dehidrirani črvi

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

nosiesta
Poročnik bojne ladje
Kraj: MB - okolica

dehidrirani črvi

OdgovorNapisal/-a nosiesta » Če Nov 07, 2013 19:20

Dobijo se taki posušeni črvi, jih daš potem čez noč v vodo, se napijejo in nabreknejo.
Bojda reč deluje presenetljivo dobro.
Je kdo že zbral kake izkušnje?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Nov 07, 2013 19:56

.

Daj kaj več podatkov, da lahko debatiramo.
Kje se jih dobi? Kako je pakirano? Itd...

Vem pa, čeprav teh črvov ne poznam, da je še na naravno vabo potrebno še vse kaj drugega kot samo vaba, da je kaj uspeha.

No, sem dojemljiv za novitete, pa se pustim presenetiti.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
gregasom
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gregasom » Če Nov 07, 2013 21:42

Verjetno imaš v mislih proizvajalca Dynabait (vpiši v google). Imajo spletno stran in tudi video imaš na Youtube.

Naj bi bile 100% naravne, obdelane vabe po posebnem postopku, tako da pri obdelavi naj nebi izgubile naravnih sokov.

Jaz sem bil sprva skeptičen (glede na to, da so klasično konzervirane vabe namočene v vodi - nikoli niso obnesle), medtem ko so meni te veliko bolje delovale.
Iz čistega firbca sem kupil 4 različne varijante in jih malo testiral in bil kar zadovoljen, lovil sem pa predvsem šparide.

Vabe je potrebno namakat nekaj minut, odvisno katere. Bolj dolgo kot jo namakaš, mehkejša je in zato manj žilava in jo riba hitreje sname iz trnka. Najbolje od 3 do 5 min.

Najbolj skeptičen sem pa bil na Dynabait bibija, saj po logiki bi naj bibi delal le živ in takrat ko veselo spušča svoje sokove...a sem imel kar nekaj prijemov tudi na to.

Vabe vsekakor niso primerljive z živimi, so pa vsekakor soliden nadomestek, če nimaš kaj drugega pri roki. Jaz jih imam vedno v torbi in če ni boljše vabe poskusim tudi s tem.

Pakirano všečno, vzameš ven po komadih, cena sprejemljiva in ni pacanja in skrbi z hranjenjem v hladilnikih...skratka ok!

lp
gregasom
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gregasom » Če Nov 07, 2013 21:44

aja pa, Pajer to ni za tebe, ti imaš svojo top vabo, razen za pozimi morda, da si ne močiš neoprena:)

lp
nosiesta
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nosiesta » So Nov 09, 2013 07:50

No, tele dela DEGA. Črve in bibije. Dobiš jih v vrečkah po cca 15 črvov. Posušeni črve pač...

Pravi pa takole:
Dehidrirani morski črvi so super vaba za ribolov na morju. Črve enostavno namakajte 10-40min v vodi - tako pridobijo velikost in kompaktnost.

Vmes sem že govoril z možakom, ki je imel dobre rezultate z njimi, so se ribe menda kar steple. So pa relativno dragi - nekaj čez 7EUR vrečkica, venda pa imaš vabo lahko vedno dobesedno v žepu.

Bom preizkusil in poročam. Menim, da bo fino za kake arbune, ipd... Za talni ribolov pač.
nosiesta
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nosiesta » So Nov 09, 2013 07:53

Slika
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Nov 09, 2013 08:37

Eni jih imenujejo tudi koreanerji. Sam sem nekajkrat lovil na njih, rezultat, nekaj ribonov, šparov, ovčic. Vendar nič večjega. Je pa res praktično, kljub visoki ceni, saj jih imaš lahko vedno na razpolago.

Napaka katero se lahko naredi, kot sem jo jaz, je da jih namakamo v sladki vodi. Postanejo premehki in hitro razpadejo.

LP
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Nov 09, 2013 09:53

nosiesta napisal/-a:Slika

Po sliki sodeč je to črv COREANO, jaz jih včasih kupim sveže, ko ne dobim bibijev, so pa tudi v redu za orade, posušenih pa še nisem probal.
nosiesta
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nosiesta » So Nov 09, 2013 11:35

Slika

To so pa drugi...
zuzek

OdgovorNapisal/-a zuzek » Če Jun 05, 2014 17:20

kaj predlagate

a je bolje pred ribolovom črva namakat ali lahko tudi doma namakam
pa potem je v posodici brez vode obstojen, se ne posuši?

ali pa ga mam v vrečki

lovil bom drobiž, najraje bi da bi bil čimbolj obstojen

lp
trnek
Desetnik

OdgovorNapisal/-a trnek » Če Avg 21, 2014 09:58

Letos sprobal te črve. Pripraviš jih tako, da jih daš nekaj v vodo (zadostuje manjša posoda,recimo od margarine Rame).Čez cca 30 minut vidiš, da so v naravni velikost. Če ti jih med ribolovom zmanjkuje, jih ponovno nekaj vržeš v posodo in bodo v 30 minutah pripravljeni za ribolov. Za namakanje je najboljša morska voda.

Moram še napiasat, da s temi črvi nisem ujel čisto nič. Ne trdim, da niso dobri, oz. da so slabi, mogoče sem vstrajal premalo. Z njimi lovil le dvakrat.

Lp
zuzek

OdgovorNapisal/-a zuzek » Če Avg 21, 2014 20:42

meni je prijela velika bukva

dobro je dat še malo soli
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Avg 22, 2014 12:26

Potrebno je dodati vegeto .
FISHING & SAILING IS LIFE

Kdo je na strani