OdgovorNapisal/-a Gaso » Ne Sep 23, 2012 22:23
Tudi na mojem področju, so mreže praktično vsak drug dan na pozicijah odvisno od vremena in to celo leto na pozicijah kjer lovim, vendar je rib kljub temu še vedno dovolj, če se lovi ob pravem času na pravi poziciji, če se lovi v oseki ni kaj pametnega za pričakovati enako je tudi z zobatci. Na mrežo ga tako ali tako redko ulovijo, bolj me moti da ne morem panulati na tem področju kjer so mreže.
Če koča ulovi zobatce, je to velika slučajnost, ker na takih terenih kjer so običajno zobatci, nihče ne bo vlekel kočarice, ker bo zapel in uničil mrežo v parih minutah.
100kg zobatcev pa ni neka pretirana številka, če bi bilo samo to, bi bil jaz vesel, vendar je veliko bolj problematičen ludar, kjer se govori o tonah zobatcev, ne pa 100kg. 100kg, je 20 normalnih zobatcev, kar ni nič. Zobatcev je še vedno dosti. Večji problem je da ne poznate točnih pozicij in lovite ob napačnem času, ko se ribe ne prehranjujejo. Največ je vredno poznavanje lokalnega terena in kako se ribe gibljejo ter prehranjujejo na konkretnem terenu.