa mi moja prične cvilit,da ima dovolj in sva obrnila proti Braču in nazaj v Tunarico(zaliv Raša).Letos mislim ponovit, pa do Metkoviča.
mašinfirer
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Mar 24, 2015 05:48

No, habibi pa sva dva! Mi domo tam, od 7. pa do 12. julija v tem koncu. Od Trpanj-a do Maleg Stona. Vmes še mogoče v Neum in kot rečeno do Metkovića. :)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Mar 24, 2015 09:40

Jau,škoda ,ker jaz bom pa tam med 23 in 25.7,ne morem prej zaradi ženine službe :cry:
mašinfirer
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Mar 24, 2015 18:56

habibi Vll napisal/-a:?..ne morem prej zaradi ženine službe :cry:

Tud moja je lani imela podobne finte. Pa plače, pa davki, pa kompenzacije,... Skoz je bil en izgovor. Pa smo na ga hitr rešili. Sama s hčerko sva šla. :wink:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Mar 24, 2015 19:03

Moja mora med 10-14 v mesecu raznosit 4000 položnic, vsak mesec, pol je frej :shock: :lol:
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov