Otok Pag - Straško, možnost priveza

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

jobe
Praporščak

Otok Pag - Straško, možnost priveza

OdgovorNapisal/-a jobe » Sr Jun 08, 2011 15:19

zdravo, smo čisto novi lastniki fishermana Blu&blu, dolžine 5,8m :) . Ker bomo letovali v Straškem, kjer načeloma ni privezov, prosim vse za pomoč. Kje v bližini Straškega je mogoče privezati tak čoln.
hvala
lp
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Jun 08, 2011 15:50

Kolega je imel v kampu prikolico in pa pred kopališčem privezan čoln cca 5-6m. Sedaj se je preselil na Krk in pomojem je tisti blok še vedno v vodi (brez boje). Predno se boš lotil delat kakšen korpo morto bi se morda splačalo it z masko mal pogledat :D Iz kakšnega razloga pa se je selil pa ne vem :?:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Jun 08, 2011 16:51

V Novalji....
V8 + Jet drive
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Jun 08, 2011 20:07

V Novalji ni prostih vezov na pomolu, naredijo pa ti lastniško bojo izven področja luke za 1000€.
jobe
Praporščak

OdgovorNapisal/-a jobe » Sr Jun 08, 2011 21:28

hvala za odgovore. v straškem bomo le en teden, tako da lastniška za 1000€ ne pride v poštev. glede na to, da gremo 25.6. smo upali na kak prosti vez v novalji...upamo preveč :)
kopališče je pred kampom?
hvala
lp
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Jun 08, 2011 21:36

14 dni nazaj sem bil v Straškem in v območju med FKK in tekstil delom kampa je bilo nekaj boj in čolnov. Imajo tudi spust za čolne..
jobe
Praporščak

OdgovorNapisal/-a jobe » Če Jun 09, 2011 00:25

no, morebiti še eno vprašanje. ker je čoln pretežak za spuščanje po klančini, bi ga želeli dvigniti z dvigalom v novalji. je komu znana cena, postopek, predhodna najava...?
hvala
lp
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Če Jun 09, 2011 07:59

Jaz sem ga spuščal tam kar nekaj let zapored. Najava ni potrebna. Zapelješ do dvigala in počakaš na vrsto. Tip je zelo prijazen in kot vsi ne mara prepotentnežev. Zgrešit ga pa tudi ne moreš, saj je širši od dvigala. :D Če greš do njega, ga malo ogovoriš, prineseš še hladno pivo bo najsrečnejši na svetu. Temu primerna bo tudi vrsta in cena. Ko pa odhajaš imaš tam v ceni še na voljo baromat, da čoln temeljito opereš. Cena je odvisna tudi od dolžine. Moj 5,5m je bil 100 HK- seveda brez računa.
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

Re: Otok Pag - Straško, možnost priveza

OdgovorNapisal/-a Jape » Če Jun 09, 2011 08:18

jobe napisal/-a:zdravo, smo čisto novi lastniki fishermana Blu&blu, dolžine 5,8m :) . Ker bomo letovali v Straškem, kjer načeloma ni privezov, prosim vse za pomoč. Kje v bližini Straškega je mogoče privezati tak čoln.
hvala
lp

V Strašku imaš eno frej bojo . Za tvoj čolniček več kot dovolj. Na boji je bila ponavadi parkirana 15m banca. Te boje ne moreš falit. Ko gledaš od drče za spust na morje , se nahaja malo levo , je rdečkasto vijolična boja , zelo velika. Nahaja se kar nekaj od obale in je zadnja boja od obale.
Jaz sem v Strašku do 27.6. , ko prideš doli ti jo pokažem.

LP, Pero
jobe
Praporščak

OdgovorNapisal/-a jobe » Če Jun 09, 2011 08:26

mike, pišeš novalja..., je možno kje vnaprej preveriti ali bo prazno mesto ali pa ga vnaprej rezervirati?

stojko...kje pa si imel parkiran čoln?

največji problem nam kot začetnikom "navtičnega turizma" predstavlja vprašanje, kje bomo lahko čoln parkirali. brez motorja je težek kar 620 kg in ga ne upamo parkirati kar kjerkoli...

hvala vsem za že dane odgovore....ter vnaprej hvala, če se kdo spomni še česa uporabnega :idea:
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Jun 09, 2011 09:17

Pojma nimam, je pa najbližje mesto z (ne)orgnaiziranimi privezi.
V8 + Jet drive
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

Re: Otok Pag - Straško, možnost priveza

OdgovorNapisal/-a klemzi » Če Jun 09, 2011 10:51

Jape napisal/-a:
jobe napisal/-a:zdravo, smo čisto novi lastniki fishermana Blu&blu, dolžine 5,8m :) . Ker bomo letovali v Straškem, kjer načeloma ni privezov, prosim vse za pomoč. Kje v bližini Straškega je mogoče privezati tak čoln.
hvala
lp

V Strašku imaš eno frej bojo . Za tvoj čolniček več kot dovolj. Na boji je bila ponavadi parkirana 15m banca. Te boje ne moreš falit. Ko gledaš od drče za spust na morje , se nahaja malo levo , je rdečkasto vijolična boja , zelo velika. Nahaja se kar nekaj od obale in je zadnja boja od obale.
Jaz sem v Strašku do 27.6. , ko prideš doli ti jo pokažem.

LP, Pero

Tudi jaz bom letos dopustoval v Straškem. Bom tudi 25.6. postavljal prikolico, tako da če boš rabil kakšno pomoč ni panike. Tudi jaz moram najti oziroma narediti bojo.

Pero zanima me ali je ta boja mogoče prosta od 09.6 do 23.6. Ali je to tvoja boja ali je že več let prosta?

LP Klemen
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Če Jun 09, 2011 11:06

To bojo uporablja solastnik kampa . Ampak je dol mogoče 7 dni v letu s svojo jahto. tako , da je skoz prosta , ker se nobenmu ne da tok daleč plavat do čolna.
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Če Jun 09, 2011 14:50

@jobe
Nov si v navtiki, kajne. :D No... čoln se priveže, sidra, prevrne, potopi, karkoli.... Parkira pa nikakor ne.

Vezanega sem imel na vezu lastnika hiše, kjer sem bival.
Najbolje je vprašat lastnika, kjer boš bil. On tam pozna zadevo in če se bo le malo potrudil bo kaj našel. Če ne, pa ni vreden, da drugo leto še kdo pride k njemu.
jobe
Praporščak

OdgovorNapisal/-a jobe » Če Jun 09, 2011 15:13

@stojko
hvala za izobraževalne besede :oops: ...saj pravijo, da iz malega raste veliko, bomo tudi mi čez nekaj let, upam da, vedeli pravilne navtične izraze :)
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti