Marina Izola - kateri pomol

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

Marina Izola - kateri pomol

OdgovorNapisal/-a Lure » Ne Jul 05, 2015 21:22

Sem v postopku nakupa jadrnice (42", 2.1m ugrez) za katero iščem privez v bližini (sem iz LJ). Najbolj mi je všeč marina v Izoli, vendar pa bi rad preveril par stvari pri tistih, ki ste v Izoli ali pa dobro poznate situacijo tam:

1. Kateri pomol priporočate?
Jaz se nagibam za levo stran, če se ne motim so to pomoli B, C, D. Predvsem ker je blizu plaža (za kakšno hitro kopanje za otroke, za dneve, ko ne bi izpluli).
Nisem našel nobene sheme pomolov na njihovi strani, zato objavljam eno sliko iz Googla, da se lažje orientiramo.

2. S premcem proti jugu ali proti severu?
Nekako bolj logično se mi zdi proti jugu (manjša obremenitev za muring ob tramontani ali burji), nisem pa siguren kako se to obnese v praksi. Ker je smer za B/C/D pomole drugačna kot za I/J/K, me zanima kako je na enih ali drugih?

3. Ali res galebi redno onečedijo barke?
En znanec je baje pobegnil v Novigrad samo iz razloga, ker je imel redno posran teak in se mu ni dalo pucati. Če je še vedno tako, bi me zanimalo ali so kakšni pomoli še bolj obsrani z galebi. :)

Glede na to da je cenovno Marina Izola kar zalogaj, me zanimajo tudi ostali pozitivne ali negativne izkušnje, ki bi lahko vplivale na mojo odločitev, da gledam alternative.

Slika
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Jul 05, 2015 21:30

o tem je bilo ze kar nekaj napisanega tukaj. malo poisci (preden se kdo oglasi).

kot vem je marina kar prazna. se ne da nic "glihat"?
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Ne Jul 05, 2015 21:53

al, hvala za info, da se je o tem že pisalo.
Ko sem prvič iskal, mi je našel vse mogoče. Zdaj sem pa opazil opcijo "Išči po vseh izrazih" in je na iskanje "marina izola kateri pomol" našel tudi tole temo:

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... l&start=15

Glede pomolov je že kar dosti informacij, me pa še vedno skrbijo galebi in čistoča palube...

Za glihanje bomo pa še videli - upam, da mi kakšen meter manj namerijo. ;)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Jul 05, 2015 22:57

Glede izbire pomola je najbolje, da se oglasiš v marini in si jih peš ogledaš; jaz sem najprej nameraval priti na C, pa koncu sem se (peš) odločil za I.

Galebi nič ne serjejo; ne meni, ne od nobenega soseda še nisem slišal, da bi. Galebi precej pristajajo na Glomex TV antenah, ki so kot krožnik; če tega nimaš, jih zelo verjetno ne bo.

Kar se tiče tramontane, priporočam priveze na vzhodni strani; se je že zgodilo, da je komu muring, ki je imel barko na zahodnem (zunanjem) delu ob tramontani, popustil in so nabili na pomol. Če pa si na notranji strani te vleče stran od pomola in je vse ok.
Nazadnje spremenil Grega295, dne Ne Jul 05, 2015 23:52, skupaj popravljeno 1 krat.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jul 05, 2015 23:06

hahaah glihanja ni ,,,,
Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

OdgovorNapisal/-a clipper » Po Jul 06, 2015 06:58

Sam imam barko vezano na pomolu B4. Super lokacija, z avtom skoraj do barke, če nam ni za it na morje se kopamo kar na skalah, dvojni sanitarni blok in zelo čist. Kar se pa tiče tramontane in ponenta pa ni take panike, pač piha. Zdaj ko so zvišali in podaljšali glavni pomol pred marino bo mnogo bolje. :wink:
Če te ša kaj zanima me kar pokliči.
LP Dean
Semper Fidelis
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jul 06, 2015 10:56

Vsekakorr C. Pa še v klub se včlani. MIPC. :)

Clipper je eden redkih jadralcev, ki je lahko na B. Edino, če ne filozofiraš tako kot uni iz C. ( u orco, pa tretja krajšava, pa ograja v vodi, pa pet metrski valovi, pa... Pol so pa regato odpovedali, ker je blo 18 vozličev burje in je bilo kao prenevarno :roll: )

Tako, da presodi sam, kam pašeš. Matjaž te bo dal, kamor želiš. Itak ima zadosti placa.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Po Jul 06, 2015 21:57

Hvala vsem za odgovore. Me veseli, da z galebi ni večjih problemov.

Meni je vedno bolj všeč pomol B (možnost kopanja v bližini), bomo pa videli, če bodo vzeli še enega z jadrnico.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jul 07, 2015 05:58

kr en napisal/-a:Vsekakorr C. Pa še v klub se včlani. MIPC. :)

Clipper je eden redkih jadralcev, ki je lahko na B. Edino, če ne filozofiraš tako kot uni iz C. ( u orco, pa tretja krajšava, pa ograja v vodi, pa pet metrski valovi, pa... Pol so pa regato odpovedali, ker je blo 18 vozličev burje in je bilo kao prenevarno :roll: )

Tako, da presodi sam, kam pašeš. Matjaž te bo dal, kamor želiš. Itak ima zadosti placa.

hahaha
bravo

tudi jaz sem že slišal o teh "hudih jadralcih"
mislim, da jih še najbolj povzameta brata Različnik :D

@polanc, kar se pa cen pa glihanja tiče pa ja.. .verjamem, da sem rekel nemunost. pač ne zastopim tega našega "kapitalizma". očitno direktor marine raje glede prazne veze v prepričanju in upanju, da se mu bo vsulo par petnajstmetrskih novih krasotic in bo presegel vse plane, mogoče bo celo spoznal kakšenga Češkega tajkuna, ki bo kar kupil marino in njega postavil za dosmrtnega direktorja.
No, če pa že ne bo tako je pa bolje ostati pri teh številkah, ne pa dajati vez "pod ceno", ker na koncu bo suma tam tam. Jasno, servisi, kavice pa še kaj, kar bi se lahko spomnili- ne šteje.
Slava jim! Ko bom velik, bom direktor marine na Jadranu 8) (slovenskem ali hrvaškem delu seveda; tam v Monfalconeju pa dol po obali se malo bolj spoznajo na tržno ekonomijo- to me ne zanima, ker je treba razmišljat in delat).
Pa da ne bo dvomov: niti ne poznam nobenega v Marini Izola niti me vez tam ne zanima...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 07, 2015 07:17

Imaš v mislih takele 'ta hude jadralce' (ki o sebi sploh ne razmišljajo tako) - v 'ta-ne-zaresnih jadrnicah', za katere nekateri včasih pravijo, da niso dovolj velike, da bi jim smeli reči barke? Kjer nekaj inox vijakov včasih stane manj ko en €?
Slika
Slika
Slika
Slika

Ko smo pri nakladanju, kdo vztrajno filozofira o teoretikih, kopiranju iz wikipedije in tako naprej? In o tem, da brez velike 'krave' ni resne plovbe?

Pa če rabiš velike valove, evo ti še eno staro fotko tega, da se spomniš.
Slika
Čikat.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne To Jul 07, 2015 07:25, skupaj popravljeno 2 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jul 07, 2015 07:20

Marjan tole ti je pa mal ušlo :shock:
Vse ok?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 07, 2015 07:29

To je samo odgovor na to, da dajete več ali manj vse jadralce razen Clipperja v en koš tistih, ki ne izplujejo, če malo bolj piha, in govorijo o velikih valovih, ki jih ni nihče videl.

Mogoče z izjemo tistih, ki plovejo do Grčije.

Te fotke pravijo drugače. OK?
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jul 07, 2015 07:37

.

Al ima prav Marjan!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jul 07, 2015 07:49

aja. oprost nisem videl povezave. sem mislil, da je kakšna mini reportaža zašla v to temo.
ma saj jih ne dajemo. jaz ne poznam jadralcev iz tistega pomola v marini izola ampak sem pa slišal o njih in kar je zapisal @kr en mislim, da bo kar držalo.
pač vtikajo se v vse in svašta, ko je pa treba (pa treba sicer ni nikoli) izpluti pa to ni prav,pa ono ne stima, vsi pa v popolni bojni opremi. pač kemperji na vodi.
tudi ok. zakaj pa ne.

sam pa dajem varnost na prvo mesto in daleč od tega, da mislim, da si dober jadralec če greš v Grčijo.
celo nasprotno. zase mislim, da sem zelo povprečen jadralec. rad pa bivam na barki (in vse kar je s tem povezano).
ampak mislim, da gre pri vse tem posploševanju in označevanju bolj za hec, kot pa žaljenje.
prizadeti so pa itak zmeraj tisti, ki vedo, da ne znajo živeti svojih sanj, čeprav bi jih lahko a izgovorov za kaj se ne da je zmeraj dovolj. najbolj pri roki sta zmeraj denar in čas.
da pa bi kdo sprej kritiko o slovenceljnih iz doline šentflorjanske- e to pa ne gre.

Mimogrede, se na tem pomolu tudi kdaj harmonika raztegne? Pa kak šnopček spije? juhuhuhu!!! veseli smo!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jul 07, 2015 07:53

.

al napisal/-a: Pa kak šnopček spije? juhuhuhu!!! veseli smo!

Danes je ta dan, se vidi!
Ste pa zgodaj začeli.

-
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov