Zaliv severno od Rovinja - nova marina

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Zaliv severno od Rovinja - nova marina

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Jun 11, 2020 09:04

V zalivu severno od Rovinja gradijo marino...
Tako sem ostal v Istri še brez enega varnega sidrišča preko noči v tem akvatoriju, predvsem med mojimi jesensko zimskimi potepanji na tem področju, ki je lahko izjemno nevaren iz smeri zahoda. :cry:

Pri Puli so zaliv Soline nabili z bojami in v slabem vremenu se tam ni možno več sidrat. Na boje se ne vežem, kajti videl sem že preveč uničenih plovil na lastne oči in riziko je prevelik.
V jesensko zimskem času sem tam dostikrat plul in vedno je potrebno imeti rezervni plan, ko se razmere na morju naglo poslabšajo. Dostikrat sem tam plul med nevihtami in dvakrat mi je ta zaliv prišel še kako prav.
nac
Admiral

Re: Zaliv severno od Rovinja - nova marina

OdgovorNapisal/-a nac » Če Jun 11, 2020 09:22

Naj bi bila bolj “lučica” kot pa marina.
Marino tako imajo v mestu,staro dve leti in še vedno privezov praznih kolikor hočeš.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Re: Zaliv severno od Rovinja - nova marina

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Jun 11, 2020 11:38

NT ne se sekirat ker bo tale Korona popucala kar nekaj zalivov z bojami vsaj za letošnje leto. Prejšnji teden smo se s kolegi potikali po Istri. Dalj nismo prišli zaradi močnega jugota in se nam ni dalo več kot toliko nabijat. Uglavnem vse prazno... ne moreš verjet. Ampak bili smo praktično edina barka ki je prišla na dnevni vez... v Novigradu smo bili dva dni... v vsem tem nisem na niti eni boji videl nobene barke. Prav tako vezi na valobranu čist prazni... Podobno Poreč, Lon... v Vrsarju smo šli v marino in smo bili praktično edini na dnevnem vezu. Dol je bilo nekaj švabov ki so prišli pogledat barke...lansko leto smo bili v istem terminu pa skoraj nismo dobili za vezat....
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov