Dragi kolega!
Kot prvo si si za takšno ruto vzel premalo časa. To bo eno samo dirkanje.
Res se da takšno razdaljo (če je nuja) z gliserjem prepluti v enem dnevu. A to je muka. Ne toliko za skiperja, kot za posadko. Poslušaj stare mornarje. Povečini so (smo) vsi naredili na začetku takšno napako. Ampak to je brez veze. Danes pravim temu metanje goriva v morje. Letiš mimo prelepih destinacij, samo zato, da dosežeš zadani končni cilj. Če bi rad obdelal Brač in okolico, vzpluj čoln v Splitu in si vzemi7-10 dni za ta arhipelag. To bo uživancija.
Poglej! V dobrih 20-ih letih sem preplul cel Jadran. Ampak še vedno odkrivam nove zalive in vasi, ki sem jih včeasih ignoriral. Predvsem zaradi ihte.
Normalna pot za 7 dni je nekje od Krka do Šibenika. Tako imaš čas, da se ustavljaš, kopaš, obiskuješ vasice, zalive itd. Nazaj se vračaš po drugi poti.
Že v Kvarnerju imaš Premudo, Silbo in Olib, ki jih moraš spoznati. Vsak od teh otokov ima vsaj 3-4 prelepe zalive in še toliko plaž. Potem sta neprecenljiva Ist in Molat. Zanimiva vsak po svoje. Še najmanj je mogoče interesanten Dugi otok. Ampak sta v njegovi bližini Rava in Iž. Pa Krknata. In Že si na Kornatih. (Ugljan in Pašman si prihraniš za povratek) Če greš skozi Kornate izpustiš prelepi Žut z zalivi kot so Pinizel, Podražanj, Strunac, Hiljača, Žutska Aba, Jagodnja, ... Torej že tu ful izpuščaš. Nato prideš v Šibeniški arhepileg. Tu pa se zopet začne nova zgodba. Žirje (za tri dni je tu zalivov), pa Kakanj, pa Kaprije, Pa Tijat, Prvič, Zlarin, ... Ohoho. Tu sem običajno kar cel teden. Do Krapnja, seveda.
In da bi vse to izpustil, le da pridem do Brača

Ne! Res pa je, da od rta Ploča na jug je zopet drug svet. Brač je top. Predvsem severni in vzhodni del. Visa se izogibaj v sezoni, razen, če nimaš fetiš na gužvo
Pa kaj ti čem predavat. To moraš spoznati, oziroma spoznavati. Navigati se ne da izza tablice. Treba je iti na teren.
Veliko užitkov pri plovbi, predvsem pa "mirno more!"