Dodal nekaj stvari v teme na vrhu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Dodal nekaj stvari v teme na vrhu

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jul 06, 2015 18:50

Tule mi je kr-en 'dal domačo nalogo':
kr en napisal/-a:MT probaj polinkati nekaj varnih zalivov, ki smo jih opisali (in celo poslikali) v temi "ugani lokacijo".

Nekaj malega sem, veliko več je še za narediti.

Ampak dve ali tri povezave tam bi že lahko bile zelo uporabne.

NAVTIČNI VODNIK SLOVENSKEGA MORJA IN OBALE
    Imam vtis, da bi lahko bil ekvivalent uradnega elektronskega peljarja za Slo morje.
    Vir je Ministrstvo za infrastrukturo in prostor.

Vsebuje karte z globinami, kot so na navtičnih; načrte lučic, kot so v 808 pristanih, slike in karakteristike svetlobnih znakov (svetilnikov, boj...) in tako dalje. Poglejte, ali je res tako uporabno, kot se meni zdi, da bi moralo biti.

Prvi hrvatski on-line peljar Jadranskog mora
    To je morda hrvatski ekvivalent (a kaže da ni uraden) ; prosim za info, če je s podatki tu kaj narobe, oziroma če je kdo našel kak podoben, a boljši vir.

Za Grčijo in Turčijo
    To bi mogoče lahko bilo podobno http://www.sailingissues.com/greek.html - videti je pregledno in so načrti pristanišč in podobno - kot je pri 808 pristanov in lučic - ampak spet prosim, da tisti, ki tam plovejo, napišejo, koliko je reč verodostojna, ažurna...

Za zdaj sem povezave na to dal v kazali starejših zanimivih potopisov in kazalo zanimivih zalivov za sidranje. V obojem mislim da sem dal tudi povezavo na navionics web in na arcod karte - če kje še nisem, pa bom.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti