OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Avg 26, 2010 10:54
Seveda se lahko včlaniš v vsako ribolovno društvo, za to ni pogoj stalno bivališče, ampak kaj boš imel od tega, razen piknikov, ne bo ti nič pomagalo glede karte. To kar ti sedaj predlagaš, sem se že jaz vse pozanimal v ribolovnem društvu Udica na ML, lahko se včlanim vendar še vedno ne moreš imeti letne dovolilnice. Če si tri mesece turistično prijavljen to ni niti začasno prebivališče, ki ga prijaviš na policiji, ne pa turistični agenciji. Ampak začasno prebivališče ni dovolj, rabiš stalno, ki ga pa ni tako lahko dobiti, saj moraš dokazati od česa boš živel(kakšnih 50.000€ delnic na HR, penzija v SLO, štipendija za študij v HR, itd....), po parih letih ko imaš neprekinjeno registrirano začasno prebivališče, šele lahko oddaš vlogo za stalno. Lahko dobiš tudi državljanstvo mimo vseh pravil, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem, v primeru, da si za državo potreben, recimo da si nogometaš v HR reprezentanci, vrhunski znanstvenik, ki ga potrebuje HR,..., enako je pri nas.
To kar praviš po forumu, sem jaz že vse poskusil in predebatiral pred 10leti, žal ne gre. Poglej zakon v narodnih novinah, pa se bomo potem pogovarjali, tam jasno piše. Minimalni pogoj za letno karto je tujec z stalnim prebivališčem v HR, nekaj nejasnosti je bilo v preteklosti, ker so si ljudje besedo "prebivalište" razlagali kot da se kot turist prijaviš na nekem naslovo, to ni res, mišljeno je tvoj naslov kjer živiš, kateri občini pripadaš itd...., pomeni stalno prebivalište. Za razno razne sprintane ponaredke letnih dovolilnic, ki so jih včasih prodajali v ribiških trgovinah, boš kaznovan še dodatno za poneverbo uradne listine,...., policija in kapetanija točno ve kdo je upravičen do letne dovolilnice.