Kako do Vela luke
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Kako do Vela luke
Živjo,
Letos je padla odločitev, da bomo čoln vzeli s seboj na dopust.
Glede na ceno trajekta sem razmišljal, da bi čoln dal v vodo v Splitu in odplul do Vela luke. Familija bi šla z avtom na trajekt, prikolico bi pa pustil v marini za tistih 14 dni.
Kakšne so vaše izkušnje z marinami v okolici Splita. Varnost; cene?
Ali bi mi kdo predlagal kakšno drugačno opcijo.
LP Klemen
.
Letos je padla odločitev, da bomo čoln vzeli s seboj na dopust.
Glede na ceno trajekta sem razmišljal, da bi čoln dal v vodo v Splitu in odplul do Vela luke. Familija bi šla z avtom na trajekt, prikolico bi pa pustil v marini za tistih 14 dni.
Kakšne so vaše izkušnje z marinami v okolici Splita. Varnost; cene?
Ali bi mi kdo predlagal kakšno drugačno opcijo.
LP Klemen
.
bladzo napisal/-a:In zakaj ne bi šel s čolnom na trajekt do Vele Luke?
Najmanj 300 EUR sem in tja.
Je pa res, da boš moral po morju imeti lepo vreme oba dneva, da prideš iz Splita tja pa nazaj. Pa razdalja je nekje 100 milj, kar je približno 4-5 ur. Nam dvakrat ni uspelo iz Šolte tja priti, pa je bližje, razen če bi trpeli nabijanje.
Guma je guma, zaenkrat.
jaz sem pustil prikolico v Seget donji- tik pred trogirjem. Možakar ima ob morju ograjeno čuvanje. 1 teden- 25 eur+ six pack laškega, pa še pomagal mi je barko ven dat. če te zanima, poiščem tel, da se dogovorite.
In šel sem na Hvar. sem pa zaradi slabega morja šel en dan prej nazaj...
In šel sem na Hvar. sem pa zaradi slabega morja šel en dan prej nazaj...
Nazadnje spremenil brane1, dne Sr Mar 01, 2017 13:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Benza za čoln pa 100€ v eno smer. 
Nazadnje spremenil Marchi, dne Sr Mar 01, 2017 14:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Klemc napisal/-a:Sem preveril razdaljo pa je nekje slabih 45 milj.
Ja, sem zjebo nekaj, to je v obe strani.
Marchi, mi ne gledamo na bencin, vsaj jaz ne. Raje trikrat več po morju kot malo po cesti ali s trajektom.
Glede prikolice za trajekt, boš tudi med tistimi, ki so daljši kot 7m, če imaš čoln 6m. Nas je enkart v Splitu dobil in je rekel da drugič plavamo prek na Šolto.
Guma je guma, zaenkrat.
Klemc napisal/-a:Marchi napisal/-a:Benza za čoln pa 100€ v eno smer.
Računam da več kot 50 litrov v eno smer ne bi pokuril.
Motor Mercury 100 konjev na "banci" od švoh 6 metrov.
Ma ja, samo kot je H2O napisal, boš dal za vse skupaj precej več kot si misliš in še vezan si na vreme, ki pa tisti dan ne bo tako, kot bi ti rad. Pa računaj na čas, ko boš dajal čoln v vodo, pa prikolico peljat na depo, pa, pa ... Razen če imaš čudežne otroke in ženko.
Z morjeplovskega vidika pa razumem tvoje pustolovske želje. A žena jih tud?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti