kr en napisal/-a:MT probaj polinkati nekaj varnih zalivov, ki smo jih opisali (in celo poslikali) v temi "ugani lokacijo".
Nekaj malega sem, veliko več je še za narediti.
Ampak dve ali tri povezave tam bi že lahko bile zelo uporabne.
NAVTIČNI VODNIK SLOVENSKEGA MORJA IN OBALE
- Imam vtis, da bi lahko bil ekvivalent uradnega elektronskega peljarja za Slo morje.
Vir je Ministrstvo za infrastrukturo in prostor.
Vsebuje karte z globinami, kot so na navtičnih; načrte lučic, kot so v 808 pristanih, slike in karakteristike svetlobnih znakov (svetilnikov, boj...) in tako dalje. Poglejte, ali je res tako uporabno, kot se meni zdi, da bi moralo biti.
Prvi hrvatski on-line peljar Jadranskog mora
- To je morda hrvatski ekvivalent (a kaže da ni uraden) ; prosim za info, če je s podatki tu kaj narobe, oziroma če je kdo našel kak podoben, a boljši vir.
Za Grčijo in Turčijo
- To bi mogoče lahko bilo podobno http://www.sailingissues.com/greek.html - videti je pregledno in so načrti pristanišč in podobno - kot je pri 808 pristanov in lučic - ampak spet prosim, da tisti, ki tam plovejo, napišejo, koliko je reč verodostojna, ažurna...
Za zdaj sem povezave na to dal v kazali starejših zanimivih potopisov in kazalo zanimivih zalivov za sidranje. V obojem mislim da sem dal tudi povezavo na navionics web in na arcod karte - če kje še nisem, pa bom.