Odhod:
Prvi postanek Martinščica - jutranja kava, zato gas do tja:
Zaglav, morje mirno, vozimo 22 kn:
Martinščica, imamo čas za kavo - Osor dvig mostu 9.00, tega ne smemo zamuditi:
Gremo dalje ura je 8.45:
Visoki:
Osor pred nami, most pravkar odprt:
Osor je že za nami, čas bo za prvo osvežitev, kopanje....
Nerezine:
Uvala Bučanje
Vežemo se v Luki Studenčič, koliko lepega se mi je zgodilo tukaj....Kraj kjer sem odraščal.... Vse je drugače otrok pa še vedno polno....spomini prečudoviti.... Sledi malica v bližnjem gozdičku, glede veza, mladenič, ki kotrolira, ne komplicira!
V gozdu nas prijazen mladenič opozori še na Frenka - Frenk je prvi častnik na naši fregati - in edini, ki ima svoj prostor v podpalubju - moti ga edino, da ni oken!!!
Slike sledijo!
Prijateljstva so stkana:
Po osvežitvi in tuširanju - tuši so - to se je spremenilo - v mojih časih tega še ni bilo, pa tudi tukaj, kjer je vez je bila prej FKK
Gremo naprej, Frenk potrebuje veter (dam na 25 kn), voda je premalo za osvežitev:
BorŽiga je od utrujenosti omagal, spi - pri 24 kn... Dober!
Vroče, sledi nova osvežitev - Mali osir, morje čisto in bistro....
Osvežitev za vse končana, postanek trajal uro, hladno pivo je zakon!
Gremo naprej:
Privlaka:
Podiramo......za vsak slučaj....
grem naprej, da vidim... na daleč zgleda, da bo Mato knap:
ma ja še je "fora" saj se vidi?
gremo nekaj pojest in spit v Mali Lošinj, Frenk potrebuje kopel, morja se je naveličal, ga peljemo v fontano.....
ura je nekaj čez polčetrto, zato gremo nazaj.... pičimo ga do Torunza - počasi prometa je bilo kar... nato pa pospešujemo , morje valovito, a se ne damo, nekje 20kn mimo Zabodarskega vse do Liske.... nova osvežitev in hladen pir....
ura nas preganja nekaj čez 6 popoldan, gremo počasi nazaj domov....vmes si ogledamo še Uvalo Liski...... nato pa gasa domov..... do Rta Osor proti Martinščici.....Zadnje kopanje je sledilo še v Slatini.... nato pa nazaj do Cresa...
Vezal sem se ob 20.10, porabil cca 40l goriva.......
Mato prosim dodaj še svoje......
Celotna opravljena pot v enem dnevu nekaj čez 70 milj!
Ni kaj zelo lepo doživetje, Mato hvala ti za prečudovit dan! Pozdrav tebi in tvojim....Upam, da se kmalu srečamo na morju.....
Morda bi lahko pisal in pisal - pa kdo bo bral.. slike povedo vse.....ruta je lahko dober začetek.... Mirno morje vsem. AIv