Krk - Brač

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

amrak1
Naddesetnik

Krk - Brač

OdgovorNapisal/-a amrak1 » Sr Jun 07, 2017 10:40

Vem, da me boste vsi takoj "skurcali", da je to bilo ze vse napisano, ampak kaj ko pa je toliko informacij na tem portalu :D

Kakorkoli, resnicno bi bil hvalezen za predlog rute iz Krka do Braca, ki ne bi vsebovala samo tocko A in tocko B. Torej, zanima me 7 do 9 dnevno potovanje do tja in nazaj. Plovilo pa je gliser s kabino.

Hvala v naprej za nasvete kaj se splaca videti.

Lp Borut
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » Sr Jun 07, 2017 12:14

Tudi sam načrtujem ruto v tej smeri, verjeto do Visa in Korčule. Planirano imam samo več dni. Nekako od 20.7. do 5.-10. avgusta. Predvidevam kakšne neugodne razmere za plovbo, pa tudi dirkati ne nameravam. Lagano i sportski...
amrak1
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a amrak1 » Sr Jun 07, 2017 21:19

Pa si že naredil kakšen plan obiskov? Res ne vem, kaj se splača videti...Ok Kornati, slapovi Krke...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jun 07, 2017 22:19

Pa Prvič,pa Kaprije...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jun 07, 2017 23:04

Dragi kolega!
Kot prvo si si za takšno ruto vzel premalo časa. To bo eno samo dirkanje.
Res se da takšno razdaljo (če je nuja) z gliserjem prepluti v enem dnevu. A to je muka. Ne toliko za skiperja, kot za posadko. Poslušaj stare mornarje. Povečini so (smo) vsi naredili na začetku takšno napako. Ampak to je brez veze. Danes pravim temu metanje goriva v morje. Letiš mimo prelepih destinacij, samo zato, da dosežeš zadani končni cilj. Če bi rad obdelal Brač in okolico, vzpluj čoln v Splitu in si vzemi7-10 dni za ta arhipelag. To bo uživancija.
Poglej! V dobrih 20-ih letih sem preplul cel Jadran. Ampak še vedno odkrivam nove zalive in vasi, ki sem jih včeasih ignoriral. Predvsem zaradi ihte.
Normalna pot za 7 dni je nekje od Krka do Šibenika. Tako imaš čas, da se ustavljaš, kopaš, obiskuješ vasice, zalive itd. Nazaj se vračaš po drugi poti.

Že v Kvarnerju imaš Premudo, Silbo in Olib, ki jih moraš spoznati. Vsak od teh otokov ima vsaj 3-4 prelepe zalive in še toliko plaž. Potem sta neprecenljiva Ist in Molat. Zanimiva vsak po svoje. Še najmanj je mogoče interesanten Dugi otok. Ampak sta v njegovi bližini Rava in Iž. Pa Krknata. In Že si na Kornatih. (Ugljan in Pašman si prihraniš za povratek) Če greš skozi Kornate izpustiš prelepi Žut z zalivi kot so Pinizel, Podražanj, Strunac, Hiljača, Žutska Aba, Jagodnja, ... Torej že tu ful izpuščaš. Nato prideš v Šibeniški arhepileg. Tu pa se zopet začne nova zgodba. Žirje (za tri dni je tu zalivov), pa Kakanj, pa Kaprije, Pa Tijat, Prvič, Zlarin, ... Ohoho. Tu sem običajno kar cel teden. Do Krapnja, seveda.
In da bi vse to izpustil, le da pridem do Brača :roll: Ne! Res pa je, da od rta Ploča na jug je zopet drug svet. Brač je top. Predvsem severni in vzhodni del. Visa se izogibaj v sezoni, razen, če nimaš fetiš na gužvo :P

Pa kaj ti čem predavat. To moraš spoznati, oziroma spoznavati. Navigati se ne da izza tablice. Treba je iti na teren.

Veliko užitkov pri plovbi, predvsem pa "mirno more!"
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
amrak1
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a amrak1 » Če Jun 08, 2017 10:52

Zahvaljujem se ti za odpiranje oči. Čisto nič nimam proti, če mi kdo pove kako stvari stojijo...

Žal, žal nama čas ne dopušča več kot pa dober teden. Brač je končna destinacija, ker se tam nahaja moj tast, natančneje v Bobovišču ob Milni. To bi naj bil cilj potovanja.

Resnično sem hvaležen za vse informacije, ker totalno nimam pojma kaj vse prelep in neokrnjen Jadran ponuja in da, želim stran od gužve in "pomorcev", ki se obnašajo, kot da celo morje in zalivi pripadajo samo njim.
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Če Jun 08, 2017 11:01

Popolnoma se strinjam. Tisti ki smo to že predelali, več ne delamo takih napak, ker je gorivo predrago in užitki preveliki. Če pa pičiš par ur pa si zjeban-oprosti izrazu- za cel dan. Edino če maš trajekt-beri veliko bano.

Vse kar je napisal kren drži 500%.

Uživaj.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
velikimedo
Kontraadmiral
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a velikimedo » Če Jun 08, 2017 11:54

Tudi sam sem včasih pičil z gliserjem po tri ure na dan-katastrofa.Zadnja tri leta imam barko kjer 90% plujem 7 vozlov in obiskujem veliko meni nepoznanih zalivov. Kot so ti že stari morski mački povedali je lepše uživati v lepem zalivu, kot pa z gliserjem glisirati in skakati po valovih. Ne vem, če se motim toda, če imaš ti en teden časa, da pripluješ do Brača potem si naredi približno ruto, da boš imel jutranje premike in boš čez dan užival v zalivu pa morda še popoldan v kakšen varen zaliv za nočitev (najvažnejše je tako ali tako vreme).Ker predvidevam, da nimaš zelo velik gliser ne boš imel z sidranjem v zalivih ali spanju na kakšnem vaškem pomolu problemov. Spremljaj vreme, glisiraj po bonaci in maksimalno uživaj v lepih zalivih, ker vsa mesta so poleti prepolna turistov in čar plovila je, da se lahko umaknemo tja, kjer ni tolikšnega trušča. Želim ti mirno plovbo in veliko novih dogodivščin.
NAVTIKO MORŠ MET RAD
amrak1
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a amrak1 » Sr Jun 14, 2017 10:54

Hvala lepa za vse napotke ! :D
Uporabniški avatar
d.i.r.e.
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a d.i.r.e. » Sr Jun 14, 2017 11:50

Se strinjam s kr en-im, skoraj brez veze si nek cilj zadati, če nisi z nekom zmenjen ali pa da je res tam nekaj takega...

Približno ruto si zadaš, vse je odvisno od vremena in počutja posadke. Midva z mojo in dvema malima mulcema, počasi, vsak otok predihamo, zalivi takšni in drugačni, brez dirkanja...še boljše da greš povsod tja kjer ni gneče...pa si zmagal :)
Mirno morje in ugoden veter vam želi https://www.jkneptun.si še naprej :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta