3/4 posadke
Pogled na prizorišče z morske strani
Sidrišče, oziroma bojišče, v smislu da so tam samo boje.
"Prijatelj" čaka
Postrežba čaka
In potem so pričeli prihajati
Zastavica je plapolala n vseh plovilih
Pričelo se je druženje, kar je bil, po mnenju nekaterih, a žal ne vseh, namen rute
Pričela se je pričakovana pojedina, ki pa ni prinesla večjih kulinaričnih užitkov. Odstopanja od garantirane cene bi bila upravičena v primeru povprečne kvalitete.
Po jutranji kavici, smo ob ugodnem vetru dvignili jadra, ter odpluli proti naslednji destinaciji.
Na Istu smo okupirali skoraj cel pomol.
Zahvala gre Adminu, za uspešen dogovor o ceni priveza. Seveda velja tudi za Ilovik.
In še smo prihajali..
Izkoristili smo lep dan z dobro vidljivostjo, za obisk vrha Ista, s prečudovitim razgledom
Na povratku smo srečali še eno skupino morjeplovcev
Proti večeru smo se zbrali v dogovorjeni restavraciji
Na večerji nas je bilo precej manj kot prejšnji večer. Zakaj, vedo tisti, ki jih ni bilo.
Kljub temu je bilo vzdušje prijetno
Večerja je bila odlična. Primerjave s prejšnjim večerom, sploh nima smisla delat. Že pred par leti sem, v enem od prispevkov, napisal da me v restavraciji AMICO, na Iloviku, ne bodo več videli. Sedaj sem bil tam po lastni izbiri, ker sem se prijavil na ruto. Sam sem kriv. V prihodnje se bom "prijatelju" skušal izogibat. Na ist pa zagotovo še pridem.
Po obilni večerji, smo se nekateri odpravili na sprehod po otoku, da malo pretresemo želodec. Potem pa v posteljo, a ne spat. Nekateri so se namreč pretvorili v nočne živali, ter skrbeli za to da ne bi hrup pojenjal do jutra.
Vem, da me boste zaradi teh besed popljuvali, vendar jaz razmišljam tako.
Smo družba, katera preko interneta širi svoje znanje in izkušnje o navtiki ali morjeplovstvu. Pozna nas že veliko ljudi. Na majicah smo imeli vsi napisano našo identiteto. Vsak, ki je tisti dan, nič hudega sluteč prišel z družino na tisti nesrečni pomol, si je lahko na oranžnih majicah prebral naš naslov, ter si ustvaril svoje mnenje o nas vseh in ne o posameznikih.
Vsi tisti, kateri se svojih dejanj mogoče niti ne spomnite, bi v primeru, da ste z družino na dopustu, ne bi take galame poslušali z nasmeškom. Ne pišem tega, kot nekdo, ki ni mogel spati, ampak, ker se čutim soodgovornega za vso galamo, ker sem tudi jaz nosil oranžno majico, pa čeprav sem mirno ležal v kabini.
Pa da zaključim, če še koga zanima
Naslednji dan smo v slabem vetru odjadrali do Silbe
ter naprej v Nerezine
Pa lep pozdrav vsem ljubiteljem morja
MarjanT