Katamaran nas je čakal v oblačnem Šibeniku in ob našem prihodu nas je pozdravila nevihta z močnim nalivom. Spijemo pivo v marini, razkosamo tri pizze in natovorimo katamaran.
Že čez dobro uro smo bili obsijani s soncem, le veter nam je pihal glih z nasprotne smeri, zato smo jadrali cik-cak. Takoj smo seveda nastavili vabe, saj smo kakšno leto tudi kaj ujeli.
Prva nočitev je bila v Primoštenu, saj zaradi nasprotnega vetra pač nismo mogli dosti dalje. Ob pristanku bočno na pomol, nas je kaj hitro poiskal koncesionar, ki je dobil svoje. 550 HRK in to brez vode. Mesto mirno, tako da je prva noč minila dokaj okolju prijazno. Počakali smo seveda polnoč, ker je član naše ekipe obrnil novo številko v svojem življenju. Ob priložnostni torti smo nazdravili, zapeli čestitko in se zjutraj zbudili v mirno sončno jutro, ki je segalo samo do celine.
Drugi dan spet jadra in cik cak naprej ob istem vetru.
Kulinarika je bila v moji domeni in drugi dan so bile na vrsti še domače zaloge.
Nslednji postanek je bil v fascinatnem mestu Trogir in ker mesto nudi še vedno zadnji turistični nočni utrip, se je ta noč zavlekla skoraj do svetlega. Vsaj za nekatere.
Naslednja postojanka je bila votlina oz. tunel iz časov JLA. Tam smo si od ribičev sprosili kuhinjo. Srečo smo imeli, da so nam prodali tudi del ulova, ki smo ga naslednji dan imeli za kosilo.
Prenočili smo na Hvaru-Stari Grad. Lepo mirno mesto, ki so ga popestrili morjeplovci iz Madžarske. Na katamaranu so dvignili za tretjino glavno jadro, kamor so projecirali videospote vrhunsko dobro izbranih komadov iz celega sveta. Vmes je nastopil tudi Elvis Presley. pa saj so rekli da se je odselil nekam na otok. Žur je trajal do jutranjih ur. Ni manjkalo niti šampanca, niti plesalk.
Naslednji dan spet priročna kuhinja, kjer smo spekli domače lignje in nekaj kotletov za tiste, ki ne vejo, kaj je dobro.
Sredina nočitev je bila v mestu Hvar in to dobesedno. Vez smo dobili na boji, zato je dobil glavno vlogo naš bayboat. Posledica je bila trije skopani prenosni telefoski aparati. Tudi sam sem se skatapultiral iz pomola v jutranjih urah direkt na glavo, vendar brez gsm-a. Drugo jutro, ko je bilo že sonce visoko, smo imeli katamaran navešen kot kakšna tržnica, ker smo sušili cote.
Ampak noč je bila NEPOZABNA.
Četrtek je bil v znamenju brancinov, ki sem jih kupil v ribarnici v Hvaru vseh devet za 200Hrk.
Čakajoč na kosilo.
Četrtkov menü
Zadnja noč je bila v Drveniku. Rane smo si celili s kokakolami in drugimi brezalkoholnimi substancami. Rezultat zjutraj je bila ugotovitev, kako fajn se je zbuditi brez mačka.
Zadnja postojanka Solaris pri Šibeniku.
Tole peč bi si najrajši privezal k naši ladji.
Res krasno zgrajeno.
Tako je naša ruta pri kraju. Z nekaj praskami smo se srečno vrnili domov in že določili datum za naslednje leto. Naj še povem da smo se kopali vsak dan, moji prsti pa so bili obogateni z nekaj ježki, ki so mi jih do danes že sanirale domače sestre v naši ambulanti.
Bres skrbi, klarinet že špila.