podvodna puška z 2 ali 1 gumico

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » To Mar 22, 2016 11:09

đoni napisal/-a:http://www.potapljajse.si/puske-za-potapljanje/artikel/846/podvodna-puska-voodoo-rail-open-pro-salvimar-potapljaska-oprema/

To pomeni da ta puška ni primerna za debelješe dve gumi.......
Sem seveda ustrelil v kamen ampak ne od blizu.......Paač ko sem ribo zgrešil je pušcica odletela kakšnih 5 m in zadela ob kamen......
Bom pa probal še novo puščico dat gor pa da vidim.....[/url]

Ni res...
Ta puška je čisto vredu..
Obstoječe elastike odstrani in zamenjaj z eno debelejšo cirkularno elastiko.. Dolžino elastike dobiš s preračunom recimo tako
Izmeriš dolžino od glave kjer je elastika to zatiča na puščici ali kljukice..
to razdaljo množiš * 2 in vseskupaj recimo deli z 3,2 (3,2 ti je faktor.. večji kot je krajša je elastika.. Če ti je elastika prešvoh odrežeš centimeter in ponovno zavežeš ogivo)..

Ali pa pokliči od eno od trgovin in sigurno imajo že narejene elastike za tvojo puško.. (ali pa ti jih tam zvežejo 5 minut dela)..
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » To Mar 22, 2016 11:19

Tle sem celo aplikacijo naredil:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.in2.solid

za preračun elastik...
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » To Mar 22, 2016 11:26

Nisem rekel da je puška slaba, samo 2 x 16 ti je po moje maksimum. Večina serijskih pušk ne zdrži dvojnih lastik tudi če jih tako reklamirajo. Izjema so lesene in karbonske puške, samo je tudi cena drugačna.
1 cirkular gor in to je to. Navodila koliko dolgo lastiko ti je dal pa že peter.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Mar 22, 2016 19:37

kr3mn1 napisal/-a:Kdo lahko kupi letno dovoljenje za rekreacijski in športni ribolov?
Letno dovoljenje lahko kupijo izključno osebe, ki na Hrvaškem imajo prijavljeno stalno prebivališče.

Res lepo...

cena tedenske ista kot celoletne, pri tem da z letno lahk se parangale do 100 trnkov meces, vrse itd...

No, tudi to se bo enkrat spremenilo. Vsaj upam.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta