Ribiči ali ......???????

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Ribiči ali ......???????

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Avg 11, 2010 07:51

.

Osem ur vleči po dnu neselektivno mrežo in pri tem preorat dno, pobrat vse od mini organizmov do smeti in se imeti za ribiča je malce smešno. Mene s trnekom pa omejujejo do nezavesti, da ja ne bom "ogrozil in vznemiril" morskega življa. Za kozlat! Pa da se razumemo: To početje ni z eno ladjo. Povprečno počne to 500-800 (petsto-osemsto) ladij vsak dan. Fotka pod št. 31 pove vse, koliko časa bodo to še počeli.

http://www.siol.net/data/fotogalerije/s ... ibici.aspx

En hud, jezen, pozdrav
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Sr Avg 11, 2010 09:31

Ja pajer tako kot pravš takle mamo, mi trnkarji pa bomo zjebal cel jadran, malo morgen
mirno morje
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Sr Avg 11, 2010 09:37

Ja, poznamo nekaj takih... Eden je celo rekel, da če ne bi bilo njih, bi ribe na Jadranu po kopnem hodile :?
Green to green or red to red, safely go ahead!
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Sr Avg 11, 2010 09:53

Ja, pa podvodne lovce tudi tretirajo kot škodljivce, čeprav naredimo še manj škode kot trnkarji.

Razumi kdor more...

Saj, folk ne razmišlja nič:

Pred leti sem poslušal tri starejše možake, ki so v kafani (pardon - kavarnici) pljuval po Slovencih, češ da itak samo raubšicajo in da s puškami lovijo in tako polovijo vse ribe.
V naslednjem stavku pa so omenjali nekega Italijana, ki da je fin gospod in kako, da je pohvalil hrvaško morje, ki za razliko od njihovega še ima precej rib.
Seveda niso razmišljali zakaj je tako, važno, da smo bili Slovenci krivi...
Sve će to narod da pozlati!
Poročnik fregate
Kraj: Piran

OdgovorNapisal/-a » Po Avg 16, 2010 16:41

uf, me pa res zanima zakaj trnkarji naredimo več škode kot podvodni???
Sem član RPD Piran in naši podvodni niso tega mnenja..............še najmanj pa tisti ki so v vseh sekcijah. Za koče je pa itak vse jasno........
Pozdrav,
Miša
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Avg 16, 2010 17:16

Vse kar gre profi ribičem v nos je, da si marsikateri turist zna sam ujeti večerjo, to pa pomeni, da nimajo komu prodajati.

Glede puške in raubšica, res se veliko raubšica ponoči s strani turistov in domačinov, ampak to je stvar posameznika in njegovega spoštovanja do morja. Po drugi strani, pa iz preverjenih HR virov vem, da marsikatera familija, ki ima v lasti ribjo restavracijo, aktivira pol žlahte za raubšic ponoči. Tako lahko prodajo v restavraciji brez računa, oziroma tistim na kuli napisanim, saj v podjetje uradno riba ni prišla. Bodite pozorni, če so ribe preluknjanje, ko vam jih pokažejo, to je to.

Drugače pa vso spoštovanje do pravih podvodnih ribolovcev, ni lahko ujeti zobatca na puško, sem dolga leta treniral plavanje, pa mislim da ga je lažje ujeti na panulo, kot na puško.
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Po Avg 16, 2010 19:29

mš napisal/-a:uf, me pa res zanima zakaj trnkarji naredimo več škode kot podvodni???
Sem član RPD Piran in naši podvodni niso tega mnenja..............še najmanj pa tisti ki so v vseh sekcijah. Za koče je pa itak vse jasno........
Pozdrav,
Miša

Škoda je tu mišljena relativno - jaz pod vodo izberem ribo, ki je dovolj velika (merska), s trnkom pač ne moreš prej izbrati ribe in sem pa tja kakšna pogine zaradi pškodbe. Npr.: hči je ulovila iglico, trnek je požrla tako globoko, da ji je med "bojem" potrgal škrge. Taka riba ne preživi - škoda.
Sve će to narod da pozlati!
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a » To Avg 17, 2010 15:13

Ok.ok. zdaj sem jih malo več vprašala, in žal moram tudi vam dati prav.
lpmš
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » To Avg 17, 2010 20:35

Miša, večje trnke!!!!!! :) ... najmanjši 4-ka, ne pa 8-ka :) :)
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a » To Avg 17, 2010 23:07

pa kaj še...Duško je zatežu, da že s sidranjem delamo štalo.. kot da njegova gumica ni na sidru.
lpmš
Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » Po Avg 23, 2010 11:28

ja škoda gor in dol

pridem v Umag po ješko, prva ribarnica me skor fršlok, 2 kašeti palamid od 5-10cm, mi kar zavre; grem v gradsko ribarnico pokukam in ponovno par kašet palamid ki niso mele več od 10dag,

pa dobro gospođa šta je to,
pa palamide super za brodet

da vidim al ovakvih još nikad
kako to mislite

ko vam je to donia, od kojih ribara ste to uzeli
pa od Plominskih, ak hočete za žar ima i velikih od oko 5 kila

gospođo, gradska ste ribarnica pa dali vi znate koja je dozvoljena mjera za palamidu da se vadi iz mora
a šta vas to zanima, ne znam mjeru

da popizdiš, glavna ribarnica mirno kupuje kašete podmerskih rib in jih z računom prodaja, uni pa mirno vade iz mora dokler ribarnice kupujejo, sem začel nekaj o inšpekciji pa sem se raje obrnil, in šel na pir z domačinom ribičem, sva eno rekla in je šel naslednji dan firbcat v ribarnico, popizdil so celo nekaj okoli klicarili zgodilo se ni nič

dokler je je ko ni so vsi drugi krivi stara zgodba, razmišljajo pa tko nič, ko ne bo bo pa kaj druzga očitno

žalostna zgodba še zdaleč ne osamljena
mirno morje in LP Friški

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov