jadranje do Brionov (mimo Pule) 22OKT2016

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje

jadranje do Brionov (mimo Pule) 22OKT2016

OdgovorNapisal/-a j.k. » Ne Okt 23, 2016 17:59

Sem bral na forumu, da boste (nekateri) jadral do Brionov, nakar je vreme naredilo svoje... http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=19434

Moja je rekla, da se ji ne da s frocoma na konec Istre tišat, in še vreme (dež v petek in nedeljo) ni bilo primerno za prijeten družinski konec tedna.
In je padla odločitev; Gremo s kolegi. V četrtek popoldne se brez obveznosti javita dva, oba prvič na jadrnico. OK. Napovedana skorajšna bonaca nas ne ustavi.
V petek po dvanajsti se iz Gorenjske odpravimo proti jugu Istre.
Pod Nanosom nas pričaka sonce;
Slika

v marini Volme par kapljic dežja, a nam vreme kmalu ponudi prijetnejšo kuliso.

Takoj se lotim reševanja zavitih, namotanih, zataknjenih vrvi in pletenic okoli jambora in križa,
Slika

Zjutraj 8:30 startamo iz marine. Po napovedih bo veter do nekje enajstih. Si zadamo cilj do Brijonov in če bo veter držal, okoli njih;

In smo šli. Do Brionov konstantnih 10 vozlov (po moje) burje.

Vso pot, do nekje 11:00 smo občudovali igranje delfinov v okolici. Med njimi tudi mladiči.
Eden ali dva sta zaplula prav pod barko. TOP.
Slika

mimo Pule;
Slika

do Brijonov;
Slika

Malo pred dvanajsto smo zavili v preliv proti Fažani, vzhodno mimo otoka Sveti Jerolim, ko nam je nebo vzelo veter. Da motoriramo okrog otokov, samo zato, da naredimo krog se nam ni zdelo smiselno, zato obrnemo.
Po cca petih minutah se veter vrne. Ura je bila že preko enajste in po jutranjih napovedih naj bi še ta vetrič ugasnil, zato obdržimo kurz proti Porerju, le ugasnemo motor.
Veter se je obrnil na jugo in smo ga imeli v premec, tako, da smo do nekje "vizavi" Fratarskega otoka cikcakali, ter pri Freškerju dokončno pospravili jadra ter odmotorirali okoli 15:30 v uvalo Paltana.

Slika

Slika

Slika

Slika

Jadranje je bilo dopustniško. Jadra so bila približno nastavljena, in razen med obrati si nismo dali dela z njimi. Kolega sta raje poležavala in se nastavljala soncu, kot da bi trimali in si nabrala žulje s štriki... 8)
Nazaj grede je bil veter med 8 in 10 vozlov z padcem pod 6 in enkrat smo cca 10 minut "glisirali" :lol: pri 11,5 do 12,7 vozlih.

Slika

Slika

Slika

PS: Opozorilo, vse slike niso v časovnem zaporedju. Predvsem zadnje ne!
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Okt 23, 2016 18:27

Dobra odločitev. Predvsem ta, da ste babe doma pustil. :D
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Okt 23, 2016 18:35

8) lepo ste to naredili, če bi imeli malo več vetra bi bilo še lepše :wink: mi pa nismo šli tja ker je bilo premalo vetrnega pogona :cry:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Okt 23, 2016 19:17

Bravo! Včasih je treba kar it, ne glede na vremenske napovedi.
Super, da kdo še pripopa kakšno fotko "s terena".
Sem bil v soboto pred Sesljanom in kot pravi Alesjo, 300m v 3 urah od tega 150m enercija motoriranja :lol: . Aja, pa pripekal kot julija. Genaker se je pa lepo sušil.
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a j.k. » Ne Okt 23, 2016 19:28

kr en napisal/-a:Dobra odločitev. Predvsem ta, da ste babe doma pustil. :D

Jih res nismo nič pogrešal. . .

alesjo napisal/-a:lepo ste to naredili, če bi imeli malo več vetra bi bilo še lepše Wink mi pa nismo šli tja ker je bilo premalo vetrnega pogona

Ja, se je kr izšlo z vetrom. Sicer bi blo bolj žalistno. Tako je blo pa lagano sportski... :P
Pa še opravičilo imamo, da gremo naslednjič ko bo bolj pihnilo :)

marchi;
ponavadi sam berem in gledam, pa se mi je zdelo fer, da še jest mal nalimam slikce. :) je pa vse slikano s telefonom.
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Okt 24, 2016 09:07

Haha vidm da imamo vsi enake tezave.Matr moral Kolumb met komplicirano babo doma:)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti