Vreme čez vikend
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Pozdrav.
Mojstri, kakšno bo torej vreme nekje od petka dalje? Gledam 10+ portalov, DHMZ objavi 7 dnevno napoved, tekstovno pa za to obdobje napiše kontradiktoren tekst...Norvežani(yr.no) ob 0,1% verjetnosti za dež narišejo sodni dan, meni najljubši portal kaže sonce...
Rad bi se okvirno pripravil, saj imava z ženo namen it od Krk-a z več postanki do Vodic(cca. v 7 dneh potovanja tja in nazaj).
Kako torej? Aktualna napoved je bila dež, tukaj(S Krk-a) je sončno.
Mojstri, kakšno bo torej vreme nekje od petka dalje? Gledam 10+ portalov, DHMZ objavi 7 dnevno napoved, tekstovno pa za to obdobje napiše kontradiktoren tekst...Norvežani(yr.no) ob 0,1% verjetnosti za dež narišejo sodni dan, meni najljubši portal kaže sonce...
Rad bi se okvirno pripravil, saj imava z ženo namen it od Krk-a z več postanki do Vodic(cca. v 7 dneh potovanja tja in nazaj).
Kako torej? Aktualna napoved je bila dež, tukaj(S Krk-a) je sončno.
Beneteau Antares 7.80
Pozdrav.
Hja, bolj kot gledam vremenske napovedi in nebo nad ter morje pred menoj, bolj se čudim. Očitno bo treba čakat in se jezit na vedno bolj zmedene napovedi še nekaj dni pred odločitvijo, vendar me skrbi, saj nikakor ne moreš zaupati niti DHMZ za Pomorce za isti dan, saj tolčejo totalno mimo- danes je bilo napovedano morje 3-4, tukaj v okolici Crikvenice s težavo prileze do 1, blag jugo.
Kaj v soboto popoldne do ponedeljka bi naj bila nova fronta s poslabšanjem za skoraj celoten Jadran? Kar nekaj portalov napoveduje močne padavine od Rijeke do Šibenika...mislil sem, da smo meseca julija in ne aprila.
Hja, bolj kot gledam vremenske napovedi in nebo nad ter morje pred menoj, bolj se čudim. Očitno bo treba čakat in se jezit na vedno bolj zmedene napovedi še nekaj dni pred odločitvijo, vendar me skrbi, saj nikakor ne moreš zaupati niti DHMZ za Pomorce za isti dan, saj tolčejo totalno mimo- danes je bilo napovedano morje 3-4, tukaj v okolici Crikvenice s težavo prileze do 1, blag jugo.
Kaj v soboto popoldne do ponedeljka bi naj bila nova fronta s poslabšanjem za skoraj celoten Jadran? Kar nekaj portalov napoveduje močne padavine od Rijeke do Šibenika...mislil sem, da smo meseca julija in ne aprila.
Beneteau Antares 7.80
Poleg DHMZ, kjer so včasih zelo ohlapni, redno pogledam tudi windguru in ponavadi drži.
http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=21&sty=m_menu
http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=21&sty=m_menu
Evo iz prve roke. Pijavica uletela okoli 12 ure. Picila je pa direktno čez marino. Uglavnem bla cela panika med mornarji. Potrgal nekaj plaht, v bifeju zlomil masivno kovinsko konstrukcijo zascite za sonce, men fuknil becikl iz pomola v morje,... uglavnem sem mal preveril stanje med morjeplovskimi barkami. Pajer pri tebi vse ok, Polanc pri tebi je tud vidit vse ok. Gabr pa mislim da je tud ok.
Uglavnem od torka dalje skoraj vsak vecer konkretno treskanje z nevihtnimi vetrovi.
Tko da zdej grem pa na enega pa bo prec drugac pokazal
kuj somce kot v Cervarju
Lp iz Umaga
Uglavnem od torka dalje skoraj vsak vecer konkretno treskanje z nevihtnimi vetrovi.
Tko da zdej grem pa na enega pa bo prec drugac pokazal
Lp iz Umaga
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost