Površinska panula z iglico

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Spin123
Kapitan bojne ladje

Površinska panula z iglico

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Sr Avg 27, 2014 21:14

A prakticira kdo to?
Sem danes namreč zelel poizkusiyi ujeti kaksnos trelko ali mogoce celo lico. Zacel sem z vleko prejice in uro in pol brez iglice nato pa mi je ratalo eno ujet, takoj na trnke in pocasa zacnem vleci ob obali. Ni bilo 5min in kar naenkrat zapoje rola...bremzo sem imel precej na trdo ceprav sem prebral da je potrebno laks spustiti da se ribe zapne, pa sem si mislil jebeš to bom dal na trdo da se bo zapela po moji logiki....vlece kaksnih 15-20sekund nato pa popusti..izvlecem iglico in ima zlomljena usta ter poznajo se sledi zob.
Slika

Popoldne ponovim vajo in ujamem skupaj 3 iglice, z eno sm probal malo pod povrsino z 80gr svincem pa sem jo zapel in je poginila, dam novo gor brez svinca eno pa izpustim, kao dobra karma. Vlecem kaksnih 15minut in tokrats em nastimal da se rola zacne odvijat ob prijemu....naenkrat se zacne rola odvijat, vzamem iz drzala in zategnem, opa vidim strelko ki se ze mece iz vode...jo privijem do colna in se parkrat skoci, jaz ze odprem skrinjo in pripravim gaf nato pa se enkrat skoci, vmes miga z glavo in prereže flurocarbon 0,70 kot za salo...ni bila kaj posebno velika, ampak tak okoli 1,5kg, me je pa vseeno posteno razpi..

Jutri mam se en dan in zajla je ze pripravljena, upam da ulov tokrat bo :evil:
bostjan9
Admiral

panula

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Če Avg 28, 2014 07:20

Ali imaš na 3 trneke....

Tam pri glavi me malo moti laks....Ali namestiš gumijasti požirek preko laksa in kluna, da iglica lepo plava, da se ne vrti okoli svoje osi ?
solatko
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a solatko » Če Avg 28, 2014 08:02

Na zajlo ne bo nic.Strelka jo vidi.
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Če Avg 28, 2014 08:56

Bostjan da.

Ja nevem s cim pa naj poizkusim? Laks bi tudi ce bi bil debelejsi lahko pregriznila pomoje...

Saj zajla bo ob iglici potem naprej pa fc
LUNA557
Kontraadmiral
Kraj: Soline

OdgovorNapisal/-a LUNA557 » Če Avg 28, 2014 09:20

Poskusi z kako pleteno vrvicoa ali kevlarsko vrvico nekateri jo uporabljajo za lov ščuke,smuca...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Avg 29, 2014 00:27

Imel si smolo da si nasel tako pozresno ribo. Ko se trnek zapici v trebuhu je malo moznosti da bo riba na barki. Ce ti ta vez deluje se ga drzi. Ce se ti pa ponavlja daj dva trnka ali pa zapni tretjega visje. Jaz na sliki nikjer ne vidim kako zapnes iglo zato govorim na pamet.

Edit: bremze vseeno ne smes imeti prevec odvite, ker riba se lazje pozre trnek. Moj povzetek je da se drzi tega veza ce deluje. Igraj se z tretjim trnkom in zavoro.
Kar nae krat bos ugotovil da imas presvoh palico :D
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Pe Avg 29, 2014 01:45

Žal sem sedaj že doma in preden naslednic poizkusim bo minilo kar nekaj časa...

Sem pa danes poizkusil z zajlo ampak z dvema trnkoma ker na prvemu ki sem zeleld a je drsni ni sla zajla cez oko in sem zato uporabil nekaj tistih'valjckov' (za plovec) za pritrditev kljuna na laks, zadaj pa se 1 pomicni in zadnji fiksni trnk. Zadnji trnk sem zapicil nekje ob robu spodaj pri peraji in pa drugega pri spodnjih plavutih.
Picim na iglice in evo ga danes po 15minutah prvi griz, iglica ze na trnkih. Furam kaksno uro in 3x preverim iglico seveda vse vredu nobene trave ali smeti na njej... Nato pa kaksne pol ure nisem nic gledal. Malo me je ze bolel hrbet kos em tako bocno sedel na colnu pa sem se zato obrnil naprej in lepo usedel nazaj pa nisem gledal. Seveda imam neko novo rolo in je cisto tiho ko se odvija laks pa se motor je glasen. Pridem do tam ko sem mislil povleci panulo in potegnem ven in iglice ni vec gori, ostala samo trnka :x bi rekel da je nekaj bilo in je snelo jo dol ko jaz nisem bil pozoren. Tiste gumice namrec dobro drzijo kljun(potem pri naslednji iglico pozre kljun pa ostane :lol: ...pa se 2 trnka..nevem no)....
Imel sem se pol ure casa in sem za salo potegnil volnico in po 2eh minutah iglica in jo hitro pripravim in se malo povlecem, vozil sem malo hitreje ker sem zelel cim vec precesati. Ni bilo 10min in se rola zacne odvijati, zaprem zavoro in zategnem. Parkrat skoci nato pa plava proti meni in ko pride do colna sledi ponovno skakanje... Bila je najvecja iglica kar sem jo ujel v teh 2ehd nevih, ujeta riba pa najmanjsa do zdaj :( pa dobro, bolje kot nic ,s em vsaj dobil tolazilno nagrado :)
Strelka 570g
Slika

Na istem mestu sem prvi dan pred 10dnevi ujel strelko z panulo na povrsinsko vabo, po tem sem se veliko vlekel umetne vabe in ni bilo nič razen male ribe...ocitno je vseeno velika razlika med zivo iglico in umetno vabo.
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Pe Avg 29, 2014 02:23

mamaMicka napisal/-a:Imel si smolo da si nasel tako pozresno ribo. Ko se trnek zapici v trebuhu je malo moznosti da bo riba na barki. Ce ti ta vez deluje se ga drzi. Ce se ti pa ponavlja daj dva trnka ali pa zapni tretjega visje. Jaz na sliki nikjer ne vidim kako zapnes iglo zato govorim na pamet.

Edit: bremze vseeno ne smes imeti prevec odvite, ker riba se lazje pozre trnek. Moj povzetek je da se drzi tega veza ce deluje. Igraj se z tretjim trnkom in zavoro.
Kar nae krat bos ugotovil da imas presvoh palico :D

Ja bremzo sem nastimal cisto na prosto skoraj ,zato da se nebi ponovila ista pesem ko je iglico le drzalo, jo je pa zato pogoltnilo in precvikalo laks... Kolega pravi da glede na odtise zob ni bila velika riba ampa nevem ker sem imel bremzo na zelo trdo in je odvijalo konstanto v laganem tempu dokler ni izpustilo iglice.
batana
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a batana » Pe Avg 29, 2014 08:48

zanimivo :)

čestitke za ulov..
kje pa loviš ? slo ali hr ?
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Avg 29, 2014 08:57

batana napisal/-a:zanimivo :)

čestitke za ulov..
kje pa loviš ? slo ali hr ?

Kako to misliš slo? (z iglo?)

K
batana
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a batana » Pe Avg 29, 2014 09:20

Mislil sem če je ulov iz našega morja (SLO morja) ali lovi na Hrvaškem...

lp
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Pe Avg 29, 2014 11:06

Hrvaška
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Avg 29, 2014 12:18

batana napisal/-a:Mislil sem če je ulov iz našega morja (SLO morja) ali lovi na Hrvaškem...

lp

V slo je prepovedano loviti z živo vabo!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost