S starim Elanom gt 435 s na pot

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Bertitauhec
Kapitan fregate

S starim Elanom gt 435 s na pot

OdgovorNapisal/-a Bertitauhec » Če Jul 08, 2021 16:00

S prijateljem imava idejo ( načrt ), da greva Avgusta za 10 dni malo po Jadranu. Čoln Elan GT 435 S, PRENOVLJEN TER Z NOVIM MOTORJEM. Počasi iz Pirana proti jugu Jadrana, pet ali šest dni na jug ob obali, nato počasi nazaj. Prideva kam pač prideva ( vreme, razmere itd... ) Je to res tako nor podvig, ali se res lahko dan danes pluje samo z 10 meterskimi barkami ? Imava čas, voljo in tudi razsodnost oba. Pa mirno morje vsem. Se vidimo mogoče kje med otoki. :D :shock:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Re: S starim Elanom gt 435 s na pot

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jul 08, 2021 17:42

Če ni barka vsaj 13 m dolga,če ni vsaj 2 krat po 350 mpi magnum Merkrujzer not,ča ni vsaj 18 m visok jambor,če ni vsaj 65 kvadratu jader, nimaš kaj delat na morju, južno od Pule...
Hehe, sej veš, de se hecam.Midva s sinom sva naredila 4 dnevni podvig z Elan 435 in Yohnson 50 zadi,tuba za tender in yamaha 6 za ..če se kaj zaje..SENCO sem imel lahko tud med glisiranjem..to je kr važno.Od vse silne navigacije sem imel mali kompas in avtokarto..Pa domačina na Unijah sem vprešal, kje je to Bučanje naselje na Lošinju in mi je komi dopovedu revež ,da je Lošinj na sredini malo preklan,da se da skoz zapeljat.
Štart Koper, nato do Vrsarja, kjer nočiva.Drug dan do Fažane,nočiva.Zjutri jasn slikat se na Brione..pol pa čez na Unije.Tam se slikam pr znaku, da cel svet zve ,de je tastar Polanc s sinom prdirku u Unije..Pol mimo Srakan u Mali Lošinj,skozi prehod..pol enga bogega kopalca nadlegujem ,kje so te Bučanje..in vidim, da je skor sosed..smo takoj pil hladn pir in mal posmučal.Naslednje spanje v Rabcu ,nato pa okol kamenjaka in tumdumtum dum..lommo križ v metr valu do Savudrije ,kjer se umiri in pol 300 na uro v Koper..NEPOZABNO, turbo fajn..4 dni s sinom..ubijam za ponovne take 4 dni..no morda mi bodo podarjeni z vnukinjo ali vnukom..Podpiram to ,sam po pameti okol alkota pa vremena..
Bertitauhec
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Bertitauhec » Če Jul 08, 2021 18:57

Hvala za podporo. Sva lani z istim čolnom in s starim motorjem šla iz Raba v Biograd in nazaj. 2 dni tja in nazaj. Nama še danes malogdo verjame, ampak midva veva. Bilo nepozabno. Super.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jul 08, 2021 19:37

Bertitauhec napisal/-a:Hvala za podporo. Sva lani z istim čolnom in s starim motorjem šla iz Raba v Biograd in nazaj. 2 dni tja in nazaj. Nama še danes malogdo verjame, ampak midva veva. Bilo nepozabno. Super.

Ni problema, tudi peš se daleč pride, jaz sem veliko let nazaj cel jadran predrsal z 4,50m jadrničko, vsako noč nekje na kopnem v šotoru prespal in veliko mirnega ter tudi težkega morja probal, ampak, lepo je blo, nepozabno, več vredno kot usi šoldi na ovome sviti 8) tako, da želim veliko užitkov in previdnosti na zadani poti 8)
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » Če Jul 08, 2021 22:07

Čakamo reportažo s slikami. Srečno.
Lp
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jul 08, 2021 22:26

1. teden avgusta smo še na vodi..mal napišta kje bosta,se morda na piru dobimo pa skup poobujamo frišne ..vajine in stare..moje spomine..
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jul 08, 2021 22:41

Kar pogumno. Jaz sem šel z Maestralom 40, tomos 18 enkrat z bejbo in drugič s fotrom po celem Jadranu. Sem pa mel tranzistor na baterije gor in sem poslušal vremensko bolj kot mašo. Pa vseeno me je dobilo in je bla jeba ampak smo preživeli. Rabi res spremljat vreme in met dovolj vode in benza.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
Galex
Viceadmiral
Kraj: Portorož

OdgovorNapisal/-a Galex » Pe Jul 09, 2021 08:25

za moje pojme je bolj pomembno dejstvo ali se na takšno pot s takšnim čolnom odpravlja izkušen morjeplovec, ki mogoče tudi že pozna teren ali pa začetnik brez potrebnega znanja...

Zelo velika dogodivščina se hitro lahko spremeni v katastrofo...

Javljaj se s kakšno sliko iz poti...veliko nas bo na tej relaciji v tem mesecu...mogoče se boš bolj varno počutil če veš da je kdo okrog za karkoli...

pogumno...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost