Vreme te dni
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Vreme te dni
Če je letelo name, govorim za lokacijo kjer smo vedrili mi, lahko, da je bilo nekaj milj stran drugače. Lp
Na zahodni strani Ugljana (Mala Lamjana) ni bilo prdca vetra.
Sem pa doživel letos kako se je na Ižu utrgala pri dnu veriga sosedne boje pri skoraj bonaci in je SLO motornjak plaval mimo mene...so zadnji čas vrgli sidro in počakali, da je čez dve uri gazda z gostilne Baroni (njegovih je bilo 10 boj) pripeljal potapljča, da je zadevo poštimal.
Sicer pa boja ni neka garancija za varen privez v slabem vremenu, niti ni (menda) privez zavarovan, če se boja utrga (pri uteži ali pri boji).
Sam sem se 16.7. pri 40 Kn JZ vetra veliko bolje počutil na svojem sidru kot pa na boji.
Sem pa doživel letos kako se je na Ižu utrgala pri dnu veriga sosedne boje pri skoraj bonaci in je SLO motornjak plaval mimo mene...so zadnji čas vrgli sidro in počakali, da je čez dve uri gazda z gostilne Baroni (njegovih je bilo 10 boj) pripeljal potapljča, da je zadevo poštimal.
Sicer pa boja ni neka garancija za varen privez v slabem vremenu, niti ni (menda) privez zavarovan, če se boja utrga (pri uteži ali pri boji).
Sam sem se 16.7. pri 40 Kn JZ vetra veliko bolje počutil na svojem sidru kot pa na boji.
Res? Pri skoraj bonaci? Noro.. Se spomnim, da sta bila tam enkrat na eni sami boji privezana Azimut 55 in Sunseeker 54 skupaj. Izgleda, da še pri "Nemcu" gre vcasih kaj narobe
Sem videl letos, da se pa ljudje bistveno raje odlocajo za boje..v zalivih Zapuntel in Olib so se celo sidrali in potem potapljali po vrvi od korpomorta (bivsih boj) na dno, se odsidrali in privezali na bloke.
No, sicer pa moram rect, da je v teh dneh na Olibu kar vleklo..najprej jugo, ponoci celo malo tramontane, potem pa do danes se burja..ni pa ravno univerzalne luke za zascito pred vsemi vetrovi.
No, sicer pa moram rect, da je v teh dneh na Olibu kar vleklo..najprej jugo, ponoci celo malo tramontane, potem pa do danes se burja..ni pa ravno univerzalne luke za zascito pred vsemi vetrovi.
Za olib je bilo te dni švoh.
Za nedeljo zjutraj napovedan mocen jugo nato popoldan bo obrnila burja z mocnimi sunki.
Dezevno bo..
Dezevno bo..
Ko ima anticiklon mlade.

Mi gremo danes v Dalmacijo malo jadrat.
Marchi, kaj predlagaš?
Štratr in cilj je Šibenik. Od četrtka do sobote.
Pa, da se razumeva. Predloge za smer plovbe, gostiln evse poznam v tistem koncu.
Marchi, kaj predlagaš?
Pa, da se razumeva. Predloge za smer plovbe, gostiln evse poznam v tistem koncu.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:Mi gremo danes v Dalmacijo malo jadrat.
Marchi, kaj predlagaš?
Predlagam da se mate fajn. Smer plovbe prva ali pa druga gostilna.
Človek, mene sprašuješ, pa v mezincu imaš tisto področje.
Vreme bo supertruper, tako da brez skrbi, kamorkoli. Mogoče kakšen zalutali sunek burje v kakšnem prelivu, to je pa vse. Vreme bo idealno za jadranje in spanje na sidru.
Uživajte!
p.s. s kapam na glavi
Prav imaš Marchi.
Evo. Po kanalih mimo Prvića šibali kt burja skoraj v orco (skor 8 vozlov). Barka gre presenetljivo dobro za takšno kravo (Benetau 50).
Vreme je top, le veter je malček hladen. Mogoče potegnemo do Dugega danes, ker nam veter služi. Pa jutri skoz Kornate nazaj na obvezen postanek na Kaprijah.
Bark je na Murterskem morju več, kot julija
Odvisno od ekipe. Cviček se toči v grosističnih količinah
Evo. Po kanalih mimo Prvića šibali kt burja skoraj v orco (skor 8 vozlov). Barka gre presenetljivo dobro za takšno kravo (Benetau 50).
Vreme je top, le veter je malček hladen. Mogoče potegnemo do Dugega danes, ker nam veter služi. Pa jutri skoz Kornate nazaj na obvezen postanek na Kaprijah.
Bark je na Murterskem morju več, kot julija
Odvisno od ekipe. Cviček se toči v grosističnih količinah
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
Danes iz Umaga v Rijeko. Par jadrnic sem srečal, pa eno tovorno, ki je šla v luko. Sicer nikjer žive duše. Čez Kvarner je bilo solidno mirno, le slab meter vala.
Sidram pod KK mostom, trenutno mirno in toplo, za jutri pa napovedujejo pestro. Pustimo se presenetiti.
Sidram pod KK mostom, trenutno mirno in toplo, za jutri pa napovedujejo pestro. Pustimo se presenetiti.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
Potem si v zalivu voz?
Jutri ne bo za čez Kvarner

- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Tega za šterno bo v ponedeljek in torek menda še kar nekaj (verjetno ponekod tudi preveč).
Mi smo v minulih dneh pospravili naše jadrnice Mini-12 (6 na zimovanje, 2 v generalko, še 4 z Bohinjskega jezera k Zbiljskemu, kje so 4 že na vodi za jadranje in tekme čez zimo), ker je po podobnih prognozah kot ta tokrat v zadnjih 5 letih vsaj trikrat ob obilnih padavinah ok. 1. novembra voda v jezeru narasla za blizu 2 m (poplavilo je npr. cesto iz Ribčevega laza v Ukanc).
Tiste naše Mini-12, ki so že bile na vodi na Zbiljskem jezeru, so pa na dvojnih vezeh in obrnjene v smeri toka (ko je bilo lani dovolj vode, da je tudi šla preko preliva elektrarne in je bilo tudi dovolj toka, je pri vozlu odtrgalo eno vez, ena se je pa od sunkov (zaradi vetra) razvezala; ampak so bile tudi tedaj dvakrat vezane in ni bila nobena izgubljena).
Za jutri popoldne za po Jadranu svarijo pred močnim jugom - sunki do 75 vozlov; v Dubrovniku je bilo že danes zvečer izmerjenih 45 vozlov; če ima kdo vez plovila tako, da je izpostavljen jugu ali valovom zaradi juga, ima še pol dneva časa kaj ukreniti.
Napoved za pomorce
Če koga zanima, zakaj sem to navedel: razlog je, da samo povezava na stran PMC Split kasneje ne bo več kazala svarila za jutri, oziroma o vremenu, o katerem bo verjetno tu še naprej tekla beseda, in brez tega bodo nadaljnji prispevki manj razumljivi.
Mi smo v minulih dneh pospravili naše jadrnice Mini-12 (6 na zimovanje, 2 v generalko, še 4 z Bohinjskega jezera k Zbiljskemu, kje so 4 že na vodi za jadranje in tekme čez zimo), ker je po podobnih prognozah kot ta tokrat v zadnjih 5 letih vsaj trikrat ob obilnih padavinah ok. 1. novembra voda v jezeru narasla za blizu 2 m (poplavilo je npr. cesto iz Ribčevega laza v Ukanc).
Tiste naše Mini-12, ki so že bile na vodi na Zbiljskem jezeru, so pa na dvojnih vezeh in obrnjene v smeri toka (ko je bilo lani dovolj vode, da je tudi šla preko preliva elektrarne in je bilo tudi dovolj toka, je pri vozlu odtrgalo eno vez, ena se je pa od sunkov (zaradi vetra) razvezala; ampak so bile tudi tedaj dvakrat vezane in ni bila nobena izgubljena).
Za jutri popoldne za po Jadranu svarijo pred močnim jugom - sunki do 75 vozlov; v Dubrovniku je bilo že danes zvečer izmerjenih 45 vozlov; če ima kdo vez plovila tako, da je izpostavljen jugu ali valovom zaradi juga, ima še pol dneva časa kaj ukreniti.
Napoved za pomorce
PMC Split napisal/-a:Prognoza za pomorce, dan 28.10.2018 u 19:00 sati
UpozorenjeMjestimični udari juga 35-60, sutra od sredine dana do 75 čvorova. More ponegdje 5, sutra od sredine dana 6. Mjestimice nevere.
StanjeCiklona nad Ligurskim morem se produbljuje i širi dolinu prema Jadranu, nad kojim se s jugoistoka pruža anticiklonalni greben.
Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 29.10.2018 u 19 sati
Sjeverni JadranSE vjetar 16-32 čvora, u noći će malo oslabiti, te sutra ujutro opet pojačati. Sutra će SE vjetar od sredine dana jačati na 25-50 čvorova. More 4-5, sutra od sredine dana 4-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguća je velika količina oborine.
Srednji JadranSE vjetar 16-32 čvora, u noći će malo oslabiti, te sutra ujutro opet pojačati. Sutra će SE vjetar od sredine dana jačati na 25-50 čvorova. More 4-5, sutra od sredine dana 4-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguća je velika količina oborine.
Južni JadranSE vjetar 20-40 čvorova, u noći će malo oslabiti, te sutra ujutro opet pojačati. Sutra će SE vjetar od sredine dana jačati na 25-50 čvorova. More 4-5, sutra od sredine dana 4-6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguća je velika količina oborine.
Vrijeme na Jadranu u 20 satiMjesto . . . Vjetar . . Stanje . Vidljivost . . Pojave . Tlak
PMC - Split
. . . . . . . . (čvorovi) . mora . . (km) . . . . . . . . . . . . zraka (hPa)
Rijeka . . . . SE 4 . . . . . - . . . . 12 . . . . . . . KIŠA . . . 1005
Senj . . . . . NW 6 . . . . . 3 . . . . 40 . . . . . . . GRMI . . . 1005
Mali Lošinj . SE 10. . . . . 2 . . . . 11 . . . . . . OBLAČNO . 1004
Zadar . . . . .SE 17 . . . . . 4 . . . .12 . . . . . . OBLAČNO . 1005
Split . . . . . SE 27 . . . . . 4 . . . . 20 . . . . . . OBLAČNO . 1007
Palagruža . . SE 27 . . . . . 5 . . . .10 . . . . . . OBLAČNO . 1007
Dubrovnik . . SE 45 . . . . . 5 . . . . 6 . . . . . . OBLAČNO . 1012
Če koga zanima, zakaj sem to navedel: razlog je, da samo povezava na stran PMC Split kasneje ne bo več kazala svarila za jutri, oziroma o vremenu, o katerem bo verjetno tu še naprej tekla beseda, in brez tega bodo nadaljnji prispevki manj razumljivi.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost