Vreme te dni
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
alesjo napisal/-a:Vreme te dni ne kaže ravno lepih prvomajskihdni, pa sem imel namen malo pojadrat po istri pa polanca obiskat itd.
kaj čmo se bo porihtalo VREME več ksno
Jaz sem bom po Istri podil naslednji teden. V kolikor boš od srede naprej kaj na vodi se lahko slišimo pa malo roštil zalaufamo.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Tolepšavo sem posnel na primorski Ac v sredo. Šel sem z Goopti jem proti letališču v Trevisu, pa smo bili za nekaj minut prepozni. Nenavadno je bilo v snežnem metež gledat kemperje, prikolice in pa čolne na prikolicah.
http://www.radio1.si/43956
http://www.radio1.si/43956
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
...
Nazadnje spremenil Roberth1, dne Pe Dec 15, 2017 20:49, skupaj popravljeno 1 krat.
https://vodovod-rh.si/
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
polanc napisal/-a:mislite da pretiravajo...al bo res najjača bura poslednjih godina,,
Po mojem ne pretiravajo preveč (ne ravno najjača, ampak dovolj resna).
Meteoalarm in obvestila za pomorce na DHMZ govorijo o najprej močnem jugozahodniku, ki naj bi obrnil za severozahodnik, torej ne vzhodni vetrovi (burja...) ampak zahodniki (iz smeri kot običajno lebič, garbin, maestral ...).
Meteoalarm napisal/-a:Vremenska upozorenja: Kvarner and Kvarneric region
vrijedi od 13.07.2016 17:00 CET do 13.07.2016 23:59 CET
Jak jugozapadni, kasno u noći sjeverozapdni vjetar.
najjači udar vjetra 35-45 cv (65-85 km/h);
UTJECAJ: Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.
To so vetrovi iz čisto druge smeri kot burja in pomeni lahko tudi višje valove kot od burje, kjer bodi imeli več prostora, da se dvignejo. In seveda pomeni, da bodo zavetne druge uvale in obale, kot pri burji.
Potem pa obrat na še močnejšo burjo in čez prejšnje valove iz jugozahodne, zahodne in severozahodne smeri še nove od burje:
hrvatski:
Meteoslarm napisal/-a:Vremenska upozorenja: Kvarner and Kvarneric region
14.07.2016 00:01 CET do 14.07.2016 23:59 CET
Mjestimice jak sjeverozapadni vjetar, navečer u okretanju na vrlo jaku buru.
najjači udar vjetra 35-55 cv (65-100 km/h);
UTJECAJ: Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potražesigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.
Animacija sunkov vetra http://prognoza.hr/nauticari.php?id=jad ... t_&it=anim
Zaporedje je neugodno in pomeni verjetno tudi križno morje.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Ne vem, kakšno vreme ti pomeni animacija, ki si jo prilepil, križno morje je pa na Lošinju (Čikat) bilo takole.
Vi pa kakor veste.
Vi pa kakor veste.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta