Skuše

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Ne Sep 18, 2011 17:15

Žal nisem dobil ZS, v mapi pa je dovolj prostora.
Preveri še enkrat,če si prav poslal.
Lp Roman
mirno morje
bostjan9
Admiral

skuše

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Sep 19, 2011 13:00

Sem poslal še 1x, upam da si sedaj dobil...dober prijem SKUŠ....

l.p. Ervin
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Sep 19, 2011 13:43

Tudi mene bi zanimala ta metoda lovljenja, saj je letos z ribami kriza.

Bi te pa opozoril bostjan9 in ostale da če že kršite zakon, da tega javno ne govorite pa ne zaradi vas ampak ker se to pač ne dela
bostjan9
Admiral

skuša

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Sep 19, 2011 20:23

Mama Micka......prav imaš.....vse je res.

b9
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Sep 19, 2011 20:35

Saj vem, da me je**s :)

Jaz sem vceraj placal kazen, ker sem panulov preblizu obale s Skeinfishom, mater jim pokvarjeno...
Rib pa nisem nalovil niti za vecerjo v celi sezoni...
Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » To Sep 20, 2011 11:30

mama micka, kje pa si to panulov in kolk je bla kazen, barabe zoprne in koliko si bil od obale??

ja kje pa naj človk iglo zahakla, 500m od obale je bolj slabo z njimi, že vidim da me bojo preganjal pa težil.

jst moram približno na 100m od obale pridt če čem iglco dobit od Kanegre pa do Umaga recimo, hvala bogu pred Savudrijo in Umagom pličak sega dosti daleč od obale, jah nič se bo treba sidrat pa na plovc ven potegnt.

Sem s skeinfishom probal s kuglco spinat pa neče zagrabt če se na glavo postavim, po moje je prejca prepočasna na spin, plavajo za njo, gricne pa nobena.
mirno morje in LP Friški
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Sep 20, 2011 12:03

Mi je iz kazni nevem koliko 1000 kun rekel 500, ki je mandatna kazen. No ker sem se mu zasmilil pa je rekel 100 pa se uslugo mi naredi, da bo napisal na zapisnikl, da je vse OK :):)

v bistvu sem panulov dobrih 100m od obale pa niti ne panulov ampak sem metal notri prejice na poti stran od obale. Sel sem proti Krku.

Saj bi kompliciral in se pregovarjal, vendar je čoln vozil moj sin in bi se lahko potem spotaknil tudi v to. In na "kazen" 100kun se potem nisem nic pritozeval.

Moram pa reči, da si letos z kontrolami zelo hudi, mene so letos kontrolirali 6x. 2x pa sem plačal kazen.

Je pa menda bil problem, ker so tam kopališča, sicer neoznačena, vendar se tam ljudje kopajo. Je rekel, ce bi vlekel ob Sv. Marku ne bi bilo problema. Sepravi kjer se ne kopajo naj ne bi sitnarili...
Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » To Sep 20, 2011 14:04

mama micka da ti riječi pozlate.
sicer moram potrkat da so mi dali popolni mir letos s čolnom, dvakrat so se mi celo ognili ko sem panulav (sta mi dve palici visoko štrleli v zrak) me je pa vseeno čudlo, ker ponavadi če vidjo da loviš takoj priletijo v kontrolo.

Je pa res da sem pomoje edini pacient ki v Savudriji na mobi kliče strica ki kasira za rampo, pa pomoje v bašaniji več kot polovico dozvol jst pokupim, saj zadnja leta tud za pol urce ne grem pod vikend z obale lovit če nimam karte, sem se globoko zdiscipliniral huh, zna bit pa problem kaj bo ko bo prva poštena lica padla, ker me pomoje z vlačilcem ne potegneš dol z vode naslednja dva dneva.
Bol da ostane tko kot je - u ribara mokre gače za večeru nezna šta če

kako pa po reglcih sprovedejo če maš več dnevno karto in loviš čez noč, - po propisima 10 kg?
a še vedno velja ena trofejna pa drobiža do 5kg?

hipotetično ti pri šlepu dve lici udarta, in potem ta drugo spustim? a pa bi mi policjot dovolil da zanjo v vodo vržem mezinec leve noge, v skrajnem primeru leve roke??
mirno morje in LP Friški
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Sep 20, 2011 14:19

Kliko od obale pa je dovoljeno panulat?
mirno morje
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Sep 20, 2011 14:35

dovoljeno je 200m od obale. Rekel je, daje kazen lahko enaka, kot za kočo, če lovi na nedovoljenem območju... itd...

Pa še nekaj policaj mi je rekel, da gredo na dozvolu 3 palice in ne samo 2!!!

Sem ga potem pridno ubogal in lovil z 3 na dozvolu.

Glede dveh lic... Ja eno bi po pravilih mora vrniti nazaj v morje.
Teoretično preko noči res lahko uloviš 10kg ribe, 5 za nazaj in 5 za tekoči dan. Če te bo zajebaval pa je drugo vprašanje. Kapitalni ulov se ne šteje v kvoto 5kg. Mene je celo samo 1x vprašal, če sem kaj ulovil. Da bi pa kaj gledal pa ne. Itaq je videl, da lovim velike ribe in da teh ni toliko, da bi bilo kaj kontrolirati.

Najenostavnejse je, da das v dva predala, ce ze imas toliko srece.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Sep 20, 2011 14:37

nekaj se nismo razumeli. Ni dovoljeno panulati ob kopališčih, ob obali menda lahko, ce le ta ni kopališče. Tam kjer sem jaz plačal tudi ni uradno kopališče. Vendar hrvati imajo toliko pravil kolikor je policajev.
Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » To Sep 20, 2011 14:58

no tale zadnji stavek mama micka je tisti glavni problem.
Lepo da si ubogal glede 3 palc, do naslednje kontrole, ki ti pa lahko kasira zato ker maš 3 palce na čolnu dovoljeni pa sta dve, pa tud če sploh ne loviš!

drugAče pa še vedno velja dve palici po 3 trnki na eni, pa še vedno se kakšen policjot najde ki ti bo trojčka za 3 trnke štel, pa najbolje da z rapale ostalo dol pocvikaš.

nornhaus je tole

na moji gumici še 5 kilske ribe nimaš kam skrit kamoli ta drugo lico, ampak bi mu res mazinček ponudu :wink:
mirno morje in LP Friški
bostjan9
Admiral

Skuše

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Sep 26, 2011 11:01

Ni lepo, če malo več ribic vzameš kot je dovoljeno ........če le lahko malo več vzameš....
danes zjutraj sem se vrnil iz stare lokacije ribolova ...Sukošan - Ugljan - Pašman - Sestrica (Kornatri)...

Na Kornatih smo že lepo lov ililignje (sami veliki primerki) ...

Na Garmenjaku nekaj Picev, Orda in ostalega drobiža....na stari lokaciji na Ugljanu pa kar lepo število Skuš, Lokard, Šarunov in ostalih roparic manjšega kalibra...tam do 1 kg...po primerku.....

Vendar sedaj ne bom pisal okomadih in kilogramih.....bilo pa je vsak dan kar nekaj ulova.....

Sema vesel, ker sem v Kukljici srečal Mileta.

l.p. B9
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Sep 26, 2011 12:29

To se lovi na sabiki in torpedo, z umetno ribico gre prepočasi. :wink:

Glede skeinfisha, jaz lovim z hitrostjo cca 5vozlov, če ne zagrabijo iglice na rumenega, jih enostavno ni in je škoda časa, drugače skeinfish deluje vedno.

Ne vem zakaj se kapitalni ulov ne bi štel v kvoto, seveda se šteje. Ulovite lahko skupaj 4.99kg + kapitalc. Vendar če ste prvo ulovili 5+ kapitalca, morate takoj prekiniti ribolov, ker ste presegli kvoto 5kg. Lahko pa ulovite 4.99kg kapitalca in še enega kapitalca poljubne teže, le da je vrstni red ulova pravilen.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Okt 03, 2011 10:54

Se moja izkusnja od tega vikenda...

Polno salp ujetih na trnek in ligenj velike od 15 do 23 cm...

Zanimivo kam gre zdajsnja mladina... :)

Edit: vse sem vrnil mati naravi... Lovil sem na en trnek z obtezitvojo na glavni vrvici

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost