tokovi na jadranu

Vreme na morju, njegove nevarnosti in lepote

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

gregihaha
Kapitan fregate
Kraj: Kamnik

tokovi na jadranu

OdgovorNapisal/-a gregihaha » Pe Mar 14, 2014 20:18

Upam, da ta tema spada sem vendar se mi ni zdelo, da bi jo lahko dal kamorkoli drugam.
Torej, imam problem in sicer star sem 15 let in pol in mi mama z mojim že večkrat omenjenim čolničkom (bombard AX1) ne dovoli niti 2,5 km od pomola ali 300m od obale :( kljub lepo vzdrževanemu motorju, z rešilnim jopičem, tudi z vesli, če bi motor se slučajno pokvaril ter seveda na čolnu nisem nikoli sam (sem z bratom), na čolnu imam vse, kot je po predpisih. Ker se izgovarja na tokove sem pomisli, če bi mi lahko povedali, če je res kakšna nevarnost, da bi me odneslo na sredo morja.Če je ta nevarnost, mi lepo prosim povejte še kako velika je verjetnost, da me odnese. Še posebej me zanima za okolico Pule in Brionov.

Se že veselim odgovorov

LP Gregor 8)
Always think like a fish, no matter how wierd it gets
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Mar 14, 2014 22:41

Mamo vzam s seboj in ji pokaži,da te ne odnese kr tako,pa VEDNO spremljaj in OPAZUJ vreme in druga plovila.Tako boš eventuelno bližajočo nevarnost videl ali slišal prej in imel več časa ,da se umakneš na varno.
Tam okol Kamenjaka pa je nekaj toka in je ta pojav kot opozorilo zabeležen v večih peljarjih in podobni literaturi,ki ji je vredno posvetiti vso pozornost.
Pa še veliko varno prevoženih milj ti želim.
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti