UPOZORENJE
Na sjevernom, u drugom dijelu dana i noći na ostalom dijelu Jadrana ponegdje neverini.Tijekom noći na sjevernom Jadranu mjestimice udari NE, na otvorenom moru srednjeg NW vjetra do 35 čv.
Ko sem zjutraj vstal, da se s kolesom odpeljem v službo, je bil naliv z nekaj grmenja, ko sem se odpeljal, pa temno naokrog, od mene proti jugu luknja z modrim v oblakih in komaj zaznaven pršec. Zdajle je naokoli spet temno, lije pa v smeri proti jugovzhodu.
Torej, tudi tu nevihte, ampak ne šele popoldne.
Slike po vrsti - radar pred kakšno uro, sat slika oblačnosti tedaj, veter jutri ob devetih (CRO DHMZ Aladin), prognoza padavin v ponedeljek in torek (24. in 25.6.2013, isti vir), zračni tlak in fronte jutri (isti vir).
Edit: radarska slika padavin in sat slika oblačnosti sta nekam mrknila (kak prenos v drugo mapo, ampak ne najdem; nekaj ostalih našel.).
Edit2: našel tudi te.

Tole je bila HDMZ prognoza vremena in padavin na splošno za CRO za ponedeljek za čas, ko je klapa okrog Lošinja prijavljala nalive.
CRO DHMZ Aladinove prognoze za ponedeljek:
in za torek.
Prognoza za fronte na 24.6.2013 (zares so bile nekoliko hitrejše)
Slike tu so fiksne za ta dan in čas, klik na sliko pa je povezava, kjer so slike praviloma aktualne (veljavne za čas, ko osvežiš tisto stran)
Kar zadeva dež bi po Aladinu klapa, ki je na ruti, morala med otoki biti bolj na obrobju. precej več kot po vašem koncu naj bi padlo ponekod na celini (seveda tudi Učka in Velebit). Ne vidim sicer jasno, kdaj naj bi šla hladna fronta z Italije (glej sliko) čez Jadran (in kako hitro) - če danes čez dan, je kot piše v opozorilu precej velika verjetnost neverinov; če čez noč, bo šlo šez verjetno veliko nežneje.
Edit3:
- 1200 gospodinjstev prizadeto zaradi neurja tega dne v Inđiji
Poplave tega dne v NIšu
Torej, čeprav je na otokih krepko deževalo, je ponekod na celini še precej bolj - in približno tako je kazal Aladin.
V glavnem radar za zadnjih nekaj (deset) ur kaže zelo močne padavine v Velebitskem kanalu in na Velebiti, na bolj zunanjih otokih pa le šibke - kar se ujema s tem, kar je napovedal Aladin.
Jutri (to je bil torek, 25.6.2013) naj bi hladna fronta bila že nad kopnim in bi moralo biti vreme že bolj umirjeno (brez večjih padavin, odvisno od lokacije (glej Aladina na povezavah) veter nekje do 20-25 vozlov.