Panula za zobatce

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Okt 16, 2014 16:05

peter6i, po pečici gledano ima cca 4kg neočiščen, malo več kot sem ocenil, saj si moral odrezati tudi glavo, drugič pa pridi do mene, pa ti posodim vago, pri pekarni zadnja hiša. :wink:
Imam digitalno vago na kavel in je točna.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Okt 16, 2014 20:48

Gaso napisal/-a:peter6i, po pečici gledano ima cca 4kg neočiščen, malo več kot sem ocenil, saj si moral odrezati tudi glavo, drugič pa pridi do mene, pa ti posodim vago, pri pekarni zadnja hiša. :wink:

Prav! se bom oglasil
padunkl
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a padunkl » Če Okt 16, 2014 21:06

peterv6i napisal/-a:
Gaso napisal/-a:peter6i, po pečici gledano ima cca 4kg neočiščen, malo več kot sem ocenil, saj si moral odrezati tudi glavo, drugič pa pridi do mene, pa ti posodim vago, pri pekarni zadnja hiša. :wink:

Prav! se bom oglasil

peter, tole si nabavi za dobrih 5 EUR:
http://www.dx.com/p/1-5-lcd-double-prec ... -max-35716

jaz jo imam in sem zadovoljen.
čeprav moram priznati, da letos na ašti ni bilo takih komadov, da bi jih tehtal :-(
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Okt 16, 2014 22:40

Ja te vage kitajske na cager niso zanesljive .... ;)
Slika

Si bom nabavil eno digitalno ja.. čeprav mi je vseeno koliko tehta.. važno da je druščina zadovoljna ko sedi za mizo se naje in se spije kaj dobrega.. to mi je največje zadoščenje..
[/img]
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Okt 17, 2014 11:15

Neverjetni stručkoti. Na gram ti ocenijo težo ribe na SLIKI. Potrebujejo samo plastenko in-ali pečico :lol: In se potem s tem obremenjujejo, ali je sosedova riba resnično tako velika.

Peterv6i, lepo si napisal pod sliko, da je važno da si ga dobil in to zelo lepega, in da je bila druščina in ti zadovoljna ob bogati mizi. Kaj pa drugega šteje. Deset dekagramov gor ali dol.

lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Okt 17, 2014 11:45

Če drugega ne se bomo vsaj o tehtnicah razpisali. Tudi jaz imam eno podobno kot ti, pa ni najbolj točna zato sem nabavil drugo, ta je od Rapale in sem zadovoljen, za manjše ribe do 20kg je OK. Vseeno pa tudi če boš imel vago, se oglasi pri meni na pir v vsakem primeru, zdaj ko si prešel med panulaše. :lol:

Slika

marenostrum, lahko je tebi, ko nimaš kaj vagati in nimaš teh problemov, katera vaga je bolj točna mi se pa moramo s tem ubadati. :lol:
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Okt 17, 2014 11:57

E moj gaso. Žalostni so taki kateri morajo točno vagat. Torej niso veseli zaradi ulova, ampak so veseli da v družbi kaj pokažejo. Če že kaj drugega nimajo za pokazat. Recimo vodit kat pameten pogovor in pokazat zmošnost, da poslušamo mnenja drugih, premislit in o tem debatirat. Če držimo samo predavanja, negiramo mišljenje drugih in podobno, nam res preostane samo hvala z fotografijami. Pa če so objekti na fotkah naši ali od drugih.
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Okt 17, 2014 12:03

Eni moramo vagati :wink:
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Pe Okt 17, 2014 13:21

Evo danes sem naroču eno iz hongkonga.. bo prišla prav za tehtat ribe, oljke, krompir.. karkoli :)

http://www.ebay.com/itm/Hanging-Scale-5 ... 1264069452?

čeprav se mi zdi, da bo šla prej po gobe ko bom spet kaj ujel... :) pa tudi prav..
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Pe Okt 17, 2014 13:22

Gaso napisal/-a:Vseeno pa tudi če boš imel vago, se oglasi pri meni na pir v vsakem primeru, zdaj ko si prešel med panulaše. :lol:

Bom.. ampak srčno upam da se vrnem v podvodni ribolov.. Opraviti moram še nekatere teste in potem se vrnem v podmorje....
Panula bo bolj tako za relaks ker ne veš kaj te čaka na drugi strani..
Pri podvodnem ribolovu pa vidiš kdo se ti vrti pred masko.. čeprav je zobatca veliko težje ujeti na puško kot na panulo (po izkušnjah)..
Imajo pa dneve ko priletijo ko blentavi čisto pred puško..
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Pe Okt 17, 2014 13:54

Da nadaljujemo temo o tej božji panuli v konstruktivni smeri me zanima če je že kdo probal namesto uteži obesit verigo..
Namreč na internetu sem zasledil, da nekateri obtežijo panulo z verigo (ketno).. Veriga se ne zapenja po dnu.. po drugi strani pa naj bi z "vibracijami" na nek način "motivira/zrajca" ribo, ki je zraven..

Recimo pri podvodnem ribolovu ko čakaš na ribo in če z usti / grlom ustvariš zvok, se riba na te zvoke odziva.. še posebej "teritorialna riba" kot je brancin in zobatec.. Podvodni lovci temu rečemo da "kličemo ribo"..

Sistem z verigo sem videl tukaj:
https://www.youtube.com/watch?v=yqYY37ld8kE
(na 6:09) razlaga...
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » So Okt 25, 2014 15:56

Na kakšni globini pa je sedaj približno termoklim oz. po kateri globini bi se najbolj splačalo potegniti panulo?
Grem naslendji teden pa bom malo probal na iglico, če mi pa uspe ujeti kakšnega lignja pa bom še to poizkusil.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Okt 28, 2014 00:02

Čisto odvisno od terena, jaz celo leto lovim na cca 18-25m in se ne oziram na termoklime, globje je pri meni pesek, mulj itd...., odvisno kje loviš.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Pe Nov 21, 2014 09:35

Spin123 napisal/-a:Na kakšni globini pa je sedaj približno termoklim oz. po kateri globini bi se najbolj splačalo potegniti panulo?

Termoklin je odvisen od terena in lokacije. Ni povsod na enaki višini..
Odvisen je tudi od letnega časa in vremena..
Se pa panulaši večinoma na to ne zanašajo.. pri podvodnem ribolovu pa je to ključen podatek..

http://zubatac.freeforums.org/mjenjaju- ... 04-15.html

(beri pod temperatura)
http://www.podvodni.hr/ribolov/udicaren ... -lovi-ribu
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Mar 19, 2015 22:55

Danes sem gledal en grški video, kjer pravi možakar, da se je med vleko panule dobro tudi občasno zaustaviti in da je takrat še največja šansa da vabo zagrabi riba.. To si razlaga s tem, da v kolikor je vaba konstanstno v pogonu jo riba lahko dlje časa spremlja preden jo zagrabi..

28:26 in pa na 33:00
https://www.youtube.com/watch?v=qheN8kgLlfo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost