Črna gora

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

zebra
Kapitan bojne ladje

Črna gora

OdgovorNapisal/-a zebra » Če Jun 29, 2017 10:01

Pozdravljeni.
Če želiš iz Dubrovnika podaljšati plovbo do Boke kotorske, kje je mesto kjer se na hrvaškem odjaviš in nazaj grede zopet prijaviš in kje se v Črni gori prijaviš in potem odjaviš. Ali je postopek zapleten....? Ali je v Boki možno in dovoljeno sidranje in kje?
Hvala za odgovore.
Bojan
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Jun 29, 2017 10:21

jaz sem napravil vse v Cavtatu, kjer je zadnja luka za odjavo iz Hrvaške, vzami si dovolj časa, ker je postopek dolgotrajen saj se jim ne da prav delat, kapetan je eden, carinik je eden, a bark je bilo v mojem casu vsaj 25

nato imaš prvo možno prijavo v vplutju v Boko kotarsko v Heceg-Novem (carinski pomol) obvezno moraš narediti vinjeto in kupiti zastavo, če je nimaš, vinjeta je sedem dnevna najkrajša
enako lahko opraviš v Kotor-ju
če te še kaj zanima vprašajaja
privezov je kar veliko, ne vem kakšno barko imaš
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

Re: Črna gora

OdgovorNapisal/-a andrejv » Če Jun 29, 2017 10:40

zebra napisal/-a:Pozdravljeni.
Če želiš iz Dubrovnika podaljšati plovbo do Boke kotorske, kje je mesto kjer se na hrvaškem odjaviš in nazaj grede zopet prijaviš in kje se v Črni gori prijaviš in potem odjaviš. Ali je postopek zapleten....? Ali je v Boki možno in dovoljeno sidranje in kje?
Hvala za odgovore.
Bojan

Odjava je obvezno v Cavtatu. Vreči moraš sidro in se privezati na pomol s krmo. Privez TI BODO RAČUNALI!

Prva luka v Črni gori je Zelenika, pri Hercegnovem. Tam urediš vse, tudi zastavo kupiš, če je nimaš. Kupi jo prej, če lahko, bo cenejše! Jaz sem jo v Kammu.

Tu je nekaj informacij, zasledil sem sicer, da je sedaj vinjeta elektronska:

http://yachtagent.blogspot.be/2016/02/v ... -gora.html

Sidraš se lahko na mnogo mestih, jaz nisem videl omejitev. Sidrajo v Kotorju pred luko, pa v uvali Krtole, v bližini otoka sv. Marko, kjer je nekoč bil Club Med. Pa recimo pred Igalom ali Perastom, seveda vse odvisno od vremena. Ne pozabi, tu so res visoke gore, kjer lahko zelo močno piha z njih. Jaz sicer tega nisem doživel, vendar si predstavljam, da ni lepo.

Privezov pa je tudi veliko, niso pa poceni, cene so na ravni hrvaških.

Meni je bilo tu zelo všeč.
Zoro
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Zoro » Pe Jun 30, 2017 22:59

Kot je ze rekel Andrejv, naj jaz dopolnim, za vinjeto sem dal letos 35 eur v cg.

Pa se to, to da v Cavtatu racunajo privez na carinskem pomolu je svetovna budalaština in protizakonito dejanje (kot bi ti racunali parking na meji, ko ustavis avto in pomoliš paseporte). Jaz możaku nisem hotel plačati v cavtatu in ko je vstrajal sem mu rekel naj pač pokliče policijo, češ da je to gotovo protizakonito. Nato mi je rekel da ni potrebno plačati... ker lolek...

Sori sem se malo razhudil, ker mi gre tole kar pocnejo na zivce...

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov