Slovenska obala

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

POTAPI
Desetnik

Slovenska obala

OdgovorNapisal/-a POTAPI » Ne Okt 02, 2011 13:13

Zanima me ali se kdo ukvarja z ribolovom iz barke .Se pravi bi se dobli v pristanišču zjutraj zrihta karte vabo in gremo ven lovit za celi dan še po možnosti prenočišče ali brez prej pove kolko je cena in se zmenimo .L.P.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Okt 04, 2011 06:49

.

Že dva dni gledam tole sporočilo in ne vem kaj bi odpisal.

Vse kar si napisal uredim, ni težav, samo ......

Takole:

Na barko ne vzamem kar vsakega.
Ribolov je zabava, kvalitetno preživljanje prostega časa.
Priprava se začne doma, da se na barki samo izvaja, ne pa rešuje probleme z opremo. Itd, itd, itd.......

Ne poznam te, tvoje predstavitve o sebi kot ribiču ne vidim, da bi mi pa nekdo za nekaj EUR-ov celi dan po glavi s***, si pa ne predstavljam. Še kar nekaj tega je, da se pa zmenit.
Kar se pa cene tiče je tako.
Iz Lj do morja je že nekaj stroškov, barka ponavadi tudi nekaj popije, karta je na dan 7 EUR-ov-jaz imam letno, vabe niso zastonj, .....

En takle izletek izpod 70 EUR-ov težko izpelješ. Deljeno s temi ali štirimi še nekako gre , za eno os . pa ????????

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 04, 2011 08:10

A svojega časa pa nisi računal pajer1? Že skoraj vsak obrtnik računa 10€ na uro, ti bi pa cel dan nekoga gostil na barki samo za stroške prevoza, karte, vab in goriva? Razen tega stane samo najem čolna vsaj 100€/dan...
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Okt 04, 2011 09:42

brane40 napisal/-a:A svojega časa pa nisi računal pajer1? Že skoraj vsak obrtnik računa 10€ na uro, ti bi pa cel dan nekoga gostil na barki samo za stroške prevoza, karte, vab in goriva? Razen tega stane samo najem čolna vsaj 100€/dan...

Ma , s tem sem samo stroške ocenil, če grem sam v lastni režiji.

To so samo dejanski stroški. Izpod ne gre, lahko samo več, če greš na bolj oddaljeno lokacijo.

Saj veš tisto, dam za bencin, ti pa pelji.
Natoči si bencin v lavor pa se pelji, če gre.

Tudi sto delovnih ur se hitro nabere in moraš opravit servis, ki vsebuje dvig, spust, dan dopusta, in še enih 400 "ojrov" za materjal in delo itd.

Ponavadi je zelo umestno vprašanje, da se vloge zamenjajo in vprašaš:
Za koliko bi me peljal, če bi jaz potreboval tako uslugo.

POTAPI, da se razumemo, ni to noben napad nate in tvoje želje.
Namen mojega pisanja je samo obelodanit dejansko stanje .

Če se bo debata razvijala naprej, prosim vse, da komentarje pišete brez nepotrebnih frustracij in nadutosti.

LP

ps

Sem pa za marsikatero sodelovanje v obojestransko korist.

.
pajer 1

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 04, 2011 09:55

Sploh nisem mislil bit nadut pajer1, ampak samo poudarit kar si deloma že sam napisal... stroški barke so izredno visoki, zato tudi najem ne more biti poceni... da ne govorimo o tem, da v paketu nudiš tudi svoje znanje, ki ni ravno zanemarljivo :wink:
Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

Re: Slovenska obala

OdgovorNapisal/-a clipper » To Okt 04, 2011 10:05

POTAPI napisal/-a:Zanima me ali se kdo ukvarja z ribolovom iz barke .Se pravi bi se dobli v pristanišču zjutraj zrihta karte vabo in gremo ven lovit za celi dan še po možnosti prenočišče ali brez prej pove kolko je cena in se zmenimo .L.P.

Če te zanima me lahko pokličeš :wink:
Semper Fidelis
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Okt 04, 2011 10:05

pajer1, kako pa si prišel do letne karte? verjetno si mislil hrvaško?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Okt 04, 2011 10:20

Je mislil kar slovensko... :)
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Okt 04, 2011 10:57

rider666 napisal/-a:pajer1, kako pa si prišel do letne karte? verjetno si mislil hrvaško?

Zakaj pa bi to bil problem????
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Okt 04, 2011 11:07

Mislil sem letno karto za hrvaške vode, kolikor je meni znano tujec v tem primeru slovenec ne more nabavit letne karte!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Okt 04, 2011 14:04

rider666 napisal/-a:Mislil sem letno karto za hrvaške vode, kolikor je meni znano tujec v tem primeru slovenec ne more nabavit letne karte!

Lahko jo ima tudi Slovenec, tujec, s stalnim prebivališčem na Hrvaškem. To slednje je pogoj za letno ribolovno dovolilnico, pa odkoder prihajaš. Se pravi hrvaška osebna izkaznica.

LP

.
pajer 1

Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » To Okt 04, 2011 14:17

ja debata je sila zanimiva, je pa skorajda ni lučice ki ne bi imela kakšnega ribiča z barko ki to ponudi.

cene so pa ..., mene je minilo, si bom pa verjetno vseeno enkrat nekoč ko bom velik in bogat kaj v tem smislu privoščil

v umagu sem povprašal pa bi se dalo skozi prste zmenit za 80-100 ojrov za lov na ''malo ribo'' arbune..., al pa na plavo ribo..., karta vabe kaj za popit pa kaj za pomalicat...; seveda če gre par ribičev torej 3-4

če pa govorimo o big game, to pa je druga pesem

glede kart poznam gospoda ki je imel letno karto ki mu jo je zrihtal lučki kapetan (pustmo kateri) ima začasno HR bivališče, ga je pa fejst koštalo ko ga je pregledala in ustavila PU- ribarska inspekcija, seveda ni povedal kako je do karte prišel.

se pa z marsikom strinjam, ribolov ni samo ribolov in sem mnenja da se trikrat premisli preden se koga na barko vzame,

mam pa občutek da je velika večina s foruma za kaj takega več kot primerna, zanos zadovoljiv (glih prov čuknjeni), znanja dovolj pa ne preveč, navihani tud dost

nas pa vse mal cajt hebe mam občutek
mirno morje in LP Friški
Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » To Okt 04, 2011 14:25

Pajer, a ni tudi državljanstvo pogoj?? za letno karto na HR??
mirno morje in LP Friški
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Okt 04, 2011 15:25

ne ni, stalno prebivalisce zadostuje...

To pise jasno v zakonu
"Godišnje dozvole izdaju se hrvatskim državljanima i stranim državljanima sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Mogu se nabaviti u područnim jedinicama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te ovlaštenika za prodaju.

Za godišnje dozvole određene su cijene:

100,00 kuna za osobe do 18. godina starosti, hrvatske ratne vojne invalide Domovinskog rata, umirovljenike i osobe koje su navršile 60 godina života.
500,00 kuna za osobe od 19 do 59 godina života"
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Okt 04, 2011 15:36

mamaMicka napisal/-a:ne ni, stalno prebivalisce zadostuje...

To pise jasno v zakonu
"Godišnje dozvole izdaju se hrvatskim državljanima i stranim državljanima sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Mogu se nabaviti u područnim jedinicama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te ovlaštenika za prodaju.

Za godišnje dozvole određene su cijene:

100,00 kuna za osobe do 18. godina starosti, hrvatske ratne vojne invalide Domovinskog rata, umirovljenike i osobe koje su navršile 60 godina života.
500,00 kuna za osobe od 19 do 59 godina života"

Tema je Slovenska obala!

Dovolj je obdelano že v drugih temah.

Uporabite funkcijo išči !

lp

.
pajer 1

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost