Pozdrav
Malo prej sem prišel domov.
Ribolov slab, kot pričakovano, res pa je, da sem se osredotočil bolj na orade, saj je za "bolentino" premalo globine. Lovil sem samo iz čolna.
Prvi dan popoldne sem takoj dobil 2 oradi, ena za drugo in imel še nekaj nerealiziranih prijemov. Sem mislil no ja, ne kaže tako slabo in kmalu bo zmanjkalo bibijev

Nato sem lovil še kar nekajkrat in čista nula (puakov,pirk in šparov ne štejem).
Naj povem, da je ribolov tukaj izjemno težek, tok se spreminja 4x na dan gor in dol. Zraven dodajo še valovi in mali gumenjak in te kar veselo obrača in premetava. Največ sem lovil do 6m globine, en dan sem pa šel tudi na globino (pod otok Ljubavi) na 22m in tudi le nekaj drobiža.
Da boste razumeli kakšen tok je običajen: ko se zasidraš in vržeš s tokom odnaša in prestavlja tudi 90gr svinec pikado z tako brzino, da je bilo treba dati baitruner role kar bolj na trdo, kar pa je seveda problem pri morebitnem prijemu, saj riba čuti upor.
Na mojo srečo sem se ob večerih zabaval vsaj z sipami. Teh se je pa nalovilo za kar nekaj kosil
Več dni vlekel tudi panulo za kakšnega brancina, probal tudi na lignje klasika in panula - nula. Tudi o plavi ribi ne duha, ne sluha.
Skratka zelo težek ribolov, v 8 dneh sem lovil 5-6 dni, ostalo vreme ni dopuščalo. Kot rečeno pa sem lovil izključno na usoljene bibije in voleke, kar je bilo ciljno za orado. Črva nisem imel, na lignja pa sami paoki...
Se je pa z razliko od mene spočil moj fishfinder, saj je v vseh teh dneh ribolova zapiskal mislim da 2x
Skratka, doživel to "njivo", morda bi še kdaj ponovil kakšno jesen, ne pa v tem času. Ok, bomo pa jedli sipe na nekaj novih receptov od prijaznih domačinov:)
lp