v prihajajoči sezoni planiram plovbo v Grčijo na Jonske otoke. Tokrat se bo na pot podalo z motorno barko tipa trawler in ne z jadrnico, kot vas večina pomisli ob naslovu Grčija. Plan je, da se barko prestavi med 19.6.-29.6.2020. Štart je iz Ičičev, cilj pa na Krfu oz. v Preverzi, Lefkadi odvisno kje bomo dobili boljše pogoje za marino in letalske povezave. Plan je, da se spodaj pusti barko za 1 mesec in nakar se vrnemo 17.7 na glavni dopust. Potem sledi 20 dni plovbe med grškimi otoki in 10 dni plovbe nazaj proti domači bazi.
Do tukaj vse gladko in brez problemov.
Zanima me pa par detajlov, kot je na primer kje je bolj ugodno pluti Hrvaška-Črna Gora-Albanija-Krf ali prečiti v Italijo in nato direkt na Krf? Potem me tudi zanima, če ste se prijavljali v Abaniji in kako to zgleda glede na to, da naj bi potreboval agenta? Koliko časa poberejo formalnosti odjave in prijave v ČG, Albaniji in Grčiji?
Ali je gorivo v Albaniji in Črni Gori res toliko cenejše? Kako je z gorivom v Grčiji? Pravzprav če natankam v Albaniji, v Grčiji verjetno ne bom imel potrebe po gorivu, ampak vseeno je dobro vedeti kako in kaj.
Kako ste se kaj v Grčiji dogovorili za marino suhi vez ali vez v morju? In kje ste imeli/imate barke?
Potem me zanima, kako je kaj z gnečo? Ali je že postalo spodaj bolj podobno kot na Jadranu?
LP in upam, da se bo našel kak junak, ki bo odgovoril na vsa moja silna vprašanja