Portorož - Lignano

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kraj: Raztez
Kontakt:

Portorož - Lignano

OdgovorNapisal/-a omahens » Če Avg 04, 2011 20:04

Pozdravljeni,

bom še jaz na kratko predstavil našo dvo dnevno turo iz Portoroža v Lignano. Najprej mapa:

Slika

Med plovbo je bilo nekaterim tako vroče, da so se pri petih vozlih vrgli v morje:

Slika

Seveda smo si privoščili tudi nekaj popolnega oddiha, saj je "vajeti" v svoje roke vzel avtopilot:

Slika

V Lignanu je naša jadrnica izgledala kot pri nas kakšen gumenjak, a na njej smo se štirje počutili prav udobno:

Slika

V sedmih urah tja in devetih nazaj, sem prebral skoraj celo knjigo:

Slika

Ko smo zapuščali Lignano, so proti marini peljali trije ribiški čolni, enega izmed njih pa so oblegali galebi:

Slika

Kot vedno je bilo potrebno v italijanskem morju opazovati zelene in rdeče stebre:

Slika

Opazili in se tudi umaknili eni tovorni ladji:

Slika

In za konec še naš skiper:

Slika
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Če Avg 04, 2011 22:10

Lepa tura - ni kaj!

2. slika - a ste morske pse lovili? :D
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Pe Avg 05, 2011 00:26

123dejan napisal/-a:Lepa tura - ni kaj!

2. slika - a ste morske pse lovili? :D

Ni blo morskih psov, se je pa en član posadke moral malo ohladiti :)
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Avg 05, 2011 10:38

Omahens,

že nekaj časa si po malem želim odpluti do Lignana z gliserjem. Tam imajo menda lep živalski vrt, da bo nekaj še za mlajši del posadke. Nameravam pa v marino, ki je tik ob živalskem vrtu dva ovinka navzgor po reki.

Ste se v SLO in I kakorkoli odjavljali in prijavljali? Tukaj na forumu je nekdo napisal, da so ga v Benetkah zelo čudno gledali, ko se je hotel prijaviti.

Morda veš, so pred I obalo kakšne posebne hitrostne omejitve, mogoče tam, ko se začnejo rdeči in zeleni količki? Je bila marina polna, ste se morali pred prihodom najaviti in rezervirati?

Da je od lani potrebno posebno zavarovanje odgovornosti za I, pa že vem.

Ve kdo kaj o marini pri živalskem vrtu?

Lp Francelj
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Pe Avg 05, 2011 11:11

francelj napisal/-a:Omahens,

že nekaj časa si po malem želim odpluti do Lignana z gliserjem. Tam imajo menda lep živalski vrt, da bo nekaj še za mlajši del posadke. Nameravam pa v marino, ki je tik ob živalskem vrtu dva ovinka navzgor po reki.

Ste se v SLO in I kakorkoli odjavljali in prijavljali? Tukaj na forumu je nekdo napisal, da so ga v Benetkah zelo čudno gledali, ko se je hotel prijaviti.

Morda veš, so pred I obalo kakšne posebne hitrostne omejitve, mogoče tam, ko se začnejo rdeči in zeleni količki? Je bila marina polna, ste se morali pred prihodom najaviti in rezervirati?

Da je od lani potrebno posebno zavarovanje odgovornosti za I, pa že vem.

Ve kdo kaj o marini pri živalskem vrtu?

Lp Francelj

V SLO se nismo odjavili in v I ne prijavili. Prav tako nismo v naprej rezervirali marine, ki nikakor ni bila polna. Pri vhodu v marino po tistem kanalu ni bilo napisanih hitrostnih ovir, smo pa vsi pluli do nekje 4 mogoče 5 vozlov z jadrnicami (dokaj nizko do 3m), gliserji pa so sekali vhod in drveli na polno noter.

Za zavarovanje veš, kar se pa tiče marine pri živalskem vrtu pa ne vem, vem samo, da se glavni kanal razcepi na več manjših, na razcepu pa so table, ki ti povedo kje je kaj. Tu na forumu sem prebral, da rabiš pod obvezno opremo reševalno kopito, ki sem ga nabavil in se odpravil na pot.

Srečno na poti in mirno plovbo ;)
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Če Avg 25, 2011 12:57

omahens, lepa tura, barko pa tudi poznam :)

Mislim, da smo se enkrat srečali v Portorožu v marini, preden si se dokončno odločil za nakup barke in smo jo tudi mi hodili gledat.

Še naprej mirno morje ti želim!
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Če Avg 25, 2011 20:21

matejofski napisal/-a:omahens, lepa tura, barko pa tudi poznam :)

Mislim, da smo se enkrat srečali v Portorožu v marini, preden si se dokončno odločil za nakup barke in smo jo tudi mi hodili gledat.

Še naprej mirno morje ti želim!

Hvala ;)
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Če Okt 20, 2011 13:37

Lignjano?
Dvakrat sem bil pred vhodom pa sem obrnil ker nisem našel vhoda.
Prosim za help!!! Kako not priti. :!:

V peljarju omenjajo kole, kot pri Gradežu, toda nisem jih našel. Tik pred vhodom je narisana na karti tudi plitvina 1,2 m.
Rad bi enkrat tja priplul.
Mogoče gremo tja pokukat sredi novebra. Benetke Gioga, Linjano Gradež???

OMAHENS Kaj je to: \reševalno kopito prvič slišim zanj A misliš reševalni obroč v obliki kopita?
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Ne Okt 23, 2011 19:29

MicTic napisal/-a:Lignjano?
Dvakrat sem bil pred vhodom pa sem obrnil ker nisem našel vhoda.
Prosim za help!!! Kako not priti. :!:

V peljarju omenjajo kole, kot pri Gradežu, toda nisem jih našel. Tik pred vhodom je narisana na karti tudi plitvina 1,2 m.
Rad bi enkrat tja priplul.
Mogoče gremo tja pokukat sredi novebra. Benetke Gioga, Linjano Gradež???

OMAHENS Kaj je to: \reševalno kopito prvič slišim zanj A misliš reševalni obroč v obliki kopita?

Reševalno kopito je mišljeno reševalni obroč v obliki kopita ja. Pred Vhodom pa so res koli, ampak povsem na koncu zaliva in to ob celem rtu proti marini. Koli pa se razdelijo pe na tri ali štiri odcepe, odvisno kam bi rad šel...
tedi
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a tedi » Ne Okt 23, 2011 22:39

na kapitaniji v Kopru so mi povedali, da ,
če barka ustreza našim pravilom za plovbo po slovenskem morju
lahko z njo pluješ kjerkoli, tudi v Italijo
torej brez reševalnega obroča in tudi brez zavarovanja
Nazadnje spremenil tedi, dne Pe Okt 28, 2011 19:31, skupaj popravljeno 1 krat.
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Po Okt 24, 2011 08:55

To drži!
Ker tudi v našem morju plovejo Italjanske jadrnice dolge do 8 m, za katere ne rabiš registracije v Italiji. Pri nas pa rabiš!
------
Mi lahko kdo vpiše vplutje v Linjano iz odprtega morja?
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Pe Okt 28, 2011 10:31

Jaz sem se takrat pozanimal do te mere, da so mi povedali, da je potrebno imeti po predpisih reševalni obroč in zavarovanje za Italijo. Če pa ni potrebno, pa toliko bolje za ostale in za nadaljne italijanske podvige, oprema pa mi ostane, morda pa kdaj pride prav (upam, da ne).
tedi
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a tedi » Pe Okt 28, 2011 19:23

omahens
to so ti rekli na Luški kapitaniji v Kopru ,
da potrebuješ zarovanje in reševalni obroč za Italijo ?
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » So Okt 29, 2011 11:40

tedi napisal/-a:omahens
to so ti rekli na Luški kapitaniji v Kopru ,
da potrebuješ zarovanje in reševalni obroč za Italijo ?

Vprašal sem nekaj starejših morjeplovcev, prebral tu na forumu, na koncu pa na hitro povprašal še v trgovini in iz varnostnih razlogov šel v nakup.
cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » To Jan 03, 2012 15:05

Za plutje v italiji potrebuješ vse, kar zahteva DRŽAVA V KATERI IMAŠ REGISTRIRANO VOZILO OZ. PLOVILO. Se pravi tiste oranžne podkve ("Salvagente") ni potrebno imeti, če tega v Slovveniji ni v zakonodaji. Jaz, ki imam čoln z Italiansko zastavo, pa moram tudi v Sloveniji imeti le tega, ne potrebujem pa REGISTRACIJE;) Zavarovanje pa mora biti kot pri avtu, potrdilo, da lahko pluješ pač po državah eu in šengenskih območjih, kot imam v avtih "zelene karte".

Plutje med količki je v Italiji (sem bil ustavljen pred Vilaggio di pescatore) 5nM, ali približno 7-8km/h...

Tako da ne se zafrkavat, ker so kazni kar visoke, jaz sem imel srečo, ker sem bil samo popisan in opozorjen!
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov