Ideja, pomoč , nasvet...

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

vegy
Desetnik
Kraj: Koper
Kontakt:

Ideja, pomoč , nasvet...

OdgovorNapisal/-a vegy » To Sep 28, 2010 19:38

Pozdravljeni,
Kar nekaj let sem se ukvarjal s prevoziom oseb (varjanta taxi), ket je zo šlo k vragu iščem drugo alternatio.
Moja ideja je taka:
Kupil bi enega fishermana, ga opremil s vso poremo, palicami, naljoni,....vse kar se rabi za ribolov.
Ter rad bi začel vodit dnevne ali poldnevne ribiške izlete na slovenski ter tudi na Italjanski obali.
Zanima me ali bi bila to dobra ideja?? Na barki bi dobili vse, od palice, vabe,....
In več načina ribolova bi ponudil, panuliranje,....
Tukaj v Izoli je par ljudi ki to dela na črno. Dobijo par turistov jih posadijo na razpadajočo pasaro
ter kasirajo 30-50 eur za par ur. Jaz bi pa to legalno in s pravi barko delel.
Kaj se vam zdi ta moja ideja bi šla v promet, ali bi bila po domače rečeno ''pušijona''.
Prosil bi vas za nasvete vas stare mačke.

Hvala za odgovore

LP
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » To Sep 28, 2010 20:02

Marsikaj je odvisno od tega, koliko si sam ribič. Sicer v sezoni se turistom lahko proda marsikaj, za "promet" izven sezone pa lahko poskrbijo samo bolj navdušeni rekreativni ribiči (ki imajo tudi svojo opremo), ki so pa že bolj zahtevni. Barka mora biti toliko velika, da ni samo za bonaco, poznati moraš lokacije z ribo, svetovati/predlagati strankam pravilno opremo..... v glavnem - izkušnje
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 28, 2010 20:04

Po moje bi bile potencialne stranke večinoma turisti (torej si omejen na turistično sezono), ker imajo verjetno pravi ribiči svoja plovila, ali pa hodijo na ribolov s kakšnim kolegom, ki ima plovilo. Težko si pa predstavljam, da bi recimo pozimi dobil dovolj kandidatov. Zračunaj če bi lahko preživel samo od turistične sezone...

EDIT: vidim, da ti je že Gorenjc napisal nekaj podobnega.
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Sep 28, 2010 21:18

Težko da bo turiste ravno zanimalo kako uloviti ribona. Njim je bolj atraktivno BGF, pa da imajo potem sliko v pisarni :)

Najbolj bistveno je da sam znaš dobro loviti in da se te prime sloves, da se s tvojim čarterjem vedno kaj ulovi, samo ne vem kako je kaj SLO morje atraktivno.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Sep 28, 2010 23:44

Loti se vzdrževanja plovil za solidno ceno. Boš garal ampak se da zaslužit, če si natančen in imaš voljo. Od ribičije v Sloveniji ne boš preživel. Imam več prijateljev, ki so se profesionalno ukvarjali z ribolovom pred leti. Premisli zakaj se sedaj ne več. Tudi oddaja plovil za dnevno uporabo ni zaživela.
LP NT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov