Lignjelov 2016-17

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Mar 20, 2017 21:45

Zmeraj je opcija, samo ne mi lakse vozljat :D Tyson, saj smo na zadnjem srečanju sedeli skupaj, pa sem ti povedal da dosti lovim. Samo vprašati je treba. Ravno za ta vikend se dogovarjam z dvema iz foruma za skupni ribolov (trenutno so sipe, pa kakšen ligenj, z ribami pa trenutno zelo slabo. V glavnem menule)
Tako da ni problema. Nekdo bo peljal enega, nekdo drugega, pa ne bomo rabili najeti trajekta :D
ramalak
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a ramalak » Po Mar 20, 2017 22:57

Pozdravljeni vsi skupaj. Kje se torej lahko vpišem na tečaj lignjelova? no, tudi jaz bi bil rad zraven če se me kdo usmili in me sprejme na krovu.
Verjetno bi bilo primerno določiti kak datum, štartno izhodišče, potrebne in nepotrebne rekvizite in opremo za prinesti s sabo...
Torej lastniki plovil na dan z besedo. Povejte vaše želje, zahteve, mi začetniki se prilagodimo v kolikor imamo željo.
P. S.: Upam da sem govoril v imenu večine začetnikov.

A kdo uporablja "downrigger"
ELAN666
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » To Mar 21, 2017 08:44

:) :) :) :) :oops: :oops: jaz z največjim veseljem v jeseni sedim tudi na blazini za napihnit .......vode mi lahko v vodi bingljajo ...... nič ne kompliciram.

moja oprema bo ; potrebno število greenpeacovih in komunističnih piksen, domača salama, domača klobasa , domač špeh (panceta ), domač kruh.......za drugo opremo bom skrb prepustil kapitanu plovila na katerem bom.....zdej da nekaj nabavljam ko sploh ne vem kaj treba, mislim da je brezveze in bom bolj v napoto s tistim laksom kot kaj drugega pa še dovolilnice nimam.

v glavnem za jeseni jaz sem poleg!!!
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Mar 21, 2017 08:49

Glede na klobase pa salame pa te zadeve, bi te jest že kr dons sabo uzeu :D
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 21, 2017 08:56

:lol: počakte malo, ko bom aleseo prodal in prišel do večje vas lahko vse vzamem na ribolov, morda pa bomo tudi splav vlekli za sabo :wink: :lol:
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Mar 21, 2017 09:19

:D
Kaj a za sedaj seznam odpade :?:
ELAN666
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » To Mar 21, 2017 10:27

klemen lahk že kar skleneva zavezo.......klobas in salam na tvojem plovilu ne bo manjkalo.......jih že danes dam na stran ker je do jeseni še daleč. Pivo pa ves čas prodajajo tako da se zanesem na proizvajalca laško in union :)
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Mar 21, 2017 10:34

ELAN666 napisal/-a:klemen lahk že kar skleneva zavezo.......klobas in salam na tvojem plovilu ne bo manjkalo.......jih že danes dam na stran ker je do jeseni še daleč. Pivo pa ves čas prodajajo tako da se zanesem na proizvajalca laško in union :)

Bomo nekaj skombinirali...barko mam, inštruktor pa se mi zdi, da tut vem kdo bo, če bo imel čas :D
Who
Praporščak
Kraj: TRŽIČ

Skupni ribolov

OdgovorNapisal/-a Who » To Mar 21, 2017 11:38

Eto da še sam dodam eno možnost katero smo z kolegi že preizkusili in se mi zdi da je v okviru prijetnega in ugodnega ribolova po dogovoru.
Na internetu obstaja stran :
http://seafishingslovenia.com/
Peter, lastnik čolna je v redu dečko in mislim, da ima tudi kar nekaj znanja, ki ga bo rad prenesel tako na začetnike kot ža bolj domače v ribolovu. Da se razumemo to ni reklamiranje ampak le ponudba pomoči vezana na želje po ribolovu, katero takšni brez lupinice teško izvedemo na našem morju.
Z moje strani lahko samo dodam, da toliko skuš kot smo jih ujeli ko nas je on peljal nanje nisem še nikoli ujel in sem se jih tisti dan res z užitkom nalovil in si kot radi rečemo res "udrl žilico"
Podatke imate na strani in preprosto se dogovorite z Petrom kdaj in kako pa je rešeno...tudi glede dnevne dovolilnice katero priskrbi lahko isto tudi on.
Mirno morje in uživajte...
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate
Kraj: Šempeter pri Gorici

OdgovorNapisal/-a Vege » Sr Mar 22, 2017 01:51

No pa pejmo lepo po vrsti z odgovori...
Kocka, a ima Alesjo RES točno tako navezo? :roll:
NOVI FOSIL, te jst povabim na barko, da vidiš na lastne oči koliko trave ujamem in koliko kalamarov na tisto mojo navezo... Še danes sem par urc vlekej panulo malo naprej od Sesljana proti Trstu in ujel dva kalamara- nič posebnega- nekaj pa je ukrivilo palico :) Tam kjer lovim, daleč na okoli ni niti sledu od trave. Na morskem dnu je le blato-ilovica, da se svinec kar prilepi, ko udari na dno. DTD pušča pa se pri hitrosti 1,5 do 2Nm potopi max. 30cm. Uporabljam namreč vse plavajoče pušče.
Daki, tebe bi pa prvega povabil s sabo, da mi pokažeš tisto tvojo tehniko z obešenim čuvajem.
Sicer pa gre lahko z mano kdor želi. Problem je le v tem, da se ne da' kar tako določit časa, ker je predvsem odvisno od vremena. Meni ni težko dopoldan pogledati vremensko napoved in popoldan že lovim, ker imam do barke 25min. vožnje. Da bi nekoga povabil iz Ljubljane n.pr. pa bi morala biti malo bolj stabilna vremenska napoved.
LP Vege
Hvali morje in drži se kopnega!
ELAN666
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » Sr Mar 22, 2017 14:01

ma tole organizirano seafishing mi nekako ne diši......komercializacija me nikjer ni nikoli zanimala ........raje če je treba plačam človeku ki se ne ukvarja profesionalno s tem. Ne znam razložiti zakaj .......

jaz sem bolj za sproščeno..........po domače.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Mar 22, 2017 22:18

Vege napisal/-a:No pa pejmo lepo po vrsti z odgovori...
Kocka, a ima Alesjo RES točno tako navezo? :roll:
NOVI FOSIL, te jst povabim na barko
Daki, tebe bi pa prvega povabil s sabo, da mi pokažeš tisto tvojo tehniko z obešenim čuvajem.
Da bi nekoga povabil iz Ljubljane n.pr. pa bi morala biti malo bolj stabilna vremenska napoved.

:D NF, dobra. Nekatere lignji zanimajo predvsem kot vaba. No, pa če imam informacije, da res sekajo.

Vege, Kocka je verjetno mislil, da spusti vse skupaj toliko in ne od čuvarja naprej.

Hvala za povabilo. Žal imam že toliko povabil, da še vseh obljubljenih od lanskega leta nisem izpolnil (imam kar slabo vest). Drugače pa sem ti napisal, da ko bom spet kaj lovil na vašem koncu, ti javim, pa se dobimo na vodi. Tista "moja tehnika" ni nič posebnega. Kot sem že napisal, na vrvici je zanka, nanjo zataknem sponko (lead clip), naprej tanjši laks (1-1,5m), čuvar, in to je to. Snameš pa v trenutku. Seveda ti bom ob priliki pokazal.

Kar se pa vremena tiče ne kompliciram, pa sem iz Ljubljane. Se z kolegi dogovorjamo že par dni prej, pred odhodom še zadnjič pogledam napoved in grem (predvsem hrvaška). Pa tudi 200 km+ v eno smer za dan ali dva, mi ne predstavlja nobenega problema. Gremo pa vedno ciljno na določeno ribo in ne kar nekaj. Zato pa imam v podpisu da je ribiška težka :D
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Mar 22, 2017 22:46

ELAN666 napisal/-a:ma tole organizirano seafishing mi nekako ne diši......komercializacija me nikjer ni nikoli zanimala ........raje če je treba plačam človeku ki se ne ukvarja profesionalno s tem. Ne znam razložiti zakaj .......

jaz sem bolj za sproščeno..........po domače.

Se čisto strinjam s tabo. Saj je vse super. Tip ima znanje, pokaže ti, poceni je, organizirano je...
Je pa čisto drugače, če te vzame s sabo nekdo iz foruma. Kot si napisal..........po domače.
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate
Kraj: Šempeter pri Gorici

OdgovorNapisal/-a Vege » Pe Mar 24, 2017 01:12

NOVI FOSIL, veš kako pravijo... Kdor z malim ni zadovoljen... :lol:
Bom raje povabil ELAN666 s sabo, k jst sm zadovoljen tudi z eno ali dvema tazelenima Laško, če pa je zraven še kšna salamca... pa še toliko bolje :D
Daki, ti pa res sporoči, ko boš na našem koncu, da me kej naučiš.
LP Vege
Hvali morje in drži se kopnega!
solatko
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a solatko » Pe Mar 24, 2017 07:51

No dobro lignjelovci.Temo panulanja lignjev ste kar dobro obdelali .
Lignji pa se lovijo tudi v driftu in na sidru . Zanima me kaksne kombinacije navez uporabljate pri temu nacina lignjelova ?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta