Ali je že kdo plul do Malega Stona. Letos bi si rad ogledal še te kraje od Trpanja do Maleg Stona in Neum. Zanimajo me sidrišča in zanimive lokacije na tem koncu.
Seveda pa še najbolj reka Neretva. Edina, po katere kanalu še nisem plul .Prevozili smo Zrmanjo do Obrovca in seveda Krko do Skradina. Sedaj mi je izziv Neretva, tja do bosanske meje (Metković). Iz avta sem videl kar velike barke, torej globina je, ne vem pa kako je z obalo, ali se da kje približati in vezati ?
Če pa bo kdo v juliju na tem koncu, gremo lahko tudi skupaj.
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Mogoče ti informacije na tej povezavi prav pridejo:
http://peljar.cvs.hr/show_place_info.php?id=906&type=
http://peljar.cvs.hr/show_place_info.php?id=906&type=
Vzemi vsako stresno situacijo kot pes:
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...
Če je ne moreš požreti ali se z njo igrati,
jo pač polulaj in pojdi dalje...
na lanskem dopustu sem opazil, da se manjši čolni vozijo po Neretvi. Ko pa sem bral po raznih internet straneh, je bilo nekje navedeno, da je plovba dovoljena le do mostu čez reko Neretvo v kraju Metkovič. Ne vem a je naprej prepovedano zavoljo same struge ali zavoljo carine in meje.
Tudi meni je bil iziv, da bi se z gumenjakom podal mimo Metkovičev in Čapline do Počitelja, pa mislim da to ni izvedljivo, ali pa morda za manjše čolne je.
PACEK
Tudi meni je bil iziv, da bi se z gumenjakom podal mimo Metkovičev in Čapline do Počitelja, pa mislim da to ni izvedljivo, ali pa morda za manjše čolne je.
PACEK
Za Metkovićem je meja. Ampak ne vem, zakaj je ne bi smel prečkat. Pred desetimi leti smo pluli z gliserjem po reki Zrmanji do Obrovca. Bilo je fascinantno. Nobenih plovil, pluješ po globokem kanjonu, kjer je sonce le okoli dvanajstih. Ko pa smo prispeli v Obrovac, so nas gledali kot marsovce. Saj le redko zaide kakšen gliser tja gor. Verjetno pa bi bil ta učinek v BIH še večji. Za premislit !!!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov