sidro in veriga za 8m jadrnici, teza 2,5t

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

ticko1
Naddesetnik
Kraj: ljubljana

sidro in veriga za 8m jadrnici, teza 2,5t

OdgovorNapisal/-a ticko1 » Sr Jun 10, 2015 00:35

oj druzba...saj vem, da je ze veliko o temu napisanega, ampak, jaz se se vedno ne morem odlocit...ali 6mm verigo...ali 8 mm.... :?
lepo prosim za mnenje...bodite dobro!
Glavna razlika med ljudmi, ki uresničijo sanje in tistimi, ki jih ne, je največkrat v delovanju - prvi preidejo od besed k dejanjem, drugi ostanejo pri besedah.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jun 10, 2015 05:58

6 mm je dovolj, ampak jaz bi dal osmico. Že sama teža verige ti lepše amortizira sunke na sidro in zaradi boljšega občutka. Koliko pa imaš prostora v sidrniku?
Moja kombinacija : 0smica in 10kg Delta.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
ticko1
Naddesetnik
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a ticko1 » Sr Jun 10, 2015 11:34

tako tudi jaz razmisljam, pa so mi eni namodrovali, da je brez veze toliko teze v kljunu vozit in da je 6ica vrh glave.....za lepo vreme je vsaka spaga dobra, za veselico pa zlepa ni dovolj, tako, da bo res kar 8ica... 10kg delta pa tudi ze imam... glede na to da barka ni hudo velika in da bom v glavnem v plitvejsih vodah sidral, razmisljam, da bi je vzel najvec 40 m pa se vrv naprej za vsak slucaj....?!
Glavna razlika med ljudmi, ki uresničijo sanje in tistimi, ki jih ne, je največkrat v delovanju - prvi preidejo od besed k dejanjem, drugi ostanejo pri besedah.
Uporabniški avatar
skiathos
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a skiathos » Sr Jun 10, 2015 14:07

če ti morda kaj pomaga pri odločitvi

Slika
www.sailingtimy.com

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov