Lov iglice z prejico

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Spin123
Kapitan bojne ladje

Lov iglice z prejico

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Sr Jul 02, 2014 12:47

Nikakor mi ne uspe uloviti iglice na prejico....sem imel ze sigurno 25grizov pa nisem uspel niti enw iglice spraviti na suho...sedaj pa nevem ali to niso iglice ali pa jaz delam kaj narobe.

Kaj naj bi bilo treba narediti ob grizu..... popustiti laks da se zaplete, zategniti, samo vleci,....?

Imam tisto skeinfish rumeno prejico in nazadnje ko sem lovil iglico sem jo vedno dobil v prvem poizkusu, sedaj pa niakakor.....
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: Lov iglice z prejico

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Jul 02, 2014 14:02

Spin123 napisal/-a:Nikakor mi ne uspe uloviti iglice na prejico....sem imel ze sigurno 25grizov pa nisem uspel niti enw iglice spraviti na suho...sedaj pa nevem ali to niso iglice ali pa jaz delam kaj narobe.

Kaj naj bi bilo treba narediti ob grizu..... popustiti laks da se zaplete, zategniti, samo vleci,....?

Imam tisto skeinfish rumeno prejico in nazadnje ko sem lovil iglico sem jo vedno dobil v prvem poizkusu, sedaj pa niakakor.....

Pa si vprašal ženo, zakaj se ti to dogaja? Ribiška je težka, veš!

Ponavadi imajo naše boljše polovice na vsako vprašanje, dilemo, probleme, itd odgovor.

Slika
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Jul 02, 2014 20:48

ker je šel moderator v svoji temi OT ti bom poskusil jaz pomagati, kolikor se mi pač da znanje.

Skoraj sigurno bi položil stavo na to, da vlečeš prejo prepočasi. Če ni prepočasi je pa prehitro. To bi verjetno lahko bil razlog.

V kolikor imaš res original skeinfish je z prejico vse v redu. Če si probaval le z eno poskusi z drugo. "ponaredki" prejic so nekateri slabši, kot bi vlekel kamen po morju.

Ko igla prime ne narediš nič. Če zagrabi se itak tako zaplete, da imaš še sam potem nekaj dela, da jo daš dol. Torej, ko je na palici jo le izvlečeš. Predvsem nič ne cukaš.

Jaz sicer ne vem zakaj sem vedno igle lovil na baitruner rolo in bait zavoro sem imel toliko zategnjeno, da je ob grizu igle malo popustila, pač toliko, da sem slišal, da je nekaj gor.

To probaj, drugače pa le vztrajno. Ribiška je čudna in težka!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Sr Jul 02, 2014 21:29

Pomoje ti ne štima hitrost,<Če me spomin ne vara sem sam lovil igle okoli 3,5 knts ,ko je prijela smo jo pa v čolnu komaj odpletli iz skinfisha.Največ sem ujel na rumeno.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Jul 03, 2014 10:03

mene so zafrkavali mali gofiči.. Nonstop mi je cukalo in nikakor nisem uspel ujeti ribe.. potem ko sem volnico vlekel proti čolnu sem videl da so zadaj plavali mali gofiči (govorim taki od 30-50 dag)..
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Jul 03, 2014 10:03

mene so zafrkavali mali gofiči.. Nonstop mi je cukalo in nikakor nisem uspel ujeti ribe.. potem ko sem volnico vlekel proti čolnu sem videl da so zadaj plavali mali gofiči (govorim taki od 30-50 dag)..
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Če Jul 03, 2014 12:47

ja, treba je vedeti, da niso igle edine, ki skočijo na prejico.
ta sitacija, ko skoz grize in se nič ne zapne, je po mojem mnenju ravno to - ne grizejo iglice ampak vse drugo (od gofičev, ušat pa do pirk :)).
Spin123
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Spin123 » Po Jul 07, 2014 12:42

Očitno niso bile igle...sem peljal mimo območja kjer vem da jih je veliko in sem jih ulovil ob prvem grizu...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Jul 07, 2014 13:07

Je smiselno skrit v prejico en trnek za ušate...?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jul 07, 2014 18:28

z ušate je sabiki vrhunska stvar...

Če nočeš biti v prekršku ga moraš zmanjšati, vendar pade efekt
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » So Jan 03, 2015 16:32

Evo tle sem dal en posnetek..
to sva s hčerko lovila v jeseni pri bivši ladjedelnici..

https://www.youtube.com/watch?v=JOoVxBBBqSE
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Ne Jan 04, 2015 09:49

Pozdravljen,
kot so ti že nekateri predhodniki napisali - najverjetneje grizi niso bili od igel. Nam pogosto grizejo ušate. Drugače pa lahko panulaš na eni strani s prejico, na drugi pa npr. pins minow (za ušate) pa se nekaj že prime... Pomembno je tudi, da bremzo pri prejici popustiš do take mere, da se laks ob močnejšem cukanju samo po vodi odvija.

Veliko uspeha, lp
BOJA
Green to green or red to red, safely go ahead!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost