Prva plovba
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Prva plovba
Pozdravljeni Morjeplovci,
Letos bom prvič samostojno zaplul na morje S čolnom, tako da bi vas prosil za kakšne informacije kaj bi vse lahko obiskal v bližini Biograda na Moru.
Predvsem iščem (če so) kakšne mirne zalivčke, po možnosti z mivko, saj grema sama S punco.
Čoln:
Gumenjak (trdno dno) 3,20m, 60konjev (jet pogon)
Mislite da bi lahko obiskal Kornate S tako majhnim čolnom glede na to da je vseeno kar dolga razdalja.
Vesel bom vsakršnega predloga glede plaže/zalivčkov, kakor tudi kakšnih napotkov za tisti del morja glede na to da bom prvič sam plul.
Hvala že vnaprej!
Lep pozdrav
Letos bom prvič samostojno zaplul na morje S čolnom, tako da bi vas prosil za kakšne informacije kaj bi vse lahko obiskal v bližini Biograda na Moru.
Predvsem iščem (če so) kakšne mirne zalivčke, po možnosti z mivko, saj grema sama S punco.
Čoln:
Gumenjak (trdno dno) 3,20m, 60konjev (jet pogon)
Mislite da bi lahko obiskal Kornate S tako majhnim čolnom glede na to da je vseeno kar dolga razdalja.
Vesel bom vsakršnega predloga glede plaže/zalivčkov, kakor tudi kakšnih napotkov za tisti del morja glede na to da bom prvič sam plul.
Hvala že vnaprej!
Lep pozdrav
Babac, otok ljubavi, Muntan, Žižanj, Vrgada, .........so tvoji tudi po rahlem vetru itd itd......
na Babcu ko greš naravnost proti pašmanu imaš na levo med Babcem in otočkom Turanj lepo plažo S senco ....... na strani Pašmana pa imaš morje lepih zalivčkov s senco in mivkasto plažo.
ko se boš peljal tam mimo Žižanja če zadiši po ribah se le ustavi ......ti ne bo žal.
Kaj pa jaz vem glede na to da imaš trdo dno in 60 konjev ......če imaš jajca greš po moje lahko do kornatov (pa ne pozabi na karto za kornate) edino če boš šel samo do žuta in tam malo naprej........seveda če boš imel lepo napoved.
a je sploh dovoljeno na tvojo gumico 60KM? da ne boš poletel hehehehe
na Babcu ko greš naravnost proti pašmanu imaš na levo med Babcem in otočkom Turanj lepo plažo S senco ....... na strani Pašmana pa imaš morje lepih zalivčkov s senco in mivkasto plažo.
ko se boš peljal tam mimo Žižanja če zadiši po ribah se le ustavi ......ti ne bo žal.
Kaj pa jaz vem glede na to da imaš trdo dno in 60 konjev ......če imaš jajca greš po moje lahko do kornatov (pa ne pozabi na karto za kornate) edino če boš šel samo do žuta in tam malo naprej........seveda če boš imel lepo napoved.
a je sploh dovoljeno na tvojo gumico 60KM? da ne boš poletel hehehehe
Hvala za odgovore! sploh nisem vedel za tale otok ljubavi, punca bo vesela hehe..
Sicer bi zelo rad Kornate videl, ampak skrbijo me valovi na tako malem čolnu..še nevem kako se bo obnesel na njih.. ima kdo izkušnje z tako malo gumico na/proti Kornatom?
Registracijo bom dobil, tako da zgleda da je..upam vsaj... preko Val-a vse urejam
Vprašal pa bi še kako je z gpsi, ali lahko uporabljam kakšno mobilno aplikacijo kot je navionics Boating itd..? ali priporočate nakup kakšnega pravega gpsa? -da se slučajno ne zgubim
Za gorivo bom pa poskrbel, hvala!
Upam še samo da mi bo uspelo izpit naredit ta mesec, včeraj sem komaj prijavnico poslal v Koper.. Kakšne so kaj kazni brez izpita?
Sicer bi zelo rad Kornate videl, ampak skrbijo me valovi na tako malem čolnu..še nevem kako se bo obnesel na njih.. ima kdo izkušnje z tako malo gumico na/proti Kornatom?
Registracijo bom dobil, tako da zgleda da je..upam vsaj... preko Val-a vse urejam
Vprašal pa bi še kako je z gpsi, ali lahko uporabljam kakšno mobilno aplikacijo kot je navionics Boating itd..? ali priporočate nakup kakšnega pravega gpsa? -da se slučajno ne zgubim
Upam še samo da mi bo uspelo izpit naredit ta mesec, včeraj sem komaj prijavnico poslal v Koper.. Kakšne so kaj kazni brez izpita?
pampej napisal/-a:Hvala za odgovore! sploh nisem vedel za tale otok ljubavi, punca bo vesela hehe..
Vprašal pa bi še kako je z gpsi, ali lahko uporabljam kakšno mobilno aplikacijo kot je navionics Boating itd..? ali priporočate nakup kakšnega pravega gpsa? -da se slučajno ne zgubim![]()
Upam še samo da mi bo uspelo izpit naredit ta mesec, včeraj sem komaj prijavnico poslal v Koper.. Kakšne so kaj kazni brez izpita?-če te dobijo seveda
ne igraj se brez urejenih papirjev okoli kornatov oz biograda ......policaji/lučka so ob obali in čakajo na glisiranje (ponavadi sos e parkirali med babac in otok turanj) .........tam okoli je večinoma prepoved glisiranja ........na to so najbolj občutljivi. Iz lokala smo v turnju šteli popoldan koliko so jih sčepali.....in vse z istim razlogom (glisiranje). Imajo pa čist navaden čolniček z malo kabince. Sam zapodijo se za tabo oz ti presekajo pot. Nekajkrat sploh štartali niso ampak so samo pomahali kapetanu pa je sam prišel do njih kot žaba kači
sicer jaz sem precej vozil/mašal vodo tam pa me niso (tok tok tok) ampak smo počasi pogruntali njihove smene itd itd in na hitro zgisirali na velki špricer na babac in potem naprej na pašman ........ko je bila ura 7 zvečer pa zviz nazaj na privez seveda s polno ritjo gemišta ........nadaljevat pri škrape do jutra oz dokler nismo kinkal za mizo. Recimo kolega nima ne vpisanega motorja niti plačanega pomorskega ......ker pa ima registracijo (trajno) kk (krk) ga sploh povohajo ne ........nama je odpovedal motor 200 m od polcajev pa sploh niso trzali
posnemanje naju ni zaželjeno niti ni priporočljivo.......
Hvala za informacije!
Samo če bom pol tolko sreče mel kot ste vi meli, mislim da nebom imel problemov. dobro da si povedal da ne smem tam glisirat ker nisem vedel.. bomo pač počasi pa na ziher šli.
Sej verjetno če čoln zgleda izpravn, ima registracijo nebi smelo biti problemov? upam vsaj da ne..ker res nisem prepričan glede izpita če mi bodo dali termin v pravem času.. mam pa možnost si izpit od kolega sposodit..samo nevem kolko kaj so pozorni na sliko pri izpitu ..
Hvala še enkrat!
Samo če bom pol tolko sreče mel kot ste vi meli, mislim da nebom imel problemov. dobro da si povedal da ne smem tam glisirat ker nisem vedel.. bomo pač počasi pa na ziher šli.
Sej verjetno če čoln zgleda izpravn, ima registracijo nebi smelo biti problemov? upam vsaj da ne..ker res nisem prepričan glede izpita če mi bodo dali termin v pravem času.. mam pa možnost si izpit od kolega sposodit..samo nevem kolko kaj so pozorni na sliko pri izpitu ..
Hvala še enkrat!
pampej napisal/-a:Hvala za odgovore! sploh nisem vedel za tale otok ljubavi, punca bo vesela hehe..
Vprašal pa bi še kako je z gpsi, ali lahko uporabljam kakšno mobilno aplikacijo kot je navionics Boating itd..? ali priporočate nakup kakšnega pravega gpsa? -da se slučajno ne zgubim![]()
Maš še kr ene par stvari za zrihtat.....
pampej napisal/-a:Hvala za informacije!
Hvala še enkrat!
pomorskega dobra ne boš mogel plačat brez veljavnega izpita in "lične karte "
tudi če imaš od kolega izpit je čoln tvoj oz regiostriran nate in ne more tvoj kolega brez pooblastil urejat zate dokumentacije ........če boš izkazoval da si ti tvoj kolega
izpit pejdi naredit v zagreb ali brežice .........majo vsak teden. en dan predavanje drug dan izpit .........pa sliko moraš sabo prinest (upam da ti to kaj pove
lp
-
al
vse kar si želim srečati na morju je williams 320 jet (predvidevam, da je ta) z "urejenimi papirji", "vse v enem dnevu" izpitu, na prvi plovbi, z ajfonom v roki-da se ne izgubi
daj vzemi navtiko malo bolj resno. tudi če je samo 3,2 metra pa preštudiraj zadeve, pravila, pomorske karte, vreme in naredi kakšno krajšo testno plovbo v spremstvu koga, ki zna vse to prej našteto.
mirno morje!
daj vzemi navtiko malo bolj resno. tudi če je samo 3,2 metra pa preštudiraj zadeve, pravila, pomorske karte, vreme in naredi kakšno krajšo testno plovbo v spremstvu koga, ki zna vse to prej našteto.
mirno morje!
sova napisal/-a:pampej napisal/-a:
Sej verjetno če čoln zgleda izpravn, ima registracijo nebi smelo biti problemov?
Ne se zanašat na to varianto. Jaz imam vse zrihtano pa so me vseeno ustavili sem vozil stran od obale in nisem pretirano glisiral.
lp.
"ustavili sem vozil stran od obale in nisem pretirano glisiral."
vidiš tukaj se ponavadi zakomplicira ker oni ocenijo ali si glisiral ali ne ......ker recimo gliser takoj dvigne kljun iz vode kaka pasara pa te recimo šišne ker izpodriva ........in če oni določijo da si glisiral bodi tiho in plačaj ker če se začnejo zapikovat v obvezno opremo fufffffffffffff naj...... si ga 100%
Glihkar sem dobil odgovor da mam izpit po vsej verjetnosti naslednji teden v sredo, če me bojo lahko kam stisnili, tako da izpit bom izgleda mel urejen, pravtako pa tudi registracijo.
Vem da je na "knap" vse skupaj, zato pa sem se obrnil na vas, ki se bolj spoznate na te zadeve da mi malo pomagate.
Vsem se zahvaljujem za informacije!
Vem da je na "knap" vse skupaj, zato pa sem se obrnil na vas, ki se bolj spoznate na te zadeve da mi malo pomagate.
Vsem se zahvaljujem za informacije!
Nazadnje spremenil pampej, dne To Jul 21, 2015 09:10, skupaj popravljeno 2 krat.
ELAN666 napisal/-a:
vidiš tukaj se ponavadi zakomplicira ker oni ocenijo ali si glisiral ali ne ......ker recimo gliser takoj dvigne kljun iz vode kaka pasara pa te recimo šišne ker izpodriva ........in če oni določijo da si glisiral bodi tiho in plačaj ker če se začnejo zapikovat v obvezno opremo fufffffffffffff naj...... si ga 100%
Saj niso nič komplicirali glede tega. Ni bilo govora nič o glisiranju ali preblizu obale, so pač samo kontrolirali. Vse korektno brez kakršne koli pripombe. Po opremi sploh niso spraševali. Samo dokumenti in popis posadke, ki je bil takrat še obvezen. Od leta 1982 je bila to druga kontrola na morju.
lp.
pampej napisal/-a:Vprašal pa bi še kako je z gpsi, ali lahko uporabljam kakšno mobilno aplikacijo kot je navionics Boating itd..? ali priporočate nakup kakšnega pravega gpsa? -da se slučajno ne zgubim![]()
Telefona ti na tako majhnem čolnu zaradi velike izpostavljenosti morski vodi ne priporočam, čeprav bo v zaščitni vrečki. Kupi si (rabljen) pohodniški Garmin tipa Oregon ali podoben, ki je že sam po sebi odporen na vodo (IPx7 stopnja zaščite). Jaz ga imam potem še v ceneni zaščitni vrečki, tako za boljši občutek. Nanj naložiš pomorsko karto Jadrana in že doma vneseš vanj zanimive lokacije (zalive, plažice, ipd). Zanesljivo te bo pripeljal na izbrano lokacijo in zvečer nazaj v domač pristan.
Mirno morje in široko obzorje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti