Grčija 2016
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Grčija 2016
Al, al. Šlampast si ratu. 
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
V tistem delu smo enkrat najeli pri Kiriacoulisu, ampak je bilo to že pred veliko leti in naredili kar lep krog po Egeju - Aegina, Serifos, Sifnos, Folegandros, Paros, Ios..takrat še nisem sam najemal. Je bilo pa pestro jadranje - predvsem zaradi meltemija na zunanjih otokih. Na Egini pa smo sidrali v eni 6. vrsti...torej vržeš sidro in se vežeš na barki za tabo..pa na obalo prek celotne vrste. Kakšni špageti so bili to s sidri naslednje jutro mi verjetno ni treba razlagati. Ostali zunanji otoki pa razmeroma prazni. Je pa od tega že cca. 15 let, tako da t kakšnih detajlnih informacij ne znam podat. Mislim pa, da z najemom pri nekih uveljavljenih čarterjih ne moreš veliko falit.
BosKo napisal/-a:Kje pa spremljate vremensko napoved za to področje?
Tole je podobno hrvaškemu ali slovenskemu Aladinu:
http://www.hnms.gr/hnms/english/navigat ... wind_html#
Jaz sem poleg tega uporabljal še
http://www.lamma.rete.toscana.it/modelli/vento-e-mare
Kjer moraš izbrati pravo regijo.
Imaš pa še pozejdona.
http://poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr
hnms.gr je še najbolj uporaben.Bodi pozoren na opozorila-gale warnings.Če ni napisano z rdečo ,pomeni ,da opozorila ni in ti ne odpre.
Pa še opozorila izdajajo precej kasneje kot hrvati,za nevihte samo če so res močne.
Grki imajo tudi vremensko na vhf,vendar je težko razumljiva.Na hr.nisem nikoli uporabljal interneta za vreme.V Grčiji je skoraj obvezen.
Pa še opozorila izdajajo precej kasneje kot hrvati,za nevihte samo če so res močne.
Grki imajo tudi vremensko na vhf,vendar je težko razumljiva.Na hr.nisem nikoli uporabljal interneta za vreme.V Grčiji je skoraj obvezen.
Nazadnje spremenil diligence, dne Po Jan 11, 2016 19:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Žal je brez Ala tema čisto zamrla. Zato da jo malo dvignem, dva dni sem bil v Belgiji. In včeraj sem, preden sem vrnil Rentacar na letališče v Charleroiju jedel v Kantini pri Papuju.
Tukaj naročiš hrano:
V kontejnerju pa je jedilnica, ki sem si jo delil skupaj s še nekaj lokalnimi gradbenimi delavci, ki so šli na malico.

Tukaj naročiš hrano:
V kontejnerju pa je jedilnica, ki sem si jo delil skupaj s še nekaj lokalnimi gradbenimi delavci, ki so šli na malico.

Da se malo javim, odpluli smo iz Izole 26.6, potem sli pocasi ob hrvaski obali do Rogoznice, mjer smo 4.7 zamenjali posadko in isti dan odjadrali do paklenih. Plan je bil da gremo v sredo, 6.7 z Lastova direkt protiKrfu, ampak vremenska napoved je bila slaba za cetrtek, ko naj bi v otrantu mocno pihalo, zato smo pospesili odhod in v torek zjutraj odpluli na Lastovo, se odjavili in ob 17ih odpluli na 210 nm dolgo pot proti Ericousi, ki naj bi trajala 36 ur.
Prvih 28 ur, je minilo brez posebnosti, malo vetra NW, manj kot 10 vozlov, vecinoma samo z motorjem. Vendar je bilo ze v sredo zjutraj jasno, da bo prehod fronte prisel prej, kot je kazalo se v torek. In res, 50 milj pred ciljem, blizu Vlore v otrantski ozini, nas je ujelo. 30 vozlov Nw, potem 25 NE, in na koncu spet 30 vozlov NW. Morje 3, morda na trenutke 4. Kar divja voznja skozi noc, ampak nic hujsega. In ob 5ih smo se zasidrali na Ericousi.
Sedaj pa pocasi naprej, trenutno smo v Gaiosu.
In ja, Al je tudi ze v Grciji.
Prvih 28 ur, je minilo brez posebnosti, malo vetra NW, manj kot 10 vozlov, vecinoma samo z motorjem. Vendar je bilo ze v sredo zjutraj jasno, da bo prehod fronte prisel prej, kot je kazalo se v torek. In res, 50 milj pred ciljem, blizu Vlore v otrantski ozini, nas je ujelo. 30 vozlov Nw, potem 25 NE, in na koncu spet 30 vozlov NW. Morje 3, morda na trenutke 4. Kar divja voznja skozi noc, ampak nic hujsega. In ob 5ih smo se zasidrali na Ericousi.
Sedaj pa pocasi naprej, trenutno smo v Gaiosu.
In ja, Al je tudi ze v Grciji.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov