Vreme te dni
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Take zadeve mora vsaka normalna barka zdržat če jo držiš stran od obale... Največkrat je problem, ker se posadka ustraši ko vidi prvi oblak in leti proti najbližji marini. Ponavadi jih ravno pred vstopom preseneti prvi najmočnejši piš vetra in so na skalah.... Je pa res, da kar težko preklopiš, da greš na odprto, ker v človeški naravi bi se šli vsi najraje nekam skrit 
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Čaki, čaki. Tole so dans zjutraj spremenili, ko so vidli, kako so ga usrali. Včeraj je bilo okoli Zadra še vse rumeno-oranžno za danes zjutraj!
Otrokom vsa leta govorim, da naj gredo študirat meteorologijo. Nafukaš par milijonov ljudi, na koncu si pa še fajn plačan zato. Ni lepšga.
Nina, itak. Enkrat bo ziher pihnil. Če ne dans, pa jutr. Sej že cel teden grozijo s tem jugom. Ni hudič, da naujo enkrat trofl.
Pri vsej tej tehnologiji znajo zaprmej napovedat le, da se bo proti večeru stemnilo do nižin.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
....
Nazadnje spremenil Roberth1, dne Pe Dec 15, 2017 20:41, skupaj popravljeno 2 krat.
https://vodovod-rh.si/
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Se strinjam Roberth1, vseeno se večinoma oglašajo jadralci. Jadrnica se bistveno lepe obnaša v vetru in valovih.
Mi pa skačemo kot opice po drevesih, ziba nas, kar nas dol ne vrže, otroci jokajo, žena pa še dve sezoni pizdi!
V Punatu smo se vezali včeraj, ravno zaradi barvne raznolikosti Aladina, smo se odpovedali še parim dnem pozibavanja po severni Dalmaciji.
Sicer tukaj piha, vendar ni kakšnega orkanskega vetra. Če bi imel moško družbo, bi šel z veseljem malo ven pogledat, kako se moja italijanka obnaša
BTW, Roberth1, hvala za družbo, sidro in postrežbo. Upam, da te še srečam na vodi:)
Mi pa skačemo kot opice po drevesih, ziba nas, kar nas dol ne vrže, otroci jokajo, žena pa še dve sezoni pizdi!
V Punatu smo se vezali včeraj, ravno zaradi barvne raznolikosti Aladina, smo se odpovedali še parim dnem pozibavanja po severni Dalmaciji.
Sicer tukaj piha, vendar ni kakšnega orkanskega vetra. Če bi imel moško družbo, bi šel z veseljem malo ven pogledat, kako se moja italijanka obnaša
BTW, Roberth1, hvala za družbo, sidro in postrežbo. Upam, da te še srečam na vodi:)
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
Ja tam pr 20 vozlih je fajn genakerje pospravit..pr enih 25 počas začet krajšat,pr 35 je fajn če je tender dobr pritrjen na 40tki je fajn dat fršlus na jakni do vrha in obvezn imet rokavice na rokah,saj so vrvi hitre in žgejo kožo pa met poln tank goriva.Pr 50 ti ketno pul iz kolača na vinču..a ne Alesio in Srečko...no globlje v vetrove se pa hvala bogu nisem rabu poglabljat.
polanc napisal/-a:Ja tam pr 20 vozlih je fajn genakerje pospravit..pr enih 25 počas začet krajšat,pr 35 je fajn če je tender dobr pritrjen na 40tki je fajn dat fršlus na jakni do vrha in obvezn imet rokavice na rokah,saj so vrvi hitre in žgejo kožo pa met poln tank goriva.Pr 50 ti ketno pul iz kolača na vinču..a ne Alesio in Srečko...no globlje v vetrove se pa hvala bogu nisem rabu poglabljat.
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Motorni potem smo bili skupaj v tistem sranju. Jaz in kolega vsak na svoji jadrnici pri Trsteniku. Tudi pri nas se je naenkrat stemnilo, strele, vster do 42 knots in sodrga vmes. No smo preživeli, bilo je le kakšnih 15 minut, čez pol ure pa šajba.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
"...
Nazadnje spremenil Roberth1, dne Pe Dec 15, 2017 20:42, skupaj popravljeno 1 krat.
https://vodovod-rh.si/
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost