Kar nekaj smo se razpisali o dovolilnicah in podobno na tem mestu:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c&start=15
bouton
Poznam človeka (na lastne oči videl dovolilnico), ki jo je dobil na začasno bivališče. Verjetno je tudi v ribiških društvih podobno kot v kapetanijah, kjer vsak po svoje tolmači zakon...
Takole jaz vidim tole!
Dovolilnica je pač kos papirja, ki prenese marsikaj. Izpolni se jo na roko v dvojniku. Eden se zaplastificira, drugi pa se pošlje na ministrstvo, ki ga je izdalo, kot dokaz in evidenca. Dovolilnica je veljavna z osebnim dokumentom. Vsakemu nadzornemu organu je hitro jasno ali je vse po regulah.
Lahko vam postrežem s konkretnimi imeni in priimki HR in SLO državljanov, ki so bili polnopravno obsojeni zaradi izdajanja dovolilnic osebam, ki do tega niso bile upravičene.
Sam sem kar nekaj let tekmoval v ribolovnih disciplinah na morju in aktivno deloval v HR klubu. Bil tudi mentor in sodnik nižjim kategorijam U-14, U- 16, .....do U-21. Kar nekaj HR mladincem sem delil znanje in pravico in so danes v svetovnem vrhu. Tekmovali kot senior in junior na ekipnih tekmovanjih ter se imeli lepo in neznansko uživali. Takrat se je še dalo dobit letno skozi prste. Danes pa je to kaznivo dejanje. V našem klubu je bil kaznovan tajnik, ki je duša kluba, ter klub kot pravna oseba. Lastnik dovolilnice pa tudi z odvzemom in pogojno kaznijo. Bi se dalo še kaj napisat.
Tisti ki jo ima, pa do nje ni upravičen, naj bo pa tiho in naj je ne kaže naokoli, ker je ni dobil legalno.
LP
.
.