Med letošnujim dopustom sem se za en dan ustavil na otoku Prvič. Vedno najraje sidram po ne preveč obljudenih zalivih. Le ko moramo obiskati trgovino, ali se odločimo, da ta dan ne bomo kuhali, obiščemo civilizacijo. Ta dan smo se odločili za Prvič luko, katera ima lep pomol, z vodo in elektriko. Ima tudi privezne boje, ki pa so bile ta dan vse zasedene. Malo sem krožil po zalivu in iskal privez, ko se je od pomola odvezala jadrnica. Privezal sem se na izpraznjeno mesto. Ob meni Avstriski gostje na čarterju, Bavaria 36. Kmalu pride mornar, ter sosedu zaračuna 330 Kun. Uh, sem si mislil, to bo pa drago. Že sem se hotel s ženo posvetovat, ali gremo kam drugam, ko je že bil pri meni. Koliko je dugi brod ? Osam, mu odgovorim, čeprav jih ima 10. Rečem mu še: bez struje i vode. To ne može, sve vam je u paketu. To vam dođe 160 Kuna. Ni mi jasno, kakšno računico imajo. Govoril sem hrvaško, jadrnica ima hrvaško zastavo. Gre naprej k drugemu sosedu. Isto vprašanje kot meni, le v angleščini, odgovor: twelve (12). Zaračunal jim je 360 kun.
Saj ne da mi ni ustrezalo, da sem plačal po nižji tarifi, katera očitno velja za ''domaće'' goste, kaj pa zakoni, EU, enakost...?
Prvič Luka
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Prvič Luka
Jadranje je odklop
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti