Dovolilnica

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Sr Avg 25, 2010 15:09

r1150r napisal/-a:Ko prebiram tole z dovolilnicami za ribarjenje vam svetujem nekaj kar so meni domačini. Včlanite se v lokalno ribiško društvo z letno članarino okoli 350 kun in lovite kdaj hočete in kje hočete kakor vam je volja. Plačat karto za en teden preko 300 kun zato da bom namakal trnek v jadranu je pa že malo preveč. Raje kupim v ribarnici ribe za 300kun, ker jih bo ziher več kot jih bom jaz vlovil v enem tednu. Pa brez zamere ribičem ki lovijo kapitalce od par kila :shock: .

če nimaš stalnega bivališča, tudi to ne pomaga ...... smo že predelali na forumu
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Avg 25, 2010 16:27

r1150r, a misliš da že pred leti nismo vse možne variante preštudirali, to enostavno ne gre, domačini kot zgleda ne poznajo zakonodaje, ki velja za tujce :D
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Če Avg 26, 2010 07:10

To da se lahko jaz včlanim v riško društvo ne vem če je pogojeno z bivanjem na hrvaškem. Mi res imamo tam apartma in se lepo prijavimo in imamo tam začasno prebivališče za vsake 3 mesece. Sicer me tega nobeden ni vprašal. Mislim da še vedno deluje sistem preko veze, oziroma ali poznaš pravega ( predsednika ribiškega društva, lokalnega šerifa in lastnika tavečje gostilne). Drugače pa javim kako je točno se bom detaljno informiral pri predsedniku društva.
SAKARUN
Kapitan bojne ladje
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

OdgovorNapisal/-a SAKARUN » Če Avg 26, 2010 08:07

Zdaj bom pa še jaz nekaj napisal po dolgem času. Letna članarina v hrvaškem klubu za ribolov lahko kupi vsak in stane od 100-150kun zrave tega pa potrebuješ še članstvo v Hrvatski savez za ribolov na moru ki pa staneletno 50kun. Glede kart je pa tako da lahko tujec kupi največ 30dnevno karto za športni ribolov ki pa stane 700kun, 7d=300, 3d=150
tako da v primerjavi z kaznijo ni to nič.
VSAK ZAČETEK JE TEŽAK, ZAČETNIK PA ŠE TEŽJI.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Avg 26, 2010 10:54

Seveda se lahko včlaniš v vsako ribolovno društvo, za to ni pogoj stalno bivališče, ampak kaj boš imel od tega, razen piknikov, ne bo ti nič pomagalo glede karte. To kar ti sedaj predlagaš, sem se že jaz vse pozanimal v ribolovnem društvu Udica na ML, lahko se včlanim vendar še vedno ne moreš imeti letne dovolilnice. Če si tri mesece turistično prijavljen to ni niti začasno prebivališče, ki ga prijaviš na policiji, ne pa turistični agenciji. Ampak začasno prebivališče ni dovolj, rabiš stalno, ki ga pa ni tako lahko dobiti, saj moraš dokazati od česa boš živel(kakšnih 50.000€ delnic na HR, penzija v SLO, štipendija za študij v HR, itd....), po parih letih ko imaš neprekinjeno registrirano začasno prebivališče, šele lahko oddaš vlogo za stalno. Lahko dobiš tudi državljanstvo mimo vseh pravil, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, v primeru, da si za državo potreben, recimo da si nogometaš v HR reprezentanci, vrhunski znanstvenik, ki ga potrebuje HR,..., enako je pri nas.

To kar praviš po forumu, sem jaz že vse poskusil in predebatiral pred 10leti, žal ne gre. Poglej zakon v narodnih novinah, pa se bomo potem pogovarjali, tam jasno piše. Minimalni pogoj za letno karto je tujec z stalnim prebivališčem v HR, nekaj nejasnosti je bilo v preteklosti, ker so si ljudje besedo "prebivalište" razlagali kot da se kot turist prijaviš na nekem naslovo, to ni res, mišljeno je tvoj naslov kjer živiš, kateri občini pripadaš itd...., pomeni stalno prebivalište. Za razno razne sprintane ponaredke letnih dovolilnic, ki so jih včasih prodajali v ribiških trgovinah, boš kaznovan še dodatno za poneverbo uradne listine,...., policija in kapetanija točno ve kdo je upravičen do letne dovolilnice.
Friški
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Friški » Če Avg 26, 2010 14:30

o se da tudi dobit krasno originalno letno dovolilnico, marsikje ti bodo zagotovili da sploh ni problema, dokler jo prvič ne vidi ali policija ali inšpektor ali lučka, potem je pa zgodba drugačna, opisal ti jo je gašo, zaplemba, kazen, lahko kazenska ovadba, ne ga srat fantje tko zaenkrat je

za nehrvaškega državljana je 30dnevna maximum ostalo pozabite
mirno morje in LP Friški

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti