Pula - Lošinj?
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
- elan450
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ptujsko morje - Istra
Pula - Lošinj?
Zanima me, če ima kdo izkušnje z Elanom 450-Yamaha 50 glede vožnje Pula - Lošinj?
Predvidevam da je najprimernejši čas zgodaj zjutraj, katera ruta bi bila najprimernejša, se je varno odpraviti na tako pot, predvidoma v mesecu maju - juliju?
Do zdaj sem vozil bolj v priobalnem pasu, sedaj pa me vleče še kam
drugam!
Prosim za vaša mnenja in priporočila.
Lp
Predvidevam da je najprimernejši čas zgodaj zjutraj, katera ruta bi bila najprimernejša, se je varno odpraviti na tako pot, predvidoma v mesecu maju - juliju?
Do zdaj sem vozil bolj v priobalnem pasu, sedaj pa me vleče še kam
drugam!
Prosim za vaša mnenja in priporočila.
Lp
Boj se mora i boga
Jaz sem šel z Elanom 435S ruto Koper,Pula ,Unije,Nerezine,Brestova,Porozina Medulin,Pula ,Koper.S sinom sva za to porabila 4 dni.Imel sem še rezerven motor,Yamaho 6,glavni pa Yohnson 50.Pa tubo sem imel napihnjeno...tako za 2 skoz ,če bi se kaj zgodilo.Pa tendo sem imel tko narjeno, da sem lahko skoz imel razpeto...torej sem bil v senci.Za oba s sinom so to NEPOZABNI 4 dnevi,o katerih še danes ,po 16 letih ,rad govorim.Od navigacije sem imel avtokarto Jugoslavije in kompas.Na Unijah sem spraševal ,kje je naselje Bučanje...Nič pametnega o navtiki nisem vedel, pa je blo silno lepo.Spala sva kr na raztegnjenih sedežih.Zjutri sva pojedla zajtrk,pol sva vmes jedla sendviče, zvečer pa toplo večerjo u stilu pic,lignjev..Jebi ga, ni bilo dnarja ,želja plut neukrotljiva..
Avto ,ki je to raketo vlekel je bla pa stoenka ,ki je pila olja skor tok ko bencina.Vžgal v Kopru smo jo pa na porivanje...
To so bli štirje dnevi ozkega sožitja s sinom,z morjem..Nazaj okol Kamenjaka so bili cca 1 m valovi,tko da sva rabla velik več bencina ko normalno.V Medulinu mi ga je ribič 10 l prodal sicer bi morda težko pršla do Verude.Imel sem pa 60 l ...rezervoar plus 2 kanti.Kamenjak Unije sva rabla pa okol 45 minut.
Spala sva Vrsar,Fažana,Martinščica in od tu drito ob trajektu čez in v Koper.
Srečno plovbo.
Avto ,ki je to raketo vlekel je bla pa stoenka ,ki je pila olja skor tok ko bencina.Vžgal v Kopru smo jo pa na porivanje...
To so bli štirje dnevi ozkega sožitja s sinom,z morjem..Nazaj okol Kamenjaka so bili cca 1 m valovi,tko da sva rabla velik več bencina ko normalno.V Medulinu mi ga je ribič 10 l prodal sicer bi morda težko pršla do Verude.Imel sem pa 60 l ...rezervoar plus 2 kanti.Kamenjak Unije sva rabla pa okol 45 minut.
Spala sva Vrsar,Fažana,Martinščica in od tu drito ob trajektu čez in v Koper.
Srečno plovbo.
- elan450
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ptujsko morje - Istra
Malo sem padel v dilemo, vem da je zahteven podvig in ne zelim po nepotrebnem izivati usode. Zaradi tega sem zelo hvalezen za vse izkusnje in nasvete. Projekt je se zaenkrat samo v glavi in ne bom sel z glavo skozi zid.
Navelical sem se plutja ob obali. Vem da potrebujem zato kaksen vecji coln, vendar so zelje eno realnost drugo.
Ce mi lahko kdo posreduje kaksno izkusnjo in nasvet, ga bom z veseljem poslusal in se v naprej zahvaljujem.
Navelical sem se plutja ob obali. Vem da potrebujem zato kaksen vecji coln, vendar so zelje eno realnost drugo.
Ce mi lahko kdo posreduje kaksno izkusnjo in nasvet, ga bom z veseljem poslusal in se v naprej zahvaljujem.
Boj se mora i boga
Roberth1 napisal/-a:
Aja, se zavedaš da je tvoj predviden podvig nelegalen?
bsc46 napisal/-a:Saj vsi do 7 m plujemo od Kamenjaka do Unij nelegalno.
Ne.
Če imaš barko ki je registrirana za področje plovbe III, lahko pluješ v teritorialnem morju. Da je pa razreda III, pa ne določa dolžina, temveč oprema.
Područje plovidbe III – obuhvaća plovidbu unutarnjim morskim vodama, vodama koje su pristupačne s mora i teritorijalnim morem Republike Hrvatske, a za ribarske brodice duže od 7 metara – i zaštićenim ekološko-ribolovnim pojasom Republike Hrvatske (ZERP). (Inače, teritorijalno more RH je morski pojas širok 12 morskih milja, računajući od polazne crte u smjeru gospodarskoga pojasa, a vanjska granica teritorijalnoga mora jest crta kojoj je svaka točka udaljena 12 morskih milja od najbliže točke polazne crte.)
U tom području plovidbe (III.) mogu postojati sljedeća ograničenja:
IIIa – do 6 Nm od obale kopna ili otoka;
IIIb – do 3 Nm od obale kopna ili otoka;
IIIc – do 1 Nm od obale kopna ili otoka
Bo OK?
https://vodovod-rh.si/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti