Benetke z motorno barko
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Benetke z motorno barko
Ta vikend imamo namen iz Portoroža za par dni skočit v Benetke in bližnjo okolico. A bi šel kdo zraven?
Re: Benetke z motorno barko
brane40 napisal/-a:Ta vikend imamo namen iz Portoroža za par dni skočit v Benetke in bližnjo okolico. A bi šel kdo zraven?
Brane, zamudil boš portoroško noč, ognjemet,......
http://www.portoroz.si/koledar-dogodkov?nid=1377
Portoroške noči 2011 (11. - 14. avgust 2011)
11.8.2011
Četrtek, 11. avgust, ob 21:00, Portoroška ploščad
Avtentični večer bogat z dediščino, istrsko glasbo, folkloro, vinarji, oljkarji in rokodelci.
V sklopu projekta Heritage Live, ki ga delno sofinancira EU iz Operativnega programa IPA Slovenija-Hrvaška 2007-2013.
V primeru dežja bo prireditev v Amfiteatru.
Petek, 12. avgust, Amfiteater Avditorija Portorož-Portorose
21.00: Miss Slovenije za Miss Alpe Adria International ter koncert Rudija Bučarja in Ne me jugat.
Sobota, 13. avgust
Trg Prekomorskih brigad
10.00: Neuvirtovi Štajerci
Centralna plaža
18.00: Secret Disco
20.45: Plesna skupina Metulj-Piran
21.00: Binho Carvalho in Percussion Show
22.30: Magnifico
24.00: Ognjemet
Nedelja, 14. avgust 2011
Trg Prekomorskih brigad
10.00: Neuvirtovi Štajerci
Tartinijev trg, Piran
18.30: Mala godba Vrh nad Laškim z mažoretkami
Centralna portoroška plaža
20.00: Plesna skupina Metulj-Piran
20.15: Mala godba Vrh nad Laškim z mažoretkami
21.00: Areia
22.30: Slavko Ivančič
V primeru slabega vremena bodo vse prireditve v Amfiteatru.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Evo, smo že nazaj. Na kratko bom napisal par informacij, obširnejšo fotoreportažo bo pa kasneje objavil sin, ki je tudi avtor večine fotografij.
Od Portoroža do vhoda v laguno je cca 50 milj za kar smo potrebovali eno uro in tri četrt. Omejitev v laguni je 7 km/h ampak se je nihče ne drži, zato je precej valovito. Marina San Giorgio je točno nasproti trga San Marco in ima valobran, ampak kljub temu kar dobro ziba. Tole je pogled iz marine:
Tole je pa "recepcija":
Telefonska številka marine je +39 339 478 74 88 (G. Roberto) http://www.compvela.com/Le-Darsene-20-PA2-ITA.asp?id_pagina=2&id_pagina_2=20&id_pagina_3=27&Lang=_1 . Dobro je prej rezervirat privez, čeprav je bilo kar precej prostih mest (verjetno zaradi ferragosta). Ob prihodu sem vprašal Roberta za ceno priveza in mi je dejal "90€ con lo sconto"... naslednji dan mi je pa njegov kolega hotel računat 125€... ko sem mu omenil, da mi je Roberto rekel 90€, se je začel izgovarjat na cenik, pa da je že vpisal dolžino barke in ne more več popravljat, ampak po krajšem "pogajanju" je le pristal na 90€
Do trga San Marco vozi vaporetto št. 2, ampak vozovnic ni možno kupit na otoku San Giorgio, sprevodnica na vaporettu, ki sem jo vprašal, če jih lahko kupim pri njej je pa samo zamahnila z roko, češ za eno postajo vam sploh ne bom računala...
Kar smo prišparali na vaporettu, smo zagonili za kavo in pomarančni juice na trgu San Marco... neprecenljivo... kava 5,7€, juice 9,8€:
Sosed Italijan mi je že v Portorožu priporočil restavracijo Santa Marina (na Campo Santa Marina), ampak ker je ob nedeljah zaprta smo v vodiču restavracij našli Al Fontego dei pescatori, ki ni napačna, pa tudi cene ima kar normalne (za Benetke).
V Motomarine sem nabavil tale vodič po italijanski strani Jadrana, kjer je tudi Beneški zaliv kar dobro opisan (je pa v Italijanščini):
Kot rečeno sledi še fotoreportaža.
Od Portoroža do vhoda v laguno je cca 50 milj za kar smo potrebovali eno uro in tri četrt. Omejitev v laguni je 7 km/h ampak se je nihče ne drži, zato je precej valovito. Marina San Giorgio je točno nasproti trga San Marco in ima valobran, ampak kljub temu kar dobro ziba. Tole je pogled iz marine:
Tole je pa "recepcija":
Telefonska številka marine je +39 339 478 74 88 (G. Roberto) http://www.compvela.com/Le-Darsene-20-PA2-ITA.asp?id_pagina=2&id_pagina_2=20&id_pagina_3=27&Lang=_1 . Dobro je prej rezervirat privez, čeprav je bilo kar precej prostih mest (verjetno zaradi ferragosta). Ob prihodu sem vprašal Roberta za ceno priveza in mi je dejal "90€ con lo sconto"... naslednji dan mi je pa njegov kolega hotel računat 125€... ko sem mu omenil, da mi je Roberto rekel 90€, se je začel izgovarjat na cenik, pa da je že vpisal dolžino barke in ne more več popravljat, ampak po krajšem "pogajanju" je le pristal na 90€
Do trga San Marco vozi vaporetto št. 2, ampak vozovnic ni možno kupit na otoku San Giorgio, sprevodnica na vaporettu, ki sem jo vprašal, če jih lahko kupim pri njej je pa samo zamahnila z roko, češ za eno postajo vam sploh ne bom računala...
Kar smo prišparali na vaporettu, smo zagonili za kavo in pomarančni juice na trgu San Marco... neprecenljivo... kava 5,7€, juice 9,8€:
Sosed Italijan mi je že v Portorožu priporočil restavracijo Santa Marina (na Campo Santa Marina), ampak ker je ob nedeljah zaprta smo v vodiču restavracij našli Al Fontego dei pescatori, ki ni napačna, pa tudi cene ima kar normalne (za Benetke).
V Motomarine sem nabavil tale vodič po italijanski strani Jadrana, kjer je tudi Beneški zaliv kar dobro opisan (je pa v Italijanščini):
Kot rečeno sledi še fotoreportaža.
kasaudio napisal/-a:Komaj čakam še fotoreportažo. Zanima me kako bi taka pot izgledala, če bi se je lotil s 5m gumenjakom? Si namreč zelo želim tega podviga.
Še vedno greš lahko po daljši poti ob obali. Potegneš iz Pirana proti Gradežu (cca 40 minut plovbe) in nato ob obali proti Benetkam. S takšno knjižico, ki jo je nabavil pa Brane, pa lahko ugotoviš, kje se lahko vse skriješ pred vetrom, preko katerih kanalov in lagun lahko pluješ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost