OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Okt 25, 2016 06:45
.
Vabe!!!!????
Svetovat pri tem je hudič. Radi bi imeli dober prijem, dober ulov, ..... , kar tako, mal spotoma. No go!!
Pogled na to nam, vsaj meni, daje tako sliko. Poglejmo.
Saj ne da bi delal primerjave čez prst, pa vseeno. Za menoj je kar veliko kilometrine v lovljenju orade, pa se še zmeraj kaj novega naučim.
Ligenj, patagonski, je najboljša vaba za lov na ribone &co. Za orado je predrag. Načeloma orada ni malenkostna riba. Velik trnek, velika vaba je velika riba. To je oradolov.
Ko vzamemo patagonskega lignja je stvar sledeča.
Načeloma so manjši, sploh pa ne veliki. Ko ga očistimo, da dobimo samo "vreče", nas kilo lignjev pride preko 25EUR. Za ta denar dobimo kg bi-bi-jev ali skoraj tri črve, kar je neprimerljivo proti lignju z obale. Še več! Na lignje se "lepi" ves šrot, sploh če je poboljšan s sardelo. Palica se trese kot pijanček v deliriju. Ko pa neha trest je 100% prazen trnek. Pri lignju je ta čas do 5, 7 minut. In zopet moramo nabadat lignja, pa čez 5, 7 minut zopet, pa ...... Kilo lignjev porabiš v dveh urah kot nič. Kilo bi-bijev, dva črva, ne moreš. Pa še nekaj sem prepričan. Na lignja se ujamejo oradele, take do 30dkg. Orade pač ne, ali res izjemoma.
Vabe gredo , po mojem, takole!
Bi-bi in morski črv sta na vrhu seznama. Potem je nedvomno odlična vaba volek. Potem imamo školjke in rake. Morska kumara je za nočni ribolov odlična. Slana srdela, ali res popolnoma sveža.
Lignjev ni na tem seznamu.
Vse napisano velja za oradolov, ki pomeni!
Surfcast palice in primeren teren, ter čakat in čakat, da kraljica pride na njivo. Moramo vedeti, da orada nima lokacije ali doma. Njen življenski prostor je zelo razprostranjen. Stalno plava in išče za pod zob.
Pa še mnogo tega.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!