Vreme te dni

Vreme na morju, njegove nevarnosti in lepote

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

zonzi
Kapitan bojne ladje

Re: Vreme te dni

OdgovorNapisal/-a zonzi » Sr Avg 15, 2018 21:53

Če je letelo name, govorim za lokacijo kjer smo vedrili mi, lahko, da je bilo nekaj milj stran drugače. Lp
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Če Avg 16, 2018 20:51

Na zahodni strani Ugljana (Mala Lamjana) ni bilo prdca vetra.
Sem pa doživel letos kako se je na Ižu utrgala pri dnu veriga sosedne boje pri skoraj bonaci in je SLO motornjak plaval mimo mene...so zadnji čas vrgli sidro in počakali, da je čez dve uri gazda z gostilne Baroni (njegovih je bilo 10 boj) pripeljal potapljča, da je zadevo poštimal.
Sicer pa boja ni neka garancija za varen privez v slabem vremenu, niti ni (menda) privez zavarovan, če se boja utrga (pri uteži ali pri boji).
Sam sem se 16.7. pri 40 Kn JZ vetra veliko bolje počutil na svojem sidru kot pa na boji.
Jan007
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Jan007 » Če Avg 16, 2018 22:34

Res? Pri skoraj bonaci? Noro.. Se spomnim, da sta bila tam enkrat na eni sami boji privezana Azimut 55 in Sunseeker 54 skupaj. Izgleda, da še pri "Nemcu" gre vcasih kaj narobe :wink: Sem videl letos, da se pa ljudje bistveno raje odlocajo za boje..v zalivih Zapuntel in Olib so se celo sidrali in potem potapljali po vrvi od korpomorta (bivsih boj) na dno, se odsidrali in privezali na bloke.

No, sicer pa moram rect, da je v teh dneh na Olibu kar vleklo..najprej jugo, ponoci celo malo tramontane, potem pa do danes se burja..ni pa ravno univerzalne luke za zascito pred vsemi vetrovi.
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Avg 17, 2018 00:13

Za olib je bilo te dni švoh.
moro12345
Admiral
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a moro12345 » Sr Avg 22, 2018 13:36

Za nedeljo zjutraj napovedan mocen jugo nato popoldan bo obrnila burja z mocnimi sunki.
Dezevno bo..
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Sep 25, 2018 21:50

Ko ima anticiklon mlade.

Slika
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Sep 26, 2018 17:25

Mi gremo danes v Dalmacijo malo jadrat.
Marchi, kaj predlagaš?

Štratr in cilj je Šibenik. Od četrtka do sobote.

Pa, da se razumeva. Predloge za smer plovbe, gostiln evse poznam v tistem koncu. :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Sep 26, 2018 19:08

kr en napisal/-a:Mi gremo danes v Dalmacijo malo jadrat.
Marchi, kaj predlagaš?

Štratr in cilj je Šibenik. Od četrtka do sobote.

Pa, da se razumeva. Predloge za smer plovbe, gostiln evse poznam v tistem koncu. :lol:

Predlagam da se mate fajn. Smer plovbe prva ali pa druga gostilna.
Človek, mene sprašuješ, pa v mezincu imaš tisto področje.
Vreme bo supertruper, tako da brez skrbi, kamorkoli. Mogoče kakšen zalutali sunek burje v kakšnem prelivu, to je pa vse. Vreme bo idealno za jadranje in spanje na sidru.
Uživajte!
p.s. s kapam na glavi :wink: :)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Sep 27, 2018 13:37

Prav imaš Marchi.
Evo. Po kanalih mimo Prvića šibali kt burja skoraj v orco (skor 8 vozlov). Barka gre presenetljivo dobro za takšno kravo (Benetau 50).
Vreme je top, le veter je malček hladen. Mogoče potegnemo do Dugega danes, ker nam veter služi. Pa jutri skoz Kornate nazaj na obvezen postanek na Kaprijah.
Bark je na Murterskem morju več, kot julija :shock:
Odvisno od ekipe. Cviček se toči v grosističnih količinah :P
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Pe Okt 05, 2018 22:41

Danes iz Umaga v Rijeko. Par jadrnic sem srečal, pa eno tovorno, ki je šla v luko. Sicer nikjer žive duše. Čez Kvarner je bilo solidno mirno, le slab meter vala.

Sidram pod KK mostom, trenutno mirno in toplo, za jutri pa napovedujejo pestro. Pustimo se presenetiti.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » So Okt 06, 2018 21:33

Potem si v zalivu voz?
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Ne Okt 28, 2018 10:06

Jutri ne bo za čez Kvarner :shock: :D
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Ne Okt 28, 2018 19:22

.....tudi danes je bilo pestro....
mirno morje
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Okt 28, 2018 19:32

:D vsaj nekaj dežja je po dolgem času padlo, smo imeli doma že čisto prazno štirno 8)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Okt 29, 2018 01:19

Tega za šterno bo v ponedeljek in torek menda še kar nekaj (verjetno ponekod tudi preveč).

Mi smo v minulih dneh pospravili naše jadrnice Mini-12 (6 na zimovanje, 2 v generalko, še 4 z Bohinjskega jezera k Zbiljskemu, kje so 4 že na vodi za jadranje in tekme čez zimo), ker je po podobnih prognozah kot ta tokrat v zadnjih 5 letih vsaj trikrat ob obilnih padavinah ok. 1. novembra voda v jezeru narasla za blizu 2 m (poplavilo je npr. cesto iz Ribčevega laza v Ukanc).

Tiste naše Mini-12, ki so že bile na vodi na Zbiljskem jezeru, so pa na dvojnih vezeh in obrnjene v smeri toka (ko je bilo lani dovolj vode, da je tudi šla preko preliva elektrarne in je bilo tudi dovolj toka, je pri vozlu odtrgalo eno vez, ena se je pa od sunkov (zaradi vetra) razvezala; ampak so bile tudi tedaj dvakrat vezane in ni bila nobena izgubljena).

Za jutri popoldne za po Jadranu svarijo pred močnim jugom - sunki do 75 vozlov; v Dubrovniku je bilo že danes zvečer izmerjenih 45 vozlov; če ima kdo vez plovila tako, da je izpostavljen jugu ali valovom zaradi juga, ima še pol dneva časa kaj ukreniti.

Napoved za pomorce
PMC Split napisal/-a:Prognoza za pomorce, dan 28.10.2018 u 19:00 sati

Upozorenje

Mjestimični udari juga 35-60, sutra od sredine dana do 75 čvorova. More ponegdje 5, sutra od sredine dana 6. Mjestimice nevere.
Stanje

Ciklona nad Ligurskim morem se produbljuje i širi dolinu prema Jadranu, nad kojim se s jugoistoka pruža anticiklonalni greben.
Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 29.10.2018 u 19 sati

Sjeverni Jadran

SE vjetar 16-32 čvora, u noći će malo oslabiti, te sutra ujutro opet pojačati. Sutra će SE vjetar od sredine dana jačati na 25-50 čvorova. More 4-5, sutra od sredine dana 4-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguća je velika količina oborine.
Srednji Jadran

SE vjetar 16-32 čvora, u noći će malo oslabiti, te sutra ujutro opet pojačati. Sutra će SE vjetar od sredine dana jačati na 25-50 čvorova. More 4-5, sutra od sredine dana 4-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguća je velika količina oborine.
Južni Jadran

SE vjetar 20-40 čvorova, u noći će malo oslabiti, te sutra ujutro opet pojačati. Sutra će SE vjetar od sredine dana jačati na 25-50 čvorova. More 4-5, sutra od sredine dana 4-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguća je velika količina oborine.
Vrijeme na Jadranu u 20 sati

Mjesto . . . Vjetar . . Stanje . Vidljivost . . Pojave . Tlak
    . . . . . . . . (čvorovi) . mora . . (km) . . . . . . . . . . . . zraka (hPa)

Rijeka . . . . SE 4 . . . . . - . . . . 12 . . . . . . . KIŠA . . . 1005
    Senj . . . . . NW 6 . . . . . 3 . . . . 40 . . . . . . . GRMI . . . 1005
    Mali Lošinj . SE 10. . . . . 2 . . . . 11 . . . . . . OBLAČNO . 1004
    Zadar . . . . .SE 17 . . . . . 4 . . . .12 . . . . . . OBLAČNO . 1005
    Split . . . . . SE 27 . . . . . 4 . . . . 20 . . . . . . OBLAČNO . 1007
    Palagruža . . SE 27 . . . . . 5 . . . .10 . . . . . . OBLAČNO . 1007
    Dubrovnik . . SE 45 . . . . . 5 . . . . 6 . . . . . . OBLAČNO . 1012
PMC - Split

Če koga zanima, zakaj sem to navedel: razlog je, da samo povezava na stran PMC Split kasneje ne bo več kazala svarila za jutri, oziroma o vremenu, o katerem bo verjetno tu še naprej tekla beseda, in brez tega bodo nadaljnji prispevki manj razumljivi.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost