Trapula

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Avg 17, 2015 11:13

.

Jeba je s temi črvi, da boste vedeli.

Nekaj je presneto res. V Jadranu se nekaj spreminja. Prelov je naredil svoje. Vzgoja tun, pobira plavo ribo prekomerno. Prehranjevalna veriga se trga.
Dobremu opazovalcu podmorja, sploh starejšim, je jasno, da tako kot je bilo, ni več. Za lepega ribona-arbuna se moraš presneto potrudit. Info od dobrega podvodnega lovca, da na klasičnih lokacijah ni več rib, katere je srečeval več let, da misliti.
Vse tole kar pišem so pač razmišljanja, zakaj ne gre ribolov, črvolov, zakaj, ....
Na letošnjem dopustu v Dalmaciji nisem uspel ujet črva. Lokacije, kjer sem prejšnja leta izbiral katerega bom ujel , mi letos niso dale niti č od črva.
Molat, Iž, Dugi, .... kjer sem prejšnja leta imel črvov na izbiro, nič! Niti znakov, da je tam. Preplaval sem ogromno, gor-dol-gor-dol v vodi in nisem nastavil ene trapule. Zakaj nisem našel lukenj ne vem.
Enako se je dogajalo prijatelju. Ni bilo lukenj, ni bilo .....
Ali je to, ali je ono, vrag vedi.

Tako da, ne se preveč sekirat.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
gregasom
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a gregasom » Po Avg 17, 2015 11:35

pajer1, če se pa ti zdaj tole ne hecaš, potem pa zna res biti hudič! Ker če ti nisi ujel črva, potem je to res znak, da pa postaja nekaj hudo narobe?! :oops: Sem zdaj bolj pomirjen, po drugi strani pa hudičevo zaskrbljen!:evil:

O povedanih prelovih se strinjam, sami se bomo "zaciklali"! Škoda...res škoda, resnično upam, da bom svojemu otroku čez nekaj let, sploh lahko še kaj pokazal, ga naučil ali pa bodo takrat samo še prebirali forume, kako so/smo nekdaj lovili!

Ni predaje!
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Avg 17, 2015 21:11

Pajer: Prelov je naredil svoje.
Se strinjam. To mi je najbolj logična razlaga za vse, kar se dogaja na Jadranu v zvezi z življenjem pod vodo. Mislim, da je porušeno naravno ravnovesje in to krepko.
Po moje to prinesejo leta in leta "oranja" s kočami.
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Pe Avg 21, 2015 20:14

Krivi bodo pa seveda športni ribiči. Hrvaško razmišljanje pač.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Avg 22, 2015 08:54

Jaz nisem ribič, tako da me to, da se nič ne ujame, ne bi neposredno zadelo.

Tako se zdi na prvi pogled, ampak zares je zadeva najbrž še resnejša. Karkoli se je zgodilo, po mojem ni zadelo le za ribiče zanimivih rib, ampak - še posebej, če je zadelo tudi črve - še marsikaj drugega.

In tako zdaj v 'prehranski verigi' mogoče manjkajo tisti, ki so držali v ravnovesju. koliko se lahko namnoži kakih alg in če se to podre - ali se že je podrlo, verjetno sledijo zgodbe s takim in drugačnim cvetenjem morja.

Ker sem tudi v vodi, čim sem blizu nje, pa me to zadeva. Pa Cro turistično 'gospodarstvo' bo verjetno tudi, samo ne vem, če bo komu od tistih, ki bi v zvezi s tem moral/mogel kaj ukreniti, to jasno...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta