Premik čolna iz Tašalere v Umag

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

Premik čolna iz Tašalere v Umag

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Okt 15, 2015 09:52

Nedelja 4.10.2015 7:00 iz LJ Pero123 in Cibro Kajt in Neža.V Poreču Kajt in Neža gresta nazaj v Umag kjer je cilj. Sestrična iz Rovinja naju pobere v Poreču in pelje v Pulo, Pero gleda nebo pravi: Jebala bova ježa, jaz še vedno upam da ne čeprav zgleda grdo k strela.
Prispemo v Talašero, sonček se neki matra ampak začne deževat. Hitr namečemo vse v barko in gremo.
Najprej v Verudo tankat, barka poraščena, ne gre več kot 22 vozlov itak pa jugo nabija ko majka. Nekje 19kn ugotoviva, da je še znosno za plovbo.
Prtiskava do daske da sploh glisira. Plovba mimo Pule, Brionov ščije itak skoz, vidljivost slaba, zelo slaba. Pred Rovinjem se odločiva da bi bilo fino dolit.Ulije se še bolj, ne vidiva nič ne najdeva pumpe. Ma klinc ko ga jebe, saj mava še lev tank, greva do Poreča.
Počasi nama od valov že ratuje slabo. Ampak gre nekako. Malo pred Porečom, kar naenkrat makina ugasne. Misliva klinc, ni benca(nimam pojma kako naštelaš une števce da kaže kateri tank je aktiven ne poznam barke-1 števc 3 knofi nič ne piše)Preklopva na drug tank ročno makina ne pali, nekaj kašlja a ne vžge. Valovi pa juhu mi rata slabo v sekundi, želodec se dviguje, nosi naju na skale.Pravi Pero : daj upali Tohatsuja 15 zadaj, ki je na platformi. Grem ven, stopim na platfotmo, pride val do pol kolen me zalije, bmk od adrenalina ne vem sploh koliko je mrzlo morje. Tohatsu upali na tretji poteg, odvijeva stran od skal, uf si oddahnem.Rabiva še pol ure do marine Parentium s ta glavnim bi rabila pa 10 min. , ščije skoz ampak mava HT in ST (soft top:) ) Se priveževa v marini. Pero najde nekoga da nama proda 20 litrov več ni imel, nalijeva v prvi tank motor ne pali. Klinc, nekaj gledava Pero se matra drmla, pumpa dela a motor ne vžge, prav filter se ja zamašil. V šalčki je črno k kava. Dava cev direkt na motor makina upali b.p. Samo se odločiva da brez filtra ne gremo. Braka ostane 1 teden v marini.
Sobota 10.10. 2015 Burja. Jao meni. Ekipa, Neža Kajt, Cibro. Moje dve punce ostaneta na kopnem. S težko muko zamenjamo uni filter, makina upali. Jo laufamo 10 min, odvežemo pospravimo bokobrane, se poslovimo da se vidimo Umagu, dam gasa da gremo iz marine makina crkne in noče več vžgat. KOJI MU JE K... popizdim.
Spet nazaj vezat, odpremo, damo cev direkt na mašino, ne vžge. Drmlamo preklaplkjamo nič ne pomaga, skoraj se sprijaznemo da ne bo nič, medtem ko Kajt začne nekaj drmat cevko, ki gre iz desne pumpe ven v drugo pumpo in lej ga zlomka, pumpa da drug zvok in makina upali.In dela dela dela dela. Pero mi je rekel sicer, da je cevka mal boga. Ura že 17:10. Moramo pa še na pumpo v Poreč. Hitr gasa. Nalijemo do vrha in piči miško v Umag, ko pridemo ven, rodeo. BUUUURja, ščije za crknt, no slabo nam ni bilo.18:40 je bila barka zavezana v Špini. Uf smo si oddahnil. 19:20 je bila že trda tema, mi pijemo pir mat od Kajta da juhco in čakamo moje dve da nas prideta iskat. Še sledi etapa Umag Strunjan. Pozim enkrat.
Še video iz Poreča v Umag. https://www.youtube.com/watch?v=2MqQch-Q9RQ
Bom pa dodal še slike
LP, Cibro
Nazadnje spremenil cibro, dne Pe Okt 16, 2015 22:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Okt 15, 2015 10:27

.

Ma, nisi ti za vsak dan.

Zelo korajžno , moram rečt. Če bi mene kaj motor buzeriral, tudi pod razno ne bi v takem vremenu delal kakršnih koli transferjev.

Imel si pač boga sreče na svoji strani, hudiču se pa ni dalo kaj preveč nagajat.

Pa čimprej se spravi iz Špine, ker je zahodnik- garbin lahko zelo neprijeten.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Okt 15, 2015 10:59

v špini sem vezan na obali, spredaj 2 štrika zadaj 2 štrika, spredaj je valobran konkretno visok zadaj pa tudi , nisem na boji.
Pomoje da ne bi smel biti problem ali pa?
Se strinjam očitno me imajo zgoraj raje kot spodaj. Bil sem v dilemi, sem rekel če bo iz Pareniuma do Poreča do pumpe vse ok gremo dalje, le karkoli trokirne gremo nazaj v Parentium.
Samo takole za zabavo ne bi šel ven sicer. V takem sploh ne. Je pa barka moram rečt kar ok, Pluje b.p. Ni pa taka plovba za otroke zraven vzet to je jasno.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Okt 15, 2015 11:32

.

Poznam privez v Špini, saj sem sam bival 15 let čisto blizu nje.

Načeloma je v redu, samo ima vsak dostop do mandrača, barke, .... , pa nikjer nikogar. Špina je izven sezone vasica brez duš.
Prvo je barka preveč izpostavljena, drugo pa ta jebeni zahodnik lahko nabija tudi tri in več dni. Res je za valobranom, toda vseeno v njem konkretno gunca.
Veš kje je jeba? Takrat ko je oseka in valovanje. Lahko ti udarja v tla.

Morda pa samo jaz vidim strahove, saj ti imaš srečo, kar se vidi na gornjem posnetku.

.
pajer 1

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Okt 15, 2015 11:41

Ja sem gora dal kamero upam da bo kaj pomagala, ma pa mat od kolega tam vikend in je skor skoz dol. Ja je nizko res samo sem vezan v sredini, je kar globoko, sem bil ob pol oseke in je bilo več kot meter, peto sem dvignil do konca za vsak primer. v sob grem spet dol pospravt, dat še bokobrane, pa pomožnega dol vzet. Sem mislil tende gor dat da je zaprt ali je bolje da ne, da ne strga kaj?
Ja naćeloma se držim ne delaj tistega drugim kar ne želiš da naredijo tebi. Upam da bo vzajemnost funkcionirala.
Sem zgubilk+ ključ od avta sred trsta, in mi ga je eden obesil na ograjo da sem ga našel.
Prav moja: se ti je pa popravla karma:)
LP, G
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Okt 15, 2015 11:48

.

Ko srečaš medveda, računaš na vzajemnost, da te ne bo napadel, ker ti ne napadaš medvedov! Hihihihihi!

Jaz ga zadaj ne bi zapiral.
Vidi se od daleč, da je prazno in še, če bi že kak mali kriminalček hotel pogledat, če kaj skrivaš bi prerezal ali potrgal cerade.
V barki se ne sme videt stvari, reči, da nikogar ne namamiš.

.
pajer 1

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Okt 15, 2015 12:25

Ok.hvala za nasvet.Tendo podaljsek HT potem tudi dol vzamem da ne trpi brezveze ali nima smisla?
Ja not se ne vidi so zavese.
To je tko.V garazi vedno puscam vsega boga noben mi nic ni vzel.Govorim o park mestih pod blokom Zup.jama.T 3.5 pol leta je bil na colnu.Enkrat sraufam enega forca.Bil je brez kape brez rocke za gas dve ure me ni bilo pa ga je en maznil.Verjetno mu je slo na k.. jer sem kurblal.

Ne srecujem medveda in racunam da on ne bo srecal mene;)
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

Re: Premik čolna iz Talašere v Umag

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Če Okt 15, 2015 12:45

cibro napisal/-a:Nedelja 4.10.2015 7:00 .....
Bom pa dodal še slike
LP, Cibro

Ko tole berem se kar ježim, kot bi sebe poslušal kakšnih 10,15 let nazaj.

No, sedaj me je morje spametovalo in sem se naučil, da ima pač vedno prav :) Vsaj nekdo...
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Če Okt 15, 2015 14:32

Dober si mi ti.
Sam bi ob drugi odpovedi motorja raje ostal privezan, dokler ni 100% odpravljena napaka, in se vreme stabilizira.

Zanašanje na srečo ali molitev zame ni strategija. Je pa res, da smo si ljudje različni.
Kakorkoli, srečno naprej!

Ampak post je pa dober! :D
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Okt 15, 2015 14:35

Ja saj se nisem zanašal na srečo ampak na plovbo dovolj blizu obale in na pomožni motor:)

ljudje, ki me ne poznajo mislijo da se v nekaj podam kar tako, tisti, ki me poznajo pa vejo da imam backup pripravljen
Je pa res da se dostikrat podam v kaj v kar se marsikdo ne bi.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Če Okt 15, 2015 14:50

Če bi veter ornk usekal, ti pomožni ne bi nič pomagal.

Jaz sem se zadnjič nekaj igral v motorju in naredil kratek stik (seveda sredi morja) in skuril glavno varovalko. Ker niti vedel nisem kje je seveda namontiram pomožni motor in gasa. Vse ok, dokler ni začela burja.

Ko me je obrnilo na bok, ga nisem več poravnal in neslo me je proti Cresu (Iz Kraljevice).

Še dobro da obstaja SeaHelp :). 2x po 300KM ni imelo težav, da so me privlekli nazaj.

ČE si pa blizu obale, je pa še toliko slabše. Najhujše kar se ti zgodi je to, da te vrže na skale. Saj sredi morja se v Jadranskih razmerah 7m čoln ne bo kar tako potopil.
-----------------

***Naj bo vsak dan najlepši!
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Če Okt 15, 2015 14:57

Si član Sea Help-a ali pa si plačal?, ker to ni kar tak poceni, ne?
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Okt 15, 2015 15:01

Kakšen čoln imaš in kaj imaš za pomožni motor?
Se pa strinjam ja da je na odprtem manj bojazni za skale.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Če Okt 15, 2015 15:07

No tako sranje sva imela s Perotom,saj ti je kaj pravil.Veš kaj moraš storit.Spucat rezervarje,spucat mrežice na benz.pumpah na vhodu v pumpo in filtri.Ko boš imel lajtnge narazen pa jih spihej,če imaš možnost.
mašinfirer
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Okt 15, 2015 15:24

kok-pit? napisal/-a:Dober si mi ti.
Sam bi ob drugi odpovedi motorja raje ostal privezan, dokler ni 100% odpravljena napaka, in se vreme stabilizira.

Zanašanje na srečo ali molitev zame ni strategija. Je pa res, da smo si ljudje različni.
Kakorkoli, srečno naprej!

Ampak post je pa dober! :D

Dokler piha zahodnik, jugozahodnik ali jugo si na Z strani Istre relativno na varnem in te bo veter pripeljal do obale (če gauzne motor). In potem garaš s pomožnim.

Brez pomožnega bi pa ob nezanesljivem glavnem, vremenu,... bi bilo pa res divje.
https://vodovod-rh.si/

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gosta