Plani - ruta za naslednje leto (2017)

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

Plani - ruta za naslednje leto (2017)

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Ne Okt 23, 2016 15:51

Evo kot naslov pove naslednje leto je plan nižje od Kornatov, se pravi z barko ena ekipa čez Kvarner in direkt nekje do Zadra ali Splita kjer poberemo 2 ekipo. Radi bi nekje v 2-3 tednih obredli nekaj otokov ki jih nisem (nismo) videli že od otroških let in se jih praktično ne spomnim, spomnim se samo da je bilo lepo. Ker nas bo nekje 10 - 12 od tega nekje 5 otrok starih cca 10-15let. Poleg barke iščemo še prenočišča (hoteli-apartmaji, sobe lahko tudi avtokamp za šotor za nekje 5 oseb) ker je barka premajhna. V začetku smo razmišljali, da bi vzeli apartma na Visu in se vračali vsak dan vendar smo ugotovili, da je bolje da si splaniramo grobo ruto in rezerviramo apartmaje ali sobe za par dni in nato dalje na naslednjo destinacijo. Sprašujem predvsem za destinacije kot je na-primer otok Krapanj iz opisa Kr"enga in da je tudi kaj zanimivega za otroke.

Frik
Nazadnje spremenil frikmusic, dne Pe Feb 10, 2017 23:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Okt 23, 2016 18:19

Lepo, da že planiraš za 2017.

Vedi pa nekaj. Preveč ljudi na krovu, ni samo pizdarija za spat. Problem je tudi čez dan. Prvo prostorski, drugo različni interesi. Gre dva, tri dni. Tri tedne pa skupaj na nekaj m2 zdržijo le redki. Moška družba še nekako. Ko pa so tu ženske in otroci (še posebej nevajeni bark), pa je stvar mnogo težja. Ko jo pa zagode vreme in posadka doživi malo rock n rolla na morju, pa se pravljica nemudoma konča.
Ne bi te rad strašil, le opomnil na to, ker sem sam pred mnogo leti doživel.

Kar se tiče otrok pa je tko. Bolj jim hočeš ustreči, manj so zadovoljni. (saj veš. Naš fotr ni nikoli vprašal pred 35 leti, kam bi šli. Prbou me je u un kamp u Pakoštane, pol sem se pa sam mogu znajt. Pa nikol nisem jamru.. Dons pa mene mularija je.. ! Internet, pa štanti, pa mivka, pa družba, pa.. u pizdo m..., :x )

Ideja posadke menjat je dobra iz vidika dolgočasja. Nam, morjeplovcem se morje ne zagabi nikoli. Ostali pa se hitro naveličajo, le da tega ne vedo. Enostavno so tečni na barki po nekaj dneh.

Destinacij, kot je Krapanj je še precej. Problem bo le vsak dan po otokih iskat prenočišča. Blizu obale ni nič poceni, pa še fraj. Saj veš, najraje imajo goste za eno noč. Raje rečejo, da je zasedeno.

Moj predlog sta dve barki. Malo dražje, a ne toliko, kot zajeban dopust.

Imaš pa nižje od Splita res kaj videt. In predvsem doživet.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Feb 10, 2017 07:20

kaj je Grega?
Si kaj stuhtal za letos?
Sej, će ne bi bila tvoja posadka tolk žejna, bi še človk vzel kakšnega na krov. :lol:
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Pe Feb 10, 2017 09:32

Če kateri otok, potem spusti Vis. Preveč obljuden, ves čarter (yacht week in podobno) se ustavi tam (Vis, Komiža).

Mogoče za kakšen dan, dva tri, potem ti bo šlo pa na živce...
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Feb 10, 2017 10:11

med Hvarom, Pelješcem, Mljetom in Korčulo je zelo razgibano...
Lastovo pa ne... ta je samo zame in ženo :lol:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Feb 10, 2017 10:13

En teden apartma na Murterju.
En teden v Rogoznici.
En teden na Hvaru/Korčuli.

Potem pa šibaš gor dol levo desno, če se ti digne in če je štimunga prespiš na sidru ali pa po nočni bonaci pičiš nazaj ...
Na ta način boš obredel ogromno in pripravil odlično reportažo :idea: :lol:

Kr enga posluš, ker ve kaj govori. Gužva na barki je še za en dan kopanja polna kapa. Tko se bojo pa nemorjeplovci po 3 dneh naveličali guncanja in jih boš lepo parkiral v apartma, muškarci pa boste malo šli v ribičijo ali pa na drink v naslednjo uvalo :wink: :lol:

p.s. To je tvoja želja! Vprašaj vseh 15 in boš videl, da jih je 12 bolj za apartma, kot za se guncat cele dneve.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Feb 10, 2017 11:14

vecina se jih ze Doma ne zastop, ce morjo bit 2 dni skupaj. Tole 3 tedne met 15 ljudi na bark je pa samomor.
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Pe Feb 10, 2017 12:14

Točno tak je. Zelo se vselim, ko dobim na čoln kakšne obiske, ampak po dveh treh dnevih oz. nočeh, ko grejo pa je veselje nepopisno in tak to je.
Utenjen prostor, različne navade, težko upoštevanje in iskanje kompromisov-......:)
In zanimivo, prav vsi smo enakega mnenja.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Feb 10, 2017 19:42

.

Le zakaj sva midva z gospo in psom tri tedne sama, le zakaj?

Ga ni lepšega, pomirjujočega, sproščenega, ... dopusta kot bit sama!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Pe Feb 10, 2017 22:43

kr en napisal/-a:kaj je Grega?
Si kaj stuhtal za letos?
Sej, će ne bi bila tvoja posadka tolk žejna, bi še človk vzel kakšnega na krov. :lol:

Tuhtamo... malo se je stevilo zmanjsalo :lol: sem vesel da ste potrdili moje domneve da je bilo v zacetku tole mal prevec natrpano.
Kr en na tem potepanju bo 0#0 saj bojo zenicke in otroci zraven :shock: hehe ce verjames 0#0 :lol:

Kaj obiskati in kako zadovoljiti in zaposliti otroke to nalogo so dodelili meni tukaj racunam, da bo kdo napisal kaksno mnenje...

Marchi se ze dogovarjamo, da bi vzeli apartma ali med potjo poiskali naprimer avtokampe postavli sotor in krozili to bo verjetno za komplet posadko najboljse. Trenutno smo stevilcno nekje na 5-6 odraslih in 3je otroci. Sej veste se pa velikokrat zgodi da pred odhodom se kdo odpove in morda...

Frik
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Feb 11, 2017 09:05

In morda....vas bo na konc glih prou in se boste super imel in užil mir na dopustu,ki si ga vsi vedno bolj želimo.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Feb 11, 2017 15:53

Zato sem se pa tudi odločil in kupil barko za 2+1otrok.Povabim jih lahko na pijačo tud 8, ampak spat gredo pa vsak na svoje.Sicer pride to bolj v poštev za penzioniste, kar tudi sva z ženo. :lol: Tam, pa itak, kjer so otroc še mladoletni je druga muska.
mašinfirer
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Mar 06, 2017 21:54

frikmusic napisal/-a:

Kr en na tem potepanju bo 0#0 saj bojo zenicke in otroci zraven :shock: hehe ce verjames 0#0 :lol:

Frik

Glede na videno, ti to res težko verjamam.
Ker vi ste potem kot žmigavec : dela / ne dela :lol:
Enkrat na galone, drugič nič. :shock: Oz. kot ojačavalec brez potenciometra. Imate samo on/off? :P
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » To Mar 07, 2017 16:56

kr en napisal/-a:
frikmusic napisal/-a:

Frik

Glede na videno, ti to res težko verjamam.
Ker vi ste potem kot žmigavec : dela / ne dela :lol:
Enkrat na galone, drugič nič. :shock: Oz. kot ojačavalec brez potenciometra. Imate samo on/off? :P

"Noro" beres nas kot knjigo... v cetrtek bova malo o zgornji temi, bliza se sezona

Frik :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: pagus in 7 gostov