Priprave na ruto

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

Priprave na ruto

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Ne Jun 06, 2010 19:48

Sobotno potepanje od Ankarana do Devina

Štart ob 10 po mirnem morju mimo Trsta(hitrost 25 milj)
do Miramara.
Slika
Tega itak že vsi poznate
Slika
Školjke,školjke,......
Slika
Nobenega problema za privezat gumico. Sprehod po marini ina na zelo dobro kavico-2 kavici 2eu-pošteno!
Prvi častnik
Slika
Dobro varovana marina in zelo polna-tudi nekaj slov.targ
Slika
Lepo urejene plaže, kar nekaj kopalcev predvsem iz obeh Goric.
Slika
Če bi bil mlajši bi se te stene verjetno lotil v prostem slogu. Globina morja pod no - 8m

Slika
Vozila sva se kot po avtocesti
Slika
Devisnki grad. Zelo priporočam ogled tudi po kopnem.
Slika
Tukaj desno v zalivčku-žal mi je slika nekam izginila, pa je baje lepa Vida pleničke prala.
Slika
Malo naprej od Devina-kot male Benetke.
Omejitev na 8 km/h-ali nisva na morju?
Slika
Sonce močno pripeka,in čas je da se odpraviva domov. Morje je mirno in iz Devina jo mahnem kar počez, smer Izola.
Kaj kmalu pa se je začel krepeti JZ.

Slika
V ozadju Trst
Slika
Slovenija-tako daleč in tako blizu obenem.
Slika
Slika
Bil je čudovit dan, čeprav sva se nazaj peljala po makadamu-15milj/h.
Ne me preveč grajat če nisem kaj prav pripopal ampak na čolnu sem bil 5ur
to reportažo pa sem sestavljal 15 ur.
Navodila za nas po 50-tem pa bila že lahko malo enostavnejša.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jun 06, 2010 20:39

.

Ne jamraj, saj si lepo zastavil in izpeljal potopis.

Če boš večkrat kaj objavil ti bo popanje fotk postala rutina.

Vsekakor si pa pohvaljen, da znaš ujeti v objektiv zanimive motive s komentarji, ki nikoli ne zastarajo.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Ne Jun 06, 2010 21:18

Super. Všeč mi je ko pišete reportaže v slogu stavek-slika, stavek-slika... Ma enkrat mam namen it tudi tja. Lepo okolje, kaj pa voda? V Izoli pred dokom je bila motna in polna meduz.

Če bi se poznal bi bi se srečal. Si mogoče videl popoldan pred Izolskim kampom rdečo gumo, 20m štrika in rdečo tubo na njej pa kričečega veseljaka?
Imel sem drugi testni dan in skupaj s Cibrotom smo žgal po tistih valovih. Naslednji testni dan sledi naslednjo soboto.
Nazadnje spremenil ttomi73, dne Po Jun 07, 2010 07:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
bsc46
Admiral

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Ne Jun 06, 2010 23:36

Voda je bila čista, sem se kopal. Nisem te videl, lahko pa bi šli z tubo malo ven na odprto, v soboto popoldan bi bilo zelo zanimivo-za tistega na tubi.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Po Jun 07, 2010 07:29

bsc46 napisal/-a:Voda je bila čista, sem se kopal. Nisem te videl, lahko pa bi šli z tubo malo ven na odprto, v soboto popoldan bi bilo zelo zanimivo-za tistega na tubi.

Če bo vse po sreči bo sobota namenjena prvemu družinskemu izletu s čolnom. Otroka sta še premala za take divje urice s tubami. Upam da nam bo uspelo še pred deseto spravit čoln v vodo in odplut po mirnejšem morju na drugo stran Debelega rtiča kjer je zalivček z mivko. Ne vem še če bo ostalim čolnarjenje tudi tako všeč kot meni. Na izi, počasi, previdno.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jun 07, 2010 09:23

ttomi73 : V Izoli pred dokom je bila motna in polna meduz.

Tisto so "ta mali" klobučki in nič ne opečejo, tudi lovk nimajo so pa precej podobni meduzam.
bomax
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a bomax » Po Jun 07, 2010 09:55

Čudovita reportaža, kar kliče po ponovitvi.

Plaža in stene v Sesljanu - pravzaprav je tam za plažo v resnici urejeno plezališče za športno plezanje, a je zadnja leta zaradi postavljene čistilne naprave neprivlačno in ga nihče ne vzdržuje. Temu primerno pa morju izpostavljeni svedrovci (varovala) zgubljajo svoj namen varnosti. Sicer pa plezanje v teh koncih uživancija v zimskih dneh, ko je na morju morda malo manj. Če bo koga slučajno zamikalo. :wink:
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Po Jun 07, 2010 10:54

kocka napisal/-a:ttomi73 : V Izoli pred dokom je bila motna in polna meduz.

Tisto so "ta mali" klobučki in nič ne opečejo, tudi lovk nimajo so pa precej podobni meduzam.

Nismo vedel al pečejo al ne zato sem jih šlatal, pa so kukr ene plastične vrečke. Vseeno pa ni prijetno jih gledat plavajoče po morju, če imaš namen plavat.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Po Jun 07, 2010 23:54

Lepo.

Katera marina je tisto?
Pri Miramaru ali malo naprej?
Si se za vez v marini kaj dogovarjal, ali kar prišel in privezal, za dve kavici časa? Kaj pa za ogled gradu, bi pa že moral koga obvestiti v marini in mogoče ni več ravno zaston?

Me ima, da bi v kratkem enkrat pokukal tudi tja čez, na Italiansko. Miramar smo si z družino ogledali po kopnem pozimi. Zelo fajn, takrat ni nobene gneče, in sploh, če najdeš pravi dan z nekaj sončka za skok iz ljubljanske megle.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jun 08, 2010 08:40

Tista marina je v Sesljanskem zalivu v katerem se nahaja eno najstarejših slovenskih jadralnih društev Čupa (Čupa = drevak na vesla).

" Zadnjo čupo Marijo - sedemmetrski drevak - so ob obali Tržaškega zaliva uporabljali vse do leta 1947. "Velika večina Slovencev ne ve, kje sta slovenska obala in morje, kjer so slovenski ribiči lovili tune na slovenski način," je ogorčeno pripomnil Bruno Lisjak, ki samega sebe brez patetičnega poveličevanja šteje za patriota, za zavednega Slovenca. "Ne ve se, da živijo na tem ozemlju že 1300 let, torej da je to ozemlje etnično slovensko. Ne ve se, da so bila ta dragocena slovenska vrata na Jadransko morje med Trstom in Timavo leta 1947 zapravljena tako, da je nekdanja Jugoslavija dobila celo istrsko obalo od Pulja in Reke na račun Slovencev."
celotni članek...

LP NT
bsc46
Admiral

OdgovorNapisal/-a bsc46 » To Jun 08, 2010 09:48

francelj napisal/-a:Lepo.

Katera marina je tisto?
Pri Miramaru ali malo naprej?
Si se za vez v marini kaj dogovarjal, ali kar prišel in privezal, za dve kavici časa? Kaj pa za ogled gradu, bi pa že moral koga obvestiti v marini in mogoče ni več ravno zaston?

Me ima, da bi v kratkem enkrat pokukal tudi tja čez, na Italiansko. Miramar smo si z družino ogledali po kopnem pozimi. Zelo fajn, takrat ni nobene gneče, in sploh, če najdeš pravi dan z nekaj sončka za skok iz ljubljanske megle.

Kot je napisal NikolaTesla-Sesljan. Vezal sem se na pomolu zraven marine in ni bilo nikjer nikogar da bim kaj pokasiral. Grad pa sem si ogledal že pozimi z avtom, res vreden ogleda. Tudi sam razgled z grada me je navdušil zato sem moral iti tudi z čolnom.
Ljubitelj narave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov