3. Ruta - Pogled z Lune

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

3. Ruta - Pogled z Lune

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Sr Jun 29, 2011 16:03

Zakaj z Lune ? Ker smo se letos udeležili rute z jadrnico, katere ime je Luna. Lastnik in kapitan je Robert B, z nami sta bila še dva ljubitelja jadranja Dejan in David. Jadrnica ima svojo matično luko v Nerezinah, tako da je bila plovba do Ilovika, ob ugodnem vetru, užitek.

Slika

3/4 posadke

Slika

Pogled na prizorišče z morske strani

Slika

Sidrišče, oziroma bojišče, v smislu da so tam samo boje.

Slika

"Prijatelj" čaka

Slika

Slika

Postrežba čaka

Slika

In potem so pričeli prihajati

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Zastavica je plapolala n vseh plovilih

Slika

Pričelo se je druženje, kar je bil, po mnenju nekaterih, a žal ne vseh, namen rute

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Pričela se je pričakovana pojedina, ki pa ni prinesla večjih kulinaričnih užitkov. Odstopanja od garantirane cene bi bila upravičena v primeru povprečne kvalitete.

Slika

Po jutranji kavici, smo ob ugodnem vetru dvignili jadra, ter odpluli proti naslednji destinaciji.

Slika

Na Istu smo okupirali skoraj cel pomol.
Zahvala gre Adminu, za uspešen dogovor o ceni priveza. Seveda velja tudi za Ilovik.

Slika

In še smo prihajali..

Slika

Slika

Izkoristili smo lep dan z dobro vidljivostjo, za obisk vrha Ista, s prečudovitim razgledom

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Na povratku smo srečali še eno skupino morjeplovcev

Slika

Proti večeru smo se zbrali v dogovorjeni restavraciji

Slika

Na večerji nas je bilo precej manj kot prejšnji večer. Zakaj, vedo tisti, ki jih ni bilo.

Slika

Kljub temu je bilo vzdušje prijetno

Slika

Slika

Večerja je bila odlična. Primerjave s prejšnjim večerom, sploh nima smisla delat. Že pred par leti sem, v enem od prispevkov, napisal da me v restavraciji AMICO, na Iloviku, ne bodo več videli. Sedaj sem bil tam po lastni izbiri, ker sem se prijavil na ruto. Sam sem kriv. V prihodnje se bom "prijatelju" skušal izogibat. Na ist pa zagotovo še pridem.

Slika

Po obilni večerji, smo se nekateri odpravili na sprehod po otoku, da malo pretresemo želodec. Potem pa v posteljo, a ne spat. Nekateri so se namreč pretvorili v nočne živali, ter skrbeli za to da ne bi hrup pojenjal do jutra.
Vem, da me boste zaradi teh besed popljuvali, vendar jaz razmišljam tako.
Smo družba, katera preko interneta širi svoje znanje in izkušnje o navtiki ali morjeplovstvu. Pozna nas že veliko ljudi. Na majicah smo imeli vsi napisano našo identiteto. Vsak, ki je tisti dan, nič hudega sluteč prišel z družino na tisti nesrečni pomol, si je lahko na oranžnih majicah prebral naš naslov, ter si ustvaril svoje mnenje o nas vseh in ne o posameznikih.
Vsi tisti, kateri se svojih dejanj mogoče niti ne spomnite, bi v primeru, da ste z družino na dopustu, ne bi take galame poslušali z nasmeškom. Ne pišem tega, kot nekdo, ki ni mogel spati, ampak, ker se čutim soodgovornega za vso galamo, ker sem tudi jaz nosil oranžno majico, pa čeprav sem mirno ležal v kabini.
Pa da zaključim, če še koga zanima
Naslednji dan smo v slabem vetru odjadrali do Silbe

Slika

ter naprej v Nerezine

Slika

Pa lep pozdrav vsem ljubiteljem morja
MarjanT
Jadranje je odklop
jest
Viceadmiral
Kraj: Litija - Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a jest » Sr Jun 29, 2011 18:57

Marjan T. odličen povzetek 3. rute, tako tekstovno kot tudi slikovno!
Mi smo bili prvič na ruti in bilo je suuperrrrr!!! :lol:
Z Ista smo pobegnili že ob 5.zjutraj, ker nas je čakala dolga pot do Krka in naslednji dan služba.
Tako, da nas ni pregnala glasna zabava na pomolu, ampak obveznosti.
Se pa z vsem napisanim strinjam in mislim, da je vredno treznega premisleka. Rad bi s ponosom nosil majico in razobešal zastavo morjeplovcev.
Še enkrat hvala vsem za prijetno druženje!
Pozdrav iz Srca Slovenije!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Jun 29, 2011 20:43

.

Končno nekdo, sem ga čakal, da napiše kar nam gre.

Saj bom še kaj napisal in dodal kakšno fotko, samo pomirit se moram, ker sem kar žalosten. Saj je bilo fletno, luštno in še bo, ampak ......

MarjanT, ti si car!

lp

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Jun 29, 2011 21:13

Super reportaža pa tudi slike so O.K.

P.S.
Drugače pa vedno eni in isti :lol:

Sedaj pa ugotovite koga sem mislil :lol:
Ure dnevi leta tečejo....
bošta
Kapitan

OdgovorNapisal/-a bošta » Sr Jun 29, 2011 22:40

https://picasaweb.google.com/1172362728 ... ookPhotos#

upam da bo delalo.....

Meni osebno je pa bilo zelo zanimivo - pozitivno. zakaj! ker sem sedaj že drugo leto zraven in moram priznati da sem zelo presenečen nad odprtostjo vseh prisotnih. Tako velika drušina brez agresije je že kar redkost dandanes (razen takrat ko je to upravičeno). zraven centra nočnega dogajanja sem spal dva dni zaporedoma in me ni prav nič motilo kaj šele zbudilo. Če je kdo opazil da se delala škoda bi lahko to opozoril koga in prepričan sem, da če bi se o tem pogovorili nebi bilo hude krvi, saj nihe ni nikogar v nič silil, tudi ruta je prostovoljna in brez organizatorja. To da smo Slovenci znani veseljaki pa itak ve ves svet in nas zato tudi zelo spoštujejo!!!
Kdor ne skače ni slovenc - pa ni važno kolk je ura....

ne leti na nikogar, saj ste bili vsi super - le moje mnenje sem napisal.

pa še to, če je kdo presenečan nad količino alkohola in veseljačenjem potem tega foruma ne spremlja, saj je bilo to meni jasno že pred prvim odhodom in sem to sprejel že takat. Tudi mesečna srečanja so v tem stilu, tako da zakaj bi bila ruta drugačna.

Na 4. ruto pa že komaj čakam, bom eno do Visa kar še v tem poletju naredil. Če bi rad kdo zraven se lahko javi predvidoma med 1 in 15 avgustom če bo vreme,...
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Jun 30, 2011 08:44

Admin prosim da določiš Lipnika za moderatorja te teme, da bo naredil malo reda.

:lol:

Pa da malo razveselimo temo, ker ste jo zamorili, bom pomagal @Bošta in nalimal slike.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
V8 + Jet drive
bošta
Kapitan

OdgovorNapisal/-a bošta » Če Jun 30, 2011 10:40

Hvala Mike!!!

daj gor tut filmček z Lipnikom.....je na istem linku....

sem tolk antibiotikov spil na ruti, da sem danes kar zbolel - imam žerjavico v grlu, da ni za nikamor
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Če Jun 30, 2011 11:21

V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Jun 30, 2011 22:51

.

Meni je pokazalo, da sem prevozil 245.58 milj in potrošil 330 litrov goriva.

Za ta dnar je to to!

Kaj čmo takle mamo!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov